Olin ihan mielissäni kun tänäänkin ratsukseni oli laitettu Tellu. Hoitaessa käyttäytyi nätisti mutta vauhti tallista kentälle oli aikamoista matelua. Tänään laitoin kannukset avuksi. Kelinä oli aurinkoinen +22 ja meitä oli tunnilla n. 9. Melko harvoin saan nauttia Tellulla menemisestä koulutunneilla, noin 3 kuukauden välein blogin perusteella.

 
Alkukäynneissä sain Tellun turpaa hetkellisesti houkuteltua alaspäin. Raviverkassa oli taas sama ongelma kuin viimeksi että olisin mieluusti pyöritellyt voltteja kumpaankin suuntaan. Ravissa pyöreyttä ei näkynyt. Sekä ravissa että laukassa sain kuitenkin vauhtia säädeltyä kivasti vaikka kummassakin hepo ensin tarjosi pitkää menoa. Ravissa vähän kiiruhdettiinkin aluksi.
 
Päivän tehtävänä oli avo. Alotettiin vasemmassa kierroksessa käynnissä. Mentiin useampi metri uran sisäpuolella äksiä seuraten. Puoleen väliin tuli 10 m voltti sisään. Avo oli aika helppoa ja kommenttia tuli että hetkittäin mentiin turhankin jyrkästi ja volteilla taivutin liikaakin sisään. Sitten aikuiset pääsi menemään avoja ravissa. Siinä ei saatu yhtään kommenttia mutta kysyin lopuksi että miten meni. Ihan ok kuulemma. Ennen avoja toiseen suuntaan mentiin muutama kierros laukkatyöskentelyä oikeaan kierrokseen.
 
Raviavo vasemmalle. Kuvasta kiitos Miialle ja Venlalle.
 
Oikea puoli tuntui hankalammalta. Taisin istua vinossa enkä jaloistanikaan ole varma. Yritin mennä kevyellä poikituksella kun vasempaan tuli kommenttia liian jyrkästä menosta. Taivutus taisi olla aika kevyt ja poikitus turhankin lievä kun opelta tuli kommenttia baby-avosta. Tärkeää oli keskittyä siihen ettei ulkolapa karkaa. Ravissa mentiin melko tasaisesti eteenpäin mutta poikituksen kanssa tuli vähän aaltoilua.
 
Sitten olikin jo loppuravien vuoro ja taas zombailin ite vähän omia reittejä. Hepo pyöristyi valitettavan huonosti. Video kavalsi että vielä huonommin kuin kuvittelin. Jotain olisi vissiin pitänyt tehdä toisin. Enemmän pohkeita? Rohkeammat taivutukset? Entistä parempi ulko-ohjan tuki. Tunti meni muuten tosi kivasti mutta näemmä tuo pyöristyminen tai sen puute on ruvennut hallitsemaan ajatuksia liikaa. Peili ois ollut kiva (en ois kyllä silti tahtonut olla maneesissa) niin ois voinut tarkkailla omaa menoa kesken tunnin. Kivaa oli vaikkei ehkä 100 % laadukasta menoa ja osaamista.
 
Ongelmia:
vasen hartia oli hetkittäin alempana, video kavalsi
hepo painoi välillä kädelle
en saanut niin pyöreäksi kuin olisin halunnut
kuski ottaa ongelmia pyöreydestä
 
Parannusta:
hepo liikkui kivasti eteenpäin kun annoin mennä
Tellu taas pyöristyi hetkittäin (suurin osa tunnista mentiin kyllä turpa etuviistossa)
keveni lopputunnista edestä
nopeutta sai säädeltyä hyvin, laukassakin
kantapäät ei näyttäneet videolta kovin pahoilta
 
Saa nähdä julkaisenko jotain videopätkää kunhan ne ensin käyvät sensuurissa (ja niille tulee tilaa heppajutut.kuvat.fihin). Kiitos videoimisesta Millalle.