Keskiviikkona päädyin taas Easyn luokse tuuraamaan. Viikonloppuna kanget harmillisesti hankasivat hepan suupieliin, joten ratsu on nyt toistaiseksi kuolaimettomalla lomalla kunnes hankaumat ovat kunnolla parantuneet. Päivän ohjelmassa siis hepan liikutus ilman suitsia (koska kuolaimettomia ei löydy varastosta) eli tällä kertaa juoksutusta pelkän riimun (päitsien) kanssa. Kelinä +3.

 
Aloitettiin vasemmassa kierroksessa ja ensimmäiset 10 minuuttia meni ilman mitään ongelmia. Käyntiä ja ravia. Vähän reippaampaa menoa piti välillä pyytää kun meni mummoiluksi. Ravissa hepo juoksi välillä hauskasti turpa ihan maata viistäen. Itse en ole mikään kummoinen hevosguru tai -kuiskaaja mutta kai se ihan hyvä juttu oli. Luotiviivalle hepo ei itsestään asettunut vaan pää oli joko alhaalla tai ns. normiasennossa vähän ylempänä.
 
Ravin jälkeen vaihdettiin suuntaa. Tällä kertaa hepo malttoi kävellä oikeaankiin kierrokseen. Ravissa hepo tarjoili jo laukkaakin muutaman kerran itekseen. En muista pöljäilikö jo ravissa ja pysähteli. Laukassa ainakin jokusen kerran. Oman tarhan kohdalla hiljensi ja siinä kohdassa useimmat ongelmat oli. Vähän helpotti kun siirrettiin ympyrää kauemmas siitä. Laukassa oli välillä aikamoista pitämistä kun hepo meni lujaa ja olisi halunnut mennä vähän isommalla ympyrällä. Minä sitten juoksin perässä. Ristilaukkaa ei tänään kovin monesti tullut. Vasen kierros oli laukassakin helpompi. Laukka nousi taas hyvin pyynnöstä.
 
Välillä hepo taas vaikutti tylsistyvän. Tehtiin muutamia siirtymiä ja toimi paremmin kuin odotin. Laukan jälkeen malttoi yllättävän hyvin myös ravata ja mennä käyntiä. Lopuksi taas vähän pysähteli ja kääntyili keskelle käynnissäkin. Enpä huomannut menossa mitään suurempia eroja siihen että onko niitä suitsia vai ei. Toki hepo sai olla päänsä kanssa vapaammin ilman piuhoja mutta totteli ihan hyvin näinkin. Plussaa myös siitä että nyt juoksutusraipan pitäminen kädessä ei automaattisesti lisännyt vauhtia. Jarrutusmatkat oli välillä vähän pitkiä mutta selvästi hepo tiesi mitä tahdotaan.
 
Ongelmia:
muutamat pysähtelyt ja suunnan vaihtamiset
 
Parannusta:
helpommin meni taas ku aiemmin vaikkei nyt ollut varusteinakaan kuin riimu