Tämän päivän estevalkkaan unohdin toivoa hevosta etukäteen. Olin jo henkisesti varautunut Hasseen tai johonkin muuhun. Olen kuitenkin vissiin tarpeeksi monesti Koraa toivonut sillä nyt sain sillä mennä. Esteet kasattiin maneesiin niin hyvissä ajoin etten ehtinyt paikalle. Kiitos uurastajille. Metsän puolen pitkällä sivulla oli pysty, portti ja pysty ehkä 21 metrin väleillä. Ei menty niitä suoraan. Lisäksi kahden ekan esteen puolivälin kohdalla pituushalkaisijalla oli okseri suunnanvaihtoesteenä. Ratsukoita tunnilla oli 5.

 
Kora ei tänäänkään pahemmin kyttäillyt. Heti alkutunnista huomasin hepan vetelyyden. Maneesissa oli kyllä tosi kuuma ja itelläkin oli melko tukala olo pitkähihaisessa poolossa + turvaliivissä. Pihalla oli aurinkoinen +11, maneesissa varmasti huomattavasti enemmän. Pohkeilla en Koraa saanut reippaaksi. Raipalla piti vähän naputella mutta onneksi vauhtia kuitenkin löytyi suht näteillä pyynnöillä. Opelta tuli tosin myöhemmin noottia että pohkeilla eikä raipalla. Aikamoista kumauttelua jaloilla esitin, maiskuttelua unohtamatta ja vaikutus oli lähellä nollaa. Alkuraveissa Kora kyttäili hitusen ovipäätyä ja vähän pahemmin seinän viereen nostettua porttia.
 
Alkuun tultiin puomeja ravissa. Esteen kohdalla 2 puomia, okserin ympäri voltti, takaisin linjalle, puomi seuraavan esteen yli, voltti sisään, suoristus ja 2 puomia vikan esteen kohdalla. Kora oli vinossa, ravi matoi, välillä ratsu kiemursi kun tuijotti seinään nojaavaa porttia ja puski sisäpohjetta vasten. Ei alkanut kovin lupaavasti. Toinen suunta ei ollut juuri parempi. Ope sanoi että pidä jalat paremmin aloillaan kun niiden heilunta aiheuttaa "taustakohinaa" Koralle ja siksi se reagoi huonommin. Kannuksia oli ikävä. Tätä tultiin myös laukassa. Siinä taisi vielä myötälaukat säilyä. Vähän puski volteilla sisään ja tuli sanomista että pidä ulko-ohja paremmin tuntumalla. Muutaman lyhyen hetken Kora jopa myötäsi edestä.
 
Ennen kun alotettiin hypyt tuli käsky että jalustimet ylös. Vähän kammoksutti. Samaa tultiin edelleen. Pari ekaa kierrosta olin ihan veto pois ja hepo oli löysä. Meidän ponnistuspaikatkin oli sitten mitä sattuu. Yli päästiin kuitenkin vaikka kolinaakin oli. Laukka taisi joka hypyllä vaihtua vääräksi ja voltilla sitten ravin kautta korjailin. Ei mitään liian nopeaa toimintaa tänäänkään, valitettavasti. Ensin siis vasemmassa kierroksessa, sitten vaihtui oikeaksi. Keskimmäinen pysty oli portti. Vääriä laukkoja tuli edelleen mutta nyt rupesi ponnistuspaikat jo vähän osumaan. Lopulta laukkakin säilyi muutaman kerran oikein. Vikaa estettä nostettiin. Olikohan lopulta 70 - 80? Vikalla sakkokierroksella tultiin enää vika este.
 
Sitten vaihdettiin okseriin, joka oli suunnanvaihtoeste. Ensin tultiin sitä ympyrällä hypäten. Ensin oikea, sitten vasen kierros. 2 - 3 hyppyä aina kerrallaan, riippuen miten meni. Muutama väärä laukka tuli mutta pääosin pysyi oikein. Kora hyppäsi epäröimättä ja tuntuu että itellä meni paremmin kun katsoin opea ympyrän keskellä enkä estettä. Lopuksi hypättiin okseria vielä kasilla suuntaa vaihtaen. Siinä tuli vääriä laukkoja. Ja jälkimmäisen hypyn jälkeen valahdin vähän kaulalle ratsun vasemmalle puolelle. Käsky kävi että jatka työskentelyä. Melko nopeasti kasasin itseni taas kunnon asentoon. 6 laukkaa olisi riittänyt valmistautumiseen seuraavaa estettä varten. Sakkohyppyä ei enää tullut.
 
Onneksi sain itseäni vähän piiskattua hereille lopputunnista. En tiedä oliko syömiset pielessä vai mikä mutten muista koska viimeksi olisin ollut yhtä pahasti väsyksissä tunnilla. Ilman jalustimia hyppääminen oli hyvää treeniä. Paljon enemmän olisin varmaan saanut tästä irti jos en olisi ollut näin nukuksissa. Mutta pysyinpä kyydissä! Toukokuu tippumatta!
 
Videokooste tunnin hypyistä: http://youtu.be/vq5FbkUrdF8
Pahoittelen summassa heitettyjä musiikkivalintoja mutten muuten osannut mykistää videon omia ääniä.
 
Ongelmia:
pohkeiden toimivuus
väärät laukat
kuski kuutamolla
 
Parannusta:
kaikesta epäröimättä yli
 
Kora ja Hasse on näemmä myynnissä. Taitaa olla sit taas uuden esteratsun etsintä luvassa :(