Kolmas kerta vuokrahepolla piti alunperin olla kouluvalkka perjantaina mutta koska aikataulut sattui menemään päällekkäin niin totesin että voin hyvin käydä torstainakin ja valkkaan ehdin varmasti myöhemminkin. Kelinä oli pilvinen +15. Koko päiväksi luvattiin vesisadetta mutta eipä satanut tippaakaan tallireissuni aikana. Hyvä niin, sillä maneesia ei ole vaan ollaan säiden armoilla.

 
Kuten viimeksi uhkasin niin nyt hoidin hepan sidottuna. Yritti pyöriä paljon enemmän mutta säästyinpäs uhitteluilta. Koulupenkki käyttöön ja kentälle. Selkään noustessani ei ois malttanut olla aloillaan vaan pyöri. Alkutunnista oltiin taas ainoa ratsukko siellä. Alkuun menin nelikaarisen tapaista voltinpuolikkailla tai volteilla jos Easy ei tahtonut taipua. Oikea kierros oli taas alkuun hankalampi mutta kun ratsastin kunnolla niin parani. Sitten samaa ravissakin.
 
Tämän päivän pääpaino oli siirtymissä ja temponmuutoksissa. Tahdoin siis tehdä tottelevaisuusharjoituksia. Isolla keskiympyrällä menin ensin ravia kumpaankin kierrokseen. Välillä reippaammin eteen, välillä lyhyttä ravia. Haastavinta oli saada hepo rennommaksi. Iso ravi oli pahimmillaan kipitystä, lyhyt ravi töpöttelyä pää ylhäällä tai ei hidastunut yhtään. Sain kuitenkin oikeaan kierrokseen ihan ok rentoa lyhyttäkin ravia. Vasempaan kierrokseen lyheni huonommin. Ja taas hepo tarkkaili mitä ympärillä tapahtuu kun pihaan ajoi lisää autoja.
 
Laukassa mentiin samaa. Alkuun laukkasin muutaman kierroksen normaalia laukkaa, sitten välillä lyhensin, välillä pidensin. Parhaimmillaan noin puolen kierroksen välein pysyi säätelemään vauhtia mutta huonommillaan meni pari kierrosta että sain menoa lyhentymään. Tuli hyviäkin hetkiä mutta välillä hepo tiputti muutaman kerran raville ja meni nelitahtiseksi. Tätäkin mentiin kumpaankin suuntaan. Välissä mentiin hetki pitkin ohjin kun yritin kaivella silmääni lentänyttä ötökkää pois. (Ötökkä lähti vasta tunnin jälkeen peilin avulla.)
 
Seuraavaksi tehtiin siirtymiä. Ravista seis ja takas meni ihan hyvin. Ravista käyntiin meni tosi helposti. Siispä ruvettiin siirtymään laukasta käyntiin, joka kerta väliin tuli kyllä ravia. Seuraavaksi pysähdyksestä laukkaan ja takas seis. Laukat nousi tosi hienosti mutta takasinpäin tuli noin 3 askelta ravia ennen pysähdystä. Näitä tahkottiin jonkin aikaa ympyrällä. Sitten kentälle tuli toinen ratsukko ja hämmennyin niistä ite. Omistajalta tuli kommenttia että vasemmassa kierroksessa hepan pää on oikealle. Ite en ollut näin moneen asiaan osannut keskittyä vaan vahdin lähinnä oikeassa askellajissa olemista. Odottelen siis opetukseen pääsemistä.
 
Tunnin aikana kokeiltiin avoja kertaalleen kumpaankin suuntaan verkkausmielessä. Tällä kertaa testasin myös etu- ja takaosakäännökset kumpaankin suuntaan ja meni ihan ok siihen nähden miten vähän oon niitä ite tehnyt viime aikoina. Loppuun taas pyörittelin voltteja ja kaarevia uria. Loppuverkat mentiin nytkin maastossa. Tällä kertaa ajattelin lyhyempää ja reippaampaa maastoreissua. Alkuun mentiin pikkupolkua maastoesteiden vierestä. Sitten laukattiin pätkä. Edelleen hepo vähän kyttäili mutta nyt päästiin jopa muutama sata metriä laukassa ihan rauhassa. Yritin mennä laukalla veteenkin mutta siinä tuli ravirikko. Ravilla tultiin vedestä poiskin vaikka yritin laukkaa siinäkin. Tämä testailu kuitenkin roiskutti sen verran että kastuin jaloista. Pikkukukkulalla käytiin ottamassa vielä pari kierrosta mäkitreeniä käynnissä ja sitten käynnillä takas tallille. Matkalla testattiin vielä aloillaan seisomista, joka ei ainakaan selkäännousussa ole tämän hepan vahvimpia puolia. Tarpeeksi monta kertaa kun yritin niin sitten seistiin aloillaan niin kauan kun tahdoin.
 
Tällä kertaa hepo hikosi korvista asti. Siirtymätreeni taisi olla lopulta suht rankka. Letkutus pahimpiin hikiin ja sienellä pää. Tänään sain pientä ideaa siitä miksi hepo ehkä viskoo päätään. Arvelisin syyksi joko liian hentoa ohjastuntumaa tai protestointia epätasaisesta tuntumasta. Mutta pitää jatkaa tunnustelua.
 
Ongelmia:
vähän pään viskomista edelleen
taivutukset kumpaankin suuntaan haastavia
laukan lyhennys olisi voinut onnistua helpomminkin
silmään lentänyt ötökkä
vähän kyttäilyä maastossa edelleen
ratsastin kulmat tänään huonosti
hepo ampoi siirtymiä tehdessä käynnistä välillä raville, en tiedä johtuiko istunnastani
 
Parannusta:
laukat nousi tosi hyvin
laukka rullasi maastossa paremmin
ohjautuu tosi hyvin