Aaltiksen porukan kanssa privatunti. Krista joutu perumaan tulonsa, joten ratsastettiin itsenäisesti nyt ja maanantaina sit uudestaan opetuksen kanssa. Aaltiksen Riikka tyytyi katsomaan tällä kertaa ja toimi meille opena. Hauskaa :) Ratsastajia oli siis 3. +16 ja aurinkoista, sangen passeli ratsastuskeli, t-paidalla tuli jopa vähän kuuma.

 
Alkuverkassa Grandi oli taas rauhaton ja ravi oli hankalaa. Ei liikkunu kunnolla eteen vaan hyppi enemmän ylös.
 
Ensin mentiin pohkeenväistöjä. Ensin vasempaan kierrokseen. Pitkillä sivuilla ensin vähän uralta sisään, suoristus ja takas uralle. Ensin käynnissä jonkin aikaa ja sit ravissa. Kevensin päissä ja tein väistöt harjotusravissa. Tuntu että istuin harjotusravissa paremmin kun viimeksi. En oo Nowalla pahemmin väistöjäkään tehnyt. Koulutunteja ollu niin vähän ja en muista että oltais väistelty. Mitä nyt vähän omaa hevosen kuuliaistamista. Meni kuitenkin omasta mielestä ihan hyvin vaikka välillä oli semmonen olo ettei oo lavat hallussa. Oikeaan kierrokseen uralta pois saaminen oli kaikista vaikeinta. Ravissa onnistu ehkä jopa paremmin. Muutaman kierroksen jälkeen sekin alko kuitekin sujua. Eikä tuntunut yhtään tylsältä väistellä. Varsinkin kun Riikalta tuli välillä kommenttia. Vasen olkapääni on kuulemma alempana kun sanoin että siitä se Tuuli yleensä huomauttaa.
 
Sitten mentiin laukkaa ja siirtymiä. Pääty-ympyrät/voltit molempiin päihin ja toisella pitkällä sivulla 5 askelta käyntiä. Ensin oikeaan kierrokseen. volteilla oli välillä epätasanen ja tulipa yhdelle pitkälle sivulle Grandin omatoimiset laukanvaihdotkin. Ekat käyntiin siirtymiset tein ravin kautta. Sitten rupesin kokeilemaan suoraan laukasta. Muutama raviaskel tuli väliin. Käyntiä ei ois oikeen malttanut mennä ja oli joka kolmannella askeleella menossa raviin tai laukkaan. Käynnistä laukka nousi ilman väliaskelia. Vasempaan kierrokseen Grandin pylly rupesi heittämään melko roimasti sisään pitkillä sivuilla. Yritin tehdä avoa siinä ja saada suoremmaksi. Auttoi ainakin vähän. Sitten rupesi itseä ärsyttämään huonot käyntiin siirtymiset ja käynnissä poukkoilu. Tehtiin muutama käyntiin siirtyminen enemmän. Kun vähän enemmän ohjista otti niin Grandihan pysähtyikin laukasta. Mutta ei nätisti ja tasapainoisesti vaan "älä vedä mua suusta, pää ylös" -tyylillä. Laukka ei ollu yhtään semmosta kaahotusta kun muutamalla edellisellä kerralla. Meni normi ratsastuskouluvauhtia olematta löysä.
 
Lopuksi mentiin ravilisäyksiä pitkillä sivuilla. Tai toisella yritin kunnolla ja toisella sivulla oli jotain sinne päin. Yllättävän rauhassa Grandi oli vaikka oltiin laukattu just ennen. Luulin että tulis pelkkää ylös töpöttelyä mutta pikkuhiljaa vauhtikin parani (vaikka meinas aina kiiruhtaa). En vaan keventäenkään osannu istua kunnolla vauhdikkaassa kyydissä. Pomppimista ja varsinkin vasen jalustin karkasi aina liian syvälle jalkaan.
 
Peruskiva koulutunti. Ei tullu kunnon piiskurointia mistään ja ehkä siksi kuvittelen että meni hyvin. Peili ois kyllä kiva olla olemassa. Varsinkin väistöjä ois hyvä tarkkailla.
 
Ongelmia:
kantapäät ei pysy alhaalla ja jalustimet karkaa liian syvälle
ravi aluksi taas ylös tepsuttelevaa
siirtymisten käyntipätkiä ei malttanu kävellä
 
Parannusta:
ei ollu koko tuntia hyppimässä laukalle
rauhottu selvästi lopputunnista