Aamulla lähdin hitusen liian myöhään kotoa ja tallilla odottaneet avainongelmat veti aikataulun melko tiukaksi. Ehdin kuitenkin pestä hepasta keltaiset laikut pois ja oltiin ekana ratsukkona paikalla muutaman minuutin myöhässä. Siitä tuli ihan aiheellista läksytystä. Aiheena siis kouluvalkka ja heppoina paikalla Easy ja Mortti. Kelinä oli pilvinen +18 ja keli suosi taas eikä satanut säätiedotteen uhkailuista huolimatta.

 
Mentiin lähes koko tunti ympyrällä. Alkuun käynnissä asetettiin ensin sisään ja sit ulos useampi kierros aina kerrallaan. Sitten sama kevyessä ravissa ja oli hetkittäin vähän työlästä. Easy halus kipittää tai hidastella ja meiltä toivottiin pitkää letkeää askelta. Asetukset meni hetkittäin läpi, vasen oli hankalampi puoli. Omasta istunnasta tuli paljon kommenttia. Kevensin liian eteen ja jalat meni taakse. Piti ajatella hännän päälle keventämistä ja pienempää liikettä. Pidättäessä kuuluu vain käsien liikkua eikä koko ylävartalon. Nyrkit kiinni ja lantio pitkäksi ja auki. Ravipätkä oli aika pitkä ja työläs, jännäsin jo minkä tasonen rääkki on luvassa.
 
Jalustimet piti nostaa ylös ennen laukkaamista. Ensin mentiin oikeassa kierroksessa ja hepo meni open mielestä liian lujaa. Ite huomasin vähän huonommin. Pidätteet toimi melko huonosti hitaampaa laukkaa hakiessa vielä tässä vaiheessa. Lopulta meno vähän rauhottui mutta tahtoi aina salakavalasti kiihtyä. Sit ruvettiin tekemään siirtymiä käynnistä laukkaan ja takas. Onneksi olin treenannut tätä Easyllä jo aiemmin. Nostoavut piti antaa kun ulkoetujalka menee maahan. Alkuun nousi ravin kautta kun hepo ei tahtonut ottaa takasiaan kunnolla töihin. Ravia tuli toisinaan niin vähän etten ite meinannut edes huomata sitä. Käyntiin siirryttiin joka kerta ravin kautta valumalla. Nyt ei tainnut tulla yhtään puhdasta siirtymää. Ruvettiin sitten tekemään siirtymiä melko tiuhaan tahtiin. 3 merkkitötsän ohi laukassa ja yksi väli käyntiä. Laukkaa oli aina puolisen kierrosta ja käyntiä ehkä kuudesosa. Meinasi aivot ylikuumeta kaiken ohjeistuksen prosessoinnin takia. En osannut enää laskea neljään samalla kun keskityin kaikkeen muuhun. Sisähartia (jos nyt meni oikein) tulee kummassakin kierroksessa liikaa eteen. Pidätteet oli kuulemma liikaa vetämistä. Istunta toimi paremmin ja ajatustenluku edelleen. Jos ajattelin hidastamista niin hepo tiputti raville. Nostot ainakin parani ja raviaskeleet jäi parhaimmillaan pois. Samaa mentiin kumpaankin suuntaan.
 
Lopuksi laukat nousi hyvin ja hepo laukkasi rentona. Heppaa en muistanut seurata tarpeeksi kun omassa olemisessakin oli mietittävää. Askellajiin taas keskityin mutta asetukset meinasi unohtua. Alaspäin siirryttäessä oli oleellista saada asetus heti takaisin, sitten hepo myötäsikin. Tarkotushan oli siis pitää asetus myös laukassa mutta se meinasi unohtua. Loppuravit kevensin ilman jalustimia. Taisi keventely mennä turhankin pieneksi kun tuli kommenttia että kevennä vaan. Keventäessä käytin liikaa etureisiä enkä ratsastuslihaksiani (mitkä ne on?). Takas tallille käveltiin maastolenkin kautta. Pörisevä traktori ei jaksanut Easyä pelottaa.
 
Tosi hyvä perusasioihin keskittyvä tunti eikä heti alkuun tullut onneksi tapporääkkiä. Oma istunta tarvitsee paljon tarkkailua ja tarkotus olisi pyrkiä siihen että istunta pysyisi kunnossa ilman keskittymistä niin voisi suunnata huomion ratsastamiseen ja hevoseen. Hepo on kuulemma herkkä ja nopea oli itekin pitäisi olla nopea ja osata ennakoida hepon liikkeet.
 
Tunnin jälkeen pääsin taas testaamaan lukemiani juttuja käytännössä kun päädyin ekaa kertaa elämässä nyppimään harjaa. Hikinen hevonen oli siihen hyvä alusta. Yllättävän hyvin mulla oli tekniikka hallussa. Hidastahan se oli eikä mitään kovin hurjaa muutosta tullut aikaan mutta sanoisin että lopputulos on alkutilannetta parempi. Hepo malttoi aika pitkään seistä aloillaan mutta sitten sitä rupesi kyllästyttämään. Tosta ois hyvä jatkaa joku toinen kerta.
 
Ongelmia:
oma istunta monin paikoin
 
Parannusta:
hetkittäin löytyi rentoja pätkiä