Tänään luvassa oli koulutunti ja hieman yllätyksenä sain ratsukseni Faksin pitkästä aikaa kouluvääntöön. Sisällä hepo yritti ensin vähän ärhennellä mutta kun olin topakkana niin käyttäyty sit tosi hyvin. Kengätkin oli hepalta kadonneet. Tunnille lähtiessä iskin käteni Myrskyn ovessa olleeseen ruuviin ja kolohan käpälään tuli. Onneksi on jäykkäkouristusrokote voimassa. Ratsukoita tunnilla oli 8 ja kelinä +15.

 
Kovin pitkään en nytkään ehtinyt selässä olla kun kävi käsky että ohjat käteen ja hommiin. Ja kun lopulta sain ohjat koottua niin lähes samantien kokoonnuttiin jo koolle kuuntelemaan päivän tehtävää. Faksi seisoi ihan rauhassa paikallaan ja kertaalleen hätkähti. Kävi mielessä että olikohan se samanlainen säpsy, joita tulee itellekin nukahtaessa. Aiheena siis volttailua koko tunti ja kunnolla taivutusta sisälle, jopa niin että ulko-ohja on ihan löysänä. Paljoa tämän enempää en hommasta meinannut tajutakaan.
 
Ensin mentiin vasempaan kierrokseen käynnissä. Hetkittäin oli hieman hankalaa. Kun sain kaulan kunnolla taipumaan niin Faksi joko meni lapa edellä tai painoi sisäpohjettani vastaan ja pienensi volttia. Ei hyvä. Ravissa ei suurempia muutoksia. Välillä ravi oli aikamoista matamista. Ite taisin istua jotenkin hassusti mutkalla vaikka kevennettiin. Ehkä siitä oli sitten Faksin paha arvioida että mikä on pohjeapu ja mikä jalan tahatonta heilumista. Kun pohkeista en saanut ratsua reippaammaksi niin raipasta se pukitti. Muistaakseni jo ravissa rupesi vasen käsi olemaan ihan tulessa että miten oikein jaksan. Ja sitten vielä sama laukassa. Faksi tiputteli välillä raville ja ite istuin liikaa ulkona. Meillä meni sen verran huonommin että saatiin vielä muutama bonuskierros. Siinä vaiheessa jo vähän keljuttikin.
 
Muistelin että vasen kierros olisi Faksin helpompi mutta olin onneksi väärässä. Oikealle se taipui liiankin hyvin. Kun tuli ohje että vähän vähemmän taivutusta niin ajattelin että ohjia pidemmälle. Väärin. Vaan ulko-ohjaa paremmin tuelle. Melko pitkin ohjin mentiin silti monesti. Itellä on ollut ongelmana sisäohjaan kiinni jääminen niin nyt sitten harjoteltiin sitä. Tuntuu että jotain jäi edelleen tajuamatta tuosta. Yritin pitää ohjastuntuman tasaisena mutta Faksi ei tahtonut silti myödätä. Oikeaan kierrokseen jätettiin ravi kokonaan välistä ja käynnistä siirryttiin suoraan laukkaan. Helpommin meni tähän suuntaan ja Faksi jopa myötäsi ehkä 3 askeleen verran. Sitten tein taas jotain väärin ja pyöreys katosi. Tähänkin suuntaan tuli lisäkierroksia. Itellä jäi se kahdelle ohjalle ratsastaminen jotenkin puolitiehen ja ulko-ohja oli joko pitkänä tai tosi pitkänä.
 
Loppuraveissa Faksi sitten pyörähti oikein päin ja toimi kumpaankin kierrokseen. Miinuksena pään viskominen vaikka oli huppu päässä. Aika lyhyeksi jäi meidän loppuravailutkin kun muut jo käveli. Ei mikään ihana tunti mutta tulipa taas huomattua että asioita voi tehdä toisinkin.
 
Ongelmia:
en tajunnut ideaa
en näemmä tiedä koska hevonen on liian vähän tai liikaa taipunut
istuin varmaan ihan vinkkurassa mutta siitä tuli tänään aika vähän sanomista
nyrkit ei pysy kiinni
en osannut keskittyä kaikkiin asioihin kerralla
 
Parannusta:
lopuksi rupesin vähän tajuamaan mitä haettiin
oikea kierros oli helpompi
Faksi myötäsi laukassa hetkellisesti
loppuravit meni ihan ok
kolo kädessä ei haitannut menoa
 
Loppuravissa Faksi jo malttoi laskea päätään. Kuski näyttää vähän ryhdittömältä ja kädet nyt on miten sattuu. Kuvasta kiitos Suville.
 
Hevostakin tekee välillä mieli tuijotella. Vatsa sisään, hartiat taakse, kädet lähemmäs toisiaan, nyrkit pystyyn ja kiinni, kyynärkulma ja katse eteen niin olisi hieman parempi. Kuvasta kiitos Suville.