Tiistaille olin buukannut mulle ja Easylle koulutunnin ehkäisemään alkavaa metsittymistä. Kelin puolesta olin ehdottomasti valinnut oikean päivän, sillä lunta tuli vaakasuoraan ja pakkasta oli -7. Vilukissakuski oli maneesiratsastuksesta siis erittäin mielissään. Maneesille mentiin taluttaen, sillä ajattelin että päästään nopeammin perille ja satulavyötä on kivempi kiristellä sisätiloissa. Ratsukoita tunnilla oli 8.

 
Meillä ei ollut taas mikään maailman ihanin päivä. Meni vähän jotenkuten ja sinnepäin eikä asiat loksahtaneet kunnolla kohdilleen. Päivän teemana oli takaosan väistätys ympyrällä ulos ja sen avulla liikkeen parannus. Me oltiin maneesin peräpäässä ympyrällä Hassen ja Dänin kanssa. Mentiin ensin vasempaan kierrokseen, välissä oikeaan ja lopuksi vielä vasempaan uudestaan kun se tuntui monelle olevan hankalampi. Omasta mielestä oikea tuntui vaikeammalta. Käynnissä meno oli meillä aika tahmeaa. Hepo väisti kyllä kun pyysi tomerasti mutta suoristaessa en huomannut mitään ihanuutta. Ravissa tuli välillä myös ihan ok-pätkiä mutten havainnut suoristuksen jälkeen mitään hienoa jalkojen nousua ja lennokkuutta tms. Turpa tahtoi osottaa kummassakin kierroksessa oikeaan ja asetuksen työstäminen jäi vähän kesken. Väistätykseen saatiin yllättävän paljon aikaa menemään.
 
Innokasta menoa alkuverkassa. Päivä paistaa pohkeiden alta. Kuvaajana oli Venla.
 
Laukkaa mentiin vaan oikeaan kierrokseen. Muualla ravia ja kumpaankin päähän ja keskelle ympyrät. Alkuun hepo ennakoi nostoja ja kiihdytteli laukassa. Aika pitkään meni ennen kuin meno lähti paranemaan. Sanomista tuli monesti että jalat rennoiksi alas. Tässä vaiheessa ratsu päätti että nyt turpa tahtookin olla vasempaan. Pitäisi kiinnittää enemmän huomiota suoruuteen ja asetuksiin. Easy näemmä osaa salakavalasti viipottaa mielensä mukaan ilman että tajuan jonkin olevan vähän hassusti. Siirtymät ja nostot tuli alussa vähän huonosti kohdilleen ja venyi parikin metriä pisteen ohi. Raville oli alkuun hankaluuksia saada laukan jälkeen. Loppua kohti parani ja raville päästiin lähes pelkällä hengityksellä. Laukkakin rentoutui ja ope kehui rauhallista laukan tahtia, joka ei Easyn kanssa ole ollenkaan huono asia.
 
Tilannekuva. Kädet karkaa alas, jalat taakse ja kantapää ylös. Kameran takana oli edelleen Venla.
 
Pyöreää ravia ei kunnolla saatu missään välissä mutta onnistuipa lopputunnin venytys eteen alas kuitenkin sangen kivasti. Pikkusen jäi hampaankoloon kun hepo ei tuntunut kuuliaiselta. Hitusen pidempi ja vapaampi alkuverkka ois saattanut auttaa. Kotimatkalle aseteltiin loimi hepalle ja minä menin pitkin ohjin ratsain takasin. Kaiken kaikkiaan oli aika nopea tallireissu.
 
Tässä taidetaan venyttää eteen ja alas. Toivon että etukenotus oli vain hetkellistä. Tästäkin kuvasta kiitos Venlalle.
 
Ongelmia:
tasaisuuden puute
omat jalat karkaa liian taa ja kädet liian alas
 
Parannusta:
laukka rauhottui lopulta
venytti ihan ok eteen alas