Kelinä aurinkoinen n. +19, ratsastajia tunnilla 6. Parin edellisen päivän vesisateiden takia kentän kulmassa oli iso lätäkkö. Eikä muualtakaan pölissyt. Kuntoonlaitossa oli aikamoista taistelua etujalkojen putsauksen kanssa. Yleensä kuulemma antaa ne nätisti. Viimeksi oli aavistuksen hankala, tänään oikean etusen putsaukseen meni varmaan 5 min ja mulle tuli hiki päähän jo siinä.

 
Tänään yritin pitää Mortin paremmin avuilla ja paremmalla tuntumalla. Tuntu että pohkeita ainakin totteli paremmin. Aluksi ravattiin ympyrällä puomien (4 kpl, yhtä kaukana toisistaan) yli. Vauhti oli ok tai aavistuksen hidas. Yritin ottaa hepoa ulko-ohjan tuelle kun viimeksi havaitsin että siinä mulla Tellullakin on ongelma. Puomit meni suht ok.
 
Sit mentiin käyntikavaletteja, tarkotuksena saada hevosia nostamaan jalkoja. Mortti ei hirveesti ois jaksanu jalkoja nostaa. Jos oli pohkeet yhtään irti niin kiemursi. Tokalle (kolmesta) kavaletille (pieniä pystyjähän ne oli) hidasti ja mun korjaukset ei joko onnistunu tai onnistu liiankin hyvin. Vikalla kerralla oli kuulemma jotain yritystä siinä.
 
Sitten mentiin laukassa puomi, kavaletti, puomi 2 metrin väleillä tarkotuksena saada hepon selkä töihin. Askeleet ennen puomia piti laskea. Siinäkin huomasi että jos oli pohkeet irti niin meni vinosti tai vinossa. Jos askeleet ei sopinu niin tuli ravirikkoja. Tosi hyvä tehtävä mulle. Minä ja Mortti sitä vikana vielä hinkattiin kun tuli vinossa, askelvirheitä ja laskuvirheitä. Todella sai kuski keskittyä. Mutta tykkäsin kyllä kovasti vaikkei kovin ihanaa jälkeä ollukaan.
 
Lopuksi mentiin laukassa alkutunnin puomit ympyrällä. Siinä ekalla kiekalla tuli kommenttia että meillä ei osu oikeen ollenkaan. Huomasin kyllä mutta se oli se keskittymätön kierros. Sit rupesin laskemaan ja miettimään kaaria yks, kaks, kolme, neljä, loikka, yks, kaks, kolme, neljä, loikka. Välillä tuli tosi lähelle. Parani mutta edelleen tuli välillä lipsahduksia ja raville tiputuksia ja laukkakin saatto vaihtua. Eli vielä enemmän ois pitäny keskittyä.
 
Huomattavasti kivempi tunti Mortilla kun edellinen. Ehkä alun pitkät käyntipätkät autto saamaan hepoa haltuun.
 
Ongelmia:
askelten osuvuus jos ei keskity kunnolla
kuski yritti päästä keskittymättä
olkapäät ei ollu tasan
 
Parannusta:
meni kivemmin kun viimeksi
joka tehtävässä parani keskittymällä