Niin vaan päädyin keskiviikkonakin taas tallille. Pienryhmässä oli 6 ratsastajaa ja kelinä +11. Alkutunnista oli kuivaa, mutta parinkymmenen minuutin kohdalla alkoivat kuurosateet, jotka välillä kastelivat ihan kunnolla. Märkää kyytiä mutta päätettiin jäädä pihalle.

 
Ratsunani oli Simpukka ja päivän tehtävänä sama kuin eilen, puomihommia siis. Käynnissä Simpukka meni vielä ihan nätisti, mutta ravissa kuskin käsistä tuli niin paljon sanomista, että kädet veivät kaiken keskittymiskykyni. Kaulan pyöristelyyn ei riittänyt resursseja kun yritin pitää vasemman käteni pois polvesta ja nyrkit kiinni. Nyrkkien kiinnipitäminen on näemmä erityisen hankalaa. Kun siitä sanottiin, suljin ne muutamaksi sekunniksi, jonka jälkeen unohdin asian ja tuli uusi huomautus. Pahus sentään, niihinhän pitää keskittyä kunnolla. Lisäksi piti miettiä muita omia ongelmakohtia kuten olkapäitä, sivulle karkaavaa oikeaa kättä ja suoria ranteita.
 
Simpukka tuntui vähän nahkealta ja aavistuksen siltä ettei se ole ihan hallussa. Tuntui ettei kannuksistakaan ollut mitään hyötyä. Mentiin kyllä ponin kanssa sieltä mistä piti, mutta asetuksien kanssa oli välilä vähän niin ja näin. Laukka nousi laukkavolteille ehkä askeleen myöhään mutta aina oikein kuitenkin. Lopulta poni rupesi ennakoimaan nostoja ja lähti vyörymään ravissa. Yritäpä siinä sitten tehdä puolipidätteitä. Puomeille osuminen olisi voinut olla parempaakin. Laukasta raviinsiirtymät olivat vähän vyöryviä mutta huomattavasti parempia kuin mitä joskus aiemmin Simpukalla. Tien puolen voltti mentiin ravissa, vaikka omasta mielestä olisi ollut hyvä saada tehtyä ravi-laukka-ravi -siirtymiä vähän enemmän. Tätä mentiin aika pitkään, molempiin suuntiin ja valitettavasti en itellä oikeen havainnut kehittymistä siinä.
 
Volteilla laukkaa ja puomeille osumista omana tehtävänään mentiin vaan oikeassa kierroksessa. 5 kierrosta laukkaa voltilla puomin yli siis. Ekalla kerralla ei osunut ja rikkoi raviin mutta loput 4 osu. 2 meni ihan ok, yksi isolla loikalla ja kerran kolisti takasella puomiin. Ulkopohje ei tainnut olla kunnolla läpi kun välillä voltti meinasi karata isoksi.
 
Tänään ehdittiin tunnilla paljon vähemmän kun eilen. Toiseen suuntaan laukkavoltit, suoraan laukkaamiset puomien yli ja kavaletti jäi pois ohjelmistosta. Mutta eipä ois pahemmin tehnyt mieli pitkittää tuntia kun märkänä rupesi tulemaan jo vähän vilu. Loppuravissakaan en meinannut saada ponia millään pyöristymään. Oli semmonen olo etten saanut Simpukasta kunnolla otetta koko tunnin aikana. Ihan lopuksi vähän myötäsi kun huomasin että se tarvitsee kunnon ulko-ohjan tuen. Käynnissä toimi helpommin.
 
Ongelmia:
kuskin kädet: nyrkit ei pysy kiinni ja vasen käsi menee kohti polvea
poni tuntu olevan vähän pois hanskasta koko tunnin
 
Parannusta:
nosti laukat oikein
käynnissä meni nätisti
ei temppuillut