Jos Madona oli eilen syönyt rautakankia aamiaiseksi niin Viola oli tänään hevoseksi naamioitunut I-palkki. Meno oli tosi jäykkää. Tällä kertaa vielä ilman mitään apuohjia. Ja jos Milla sanoi että Viola toimi ehkä jopa paremmin kannuksilla niin nyt opin ettei se tarkoita sitä että se toimisi kannuksilla hyvin myös mulla. Aika äkkiä tuli semmonen olo että ne on vähän liikaa. Opinpahan ainakin pitämään jalat aloillaan kun Viola heti huomautti jos vahingossa osuin kannuksella tai raipalla. Kelinä oli aurinkoinen n. +9 ja ratsastajia tunnilla oli monta mutta unohdin laskea. Ehkä 8?

 
Ihan alkutuntiin meinasin saada draamaa aikaiseksi kun lähdettiin pitkin ohjin kävelemään. Ohjat olikin yllättäen soljesta auki eli kummassakin kädessä oma naru. Onneksi olivat käsissä eikä hevosen jaloissa ja vauhtina vaan käynti. Selvittiin tästä siis ilman hässäkkää, solki kiinni ja menoksi.
 
Päivän aiheena oli taivuttaminen. Hienosti ainakin haastetta meille. Alkutunnista Viola oli taas omaan tapaansa melko levoton. Sipsuttelua ja säntäilyä, volteilla joko puskemista sisään tai perän heittoa ulos. Aika käärmemäistä menoa. Onneksi siitä pikkuhiljaa vähän rauhottui. Kevyessä ravissa oli yllättävän hyvin hallussa. Ankki käski ottaa sitä kahden ohjan tuntumalle. Yritin siinä sitten asetella sitä vähän pehmeämmäksi. Sanoi myös että ulko-ohjasta kannattaa päästää kunnolla että hepo pystyy taipumaan, jolloin Viola rupesi puskemaan sisälle. Sitten vielä laukattiin molempiin suuntiin, isoilla pääty-ympyröillä piti taivuttaa. Viola meni aika vauhtia ja taivuttelu sitten huononsi ohjausta. Pahimmillaan tuntu että mennään rallikurveja.
 
Teoriaosuudessa Ankki kertoi vähän taivutuksen tarpeellisuudesta ja miten eri tuntihevosilla homma toimii. Yleensä hepo meinaa joko puskea takaosaa ulos tai sitten taivutus ei voi olla niin voimakas. Muistaakseni noin. Ja takaosa pitää pitää ulkopohkeella voltilla. Alkutunnista Viola luuli muutaman kerran että tahdon laukkaa kun yritin hallita takaosaa turhan takana olevalla jalalla.
 
Ite tehtävänä oli sitten volttien teko kulmiin siten, että pitkän sivun alkuun tehtiin voltti ravissa ja sitten joka toinen voltti laukassa. Siirtymät suorilla. Muutama väärä laukka tuli tunnin aikana muttei kovin monta. Alkuun tuota jaksoi paremmin mutta aika äkkiä rupesi kuski väsymään. Laukassa meni edelleen melko lujaa ja laukan jälkeen raviin siirtyminen ei ollut yhtään nättiä. Kumpaankin suuntaan.
 
Viimeksi estetunnin jälkeen (Violalla) toivoin että Violalla olisi kiva mennä joskus kunnon kouluvääntöä. Tämä toteutti toiveen osittain. Nyt pitää toiveeseen vielä lisätä että ois kiva että joku ois ratsastanut sen jo valmiiksi mulle vähän notkeammaksi :) Paranihan se tälläkin kertaa tunnin aikana mutta mun mielestä vaan siihen pisteeseen että tästä ois hyvä alottaa sen kanssa työskentely.
 
Ongelmia:
hepo oli aika sätky
jäykkä kuin mikä
 
Parannusta:
jalat pysyi ihan hyvin alhaalla, lopputunnista sitten vähän väsähdin ja rupesi nousemaan
varpaat ei toivottavasti sojottaneet sivuille, ei ainakaan tullut sanomista
lopuksi Violakin sitten vähän parani
nosti melko hyvin oikean laukan