Tänään seitsemällä kuskilla yhdeksästä oli samat hepat kuin eilen. Minäkin siis jatkoin Tellulla. Hepo oli tallissa entistä äksympi ja yritti mokoma potkaista. Kahdesti uhkasi takakaviolla kun harjasin oikealta puolelta mahan alta. Tällä kertaa oli erittäin tahallista. Toisaalta jos olisi tahtonut osua, olisi ehkä yrittänyt vielä hanakammin. Toiselta puolelta antoi harjata ilman kavioiden viuhuntaa. Suojien laittoakaan ei arvostanut vaan nosteli etujalkojaan. Satulan kanssa oli näihin nähden yllättävän rauhallisesti. Pihalla aurinkoinen +12.

 
Alkuverkassa yritin taas väännellä ja käännellä hepoa pyöreäksi. Muissa askellajeissa onnistui hetkittäin paitsi laukassa. Ravissa mentiin alkuun liiankin rauhallisesti. Kyynärkulmani meinasi taas karkailla ja kädet painua liian alas. Ekat verkkahypyt hypättiin ympyrällä oikeassa kierroksessa. Kaarella oli suht tasaisin välimatkoin puolikas kavaletti, kavaletti ja portti. Meillä meni suht ok ja tasaisesti, ite vaan en osannut olla porttihypyissä mukana niin hyvin kuin olisin voinut. Mutta eipäs vaihtunut laukka kertaakaan vääräksi :) En siis ollut liikaa sisältä kiinni. Sitä mentiin jokunen kierros. Otin ite raville kun ruvettiin olemaan liian lähellä kaverin häntää ja sitten tuli kommentti että meille riittää. Plussat hepolle että ponnistettiin tällä kertaa suht läheltä eikä kaukaisuudesta.
 
Seuraavaksi hypättiin kaarevaa linjaa, pysty + okseri. Välinä saattoi olla 24 metriä, en muista. Ekalla kerralla tuli väliin 7 laukkaa ja hypättiin okserille vähän kaukaa. Jälkimmäisellä kerralla 8 sopi väliin paremmin kun hypättiin kummatkin melko läheltä. Seuraavaksi hypättiin toinen kaareva mutta vähän lyhyempi linja, taas pysty + äskeinen okseri toiseen suuntaan. Oikeassa laukassa alotettiin ja kaarrettiin portin ohi lävistäjämäisesti pystylle ja siitä kaarre vasemmalle okserille. Tellu esitti kuulemma sarjavaihdot ennen pystyä, ite huomasin vaan että laukka vaihtui. Väliin tuli 5 laukkaa.
 
Sitten oli melko pitkä odotus kun ruvettiin hyppäämään rataa ja oltiin vikana vuorossa. Pyytämättä ja kysymättä ope totesi että minä ja Tellu hypätään sitten vähän isompana ja nosteli osan esteistä meille 90 senttiin. Annen blogista löytyy tulkinta ratapiirroksesta. Jos pitäisi viilata niin sanoisin että kutonen oli vinossa kasin tyyliin kun kutosen jälkeen mentiin nelosen ja vitosen välistä kohti kulmaa. Radassa oli siis kahdeksan loikkaa. Ykkösenä (ja nelosena) oli portti (sama kuin alussa ympyrällä siis) ja kutosena oli okseri, jota ei oltu tänään vielä hypätty. Lyhimmillään esteiden väli oli 5 laukkaa, pisimmillään vajaa puolisen kenttää. Edettiin Tellun kanssa suht sujuvasti. Nyt mentiin kakkosen ja kolmosen väli, eli aiemmin treenattu eka kaareva 7 laukalla. Kunnon uusintavauhtiin ei kiihdytty vaan mentiin kuitenkin rauhallisesti. Ponnistuspaikat osu suht kohdilleen mutta nyt niitä vääriä laukkoja tuli taas. Kaamein oma hyppyni oli seiska, olin ihan kallellaan sisälle ja huojuin miten sattuu. Tellu onneksi meni varmasti, joten selviydyttiin loppuun asti. Opelta tuli kommenttia että 90 ei ole meille ongelma. Vähän naapuritallin parin viikon päästä olevia kisoja silmälläpitäen. Toinen kommentti oli että hypyn jälkeen pitäisi palata nopeammin penkkiin. Eli taas ihan toisin kuin maastoesteillä. Mistä löytyisi se kultainen keskitie ja tilanteeseen sopiva meno?
 
Meidän radan kummallisin hyppy seiskalle. Kuskin kenotus ei näytä niin pahalta kun pelkäsin. Kuvasta kiitos Suville.
 
Tämän päivän tunti ei ollut liian rankka. Suurimman osan ajasta istuin selässä lähes tekemättä mitään Tellun kävellessä alla. Tunnin keskisyke oli täten hurjat 102. Näemmä ei hyppiminenkään sykettä tänään kovin paljoa nostanut. Ei ainakaan jännittänyt.
 
Ongelmia:
radalla oli jokusen kerran väärä laukka
kuskin kyynärkulmat ja oikea kantapää
radan seiskalla kuski kenossa
 
Parannusta:
ei vääriä laukkoja alkuverkassa
ponnistettiin enemmän läheltä kun kaukaa
ei kaahotusta, ei kieltoja, ei pudotuksia
en huomannut kiihdyttelyä kohti esteitä
 
Ja taas tällainen kuva estekurssilta. Mutta on se ihanaa kun hepo ei enää vain jolkottele menemään turpa pitkänä. Kuvasta kiitos Suville.