Äimiksen tunnit oli peruttu pakkasen takia, onneksi pääsin Aaltikselle hevostelemaan. Pakkasesta huolimatta tunnit oli täynnä, meitä oli 9. Pihalla oli -25, maneesissa -14. Pääsin "tätien estetunnille". Ja kuten arvelinkin niin sain vähän hankalamman hevosen. Toista kertaa Topilla esteille. Tällä kertaa osasin jo aavistaa mitä on luvassa.

 
Kuntoon laitettaessa Topi rupesi äksyilemään niin laitoin sen kiinni. Tuntui että sitä ei muutenkaan kiinnostanut kunnioittaa mua niin paljon kun olisin tahtonut. Tunnille otin raipan mukaan jotta päästäisiin esteistä ylikin. Alkuverkassa meni ihan mukavasti ja oli hallussa. Välillä mentiin aika reippaasti mutta jarrut kuitenkin löytyi. Laukassakin meni ihan ok vaikka aavistus taidettiin kiemurrella.
 
Esteitä maneesissa oli 3: 21 metrin suora ja 17 metrin kaareva linja. Ensin mentiin suoraa linjaa pieninä ristikkoina, korkeutta niillä oli n. 20 cm. Aluksi hypättiin katsomosta poispäin oikealla laukalla. Topi meni ihanan rauhallisesti ja väliin tuli 7 laukkaa. Seuraavalla kerralla mentiin vähän reippaammin 6 laukalla ja se passasi väliin tosi hyvin. Kivan helposti meni. En muista nostettiinko pystyiksi.
 
Sitten vaihdettiin suuntaa ja tultiin vasemmassa laukassa kaareva linja, tultiinkohan ensin ristikkoina? Siinä Topilla hirtti kaasu kiinni ja tultiin aikamoista vauhtia. Kylki edellä ekalle, tuntui ettei vasen pohje toimi ollenkaan ja toisesta esteestä vasemmalta ohi. Se oli kyllä nähtävissä. Sitten käsky kävi että esteen eteen ja raippa. Seuraavalla yrityksellä päästiin yli. Kaarevaa hypättiin myös 55 sentin pystyinä. Vauhti pysyi reippaana edelleen ja väliin tuli vain 4 laukkaa vaikka 5 ois ollu varmaan ihan hyvä. Kertaalleen mentiin kaarre vastalaukassa kun Topi päätti vaihtaa laukan ekalla esteellä. Lopuksi mulle ja Topille nostettiin esteet vielä 60 senttiin ja tultiin ne kahdesti. Paras kerta taisi olla jälkimmäinen 55 cm, siinä vaihtui tokalla esteellä laukkakin oikeaksi. 60 cm:n korkeudella taidettiin ekalla kerralla tulla ekalle esteelle vähän huonosti ja tokallakin jäi ainakin jälkimmäisellä esteellä laukka vaihtumatta. Ihan ok kuitenkin.
 
Raipasta Topi ei ollut pahemmin moksiskaan vaan osasi käyttäytyä. Koulutunnilla meidän meno olisi varmaan kamalaa kiemurtelua, nyt suurin osa ajasta kuitenkin odoteltiin muiden suorituksia eikä oltu valvovan silmän alla. Vähän taitaa edelleen olla ratsulla kokemuksen puutetta. Muistin kehua kovasti kun hyppäsi.
 
Ongelmia:
kiemurteli
välillä meni rauhassa, välillä lujaa
yksi kielto
 
Parannusta:
meni paremmin ku viimeksi