Tälle päivälle luvassa oli erikoisesteitä. Mielelläni olisin mennyt jommalla kummalla ihanalla tammalla mutta kummatkin oli buukattu omiin hyppelyihin tänään. Toivoin sitten hyvää arpaonnea. Pelkäsin että tulee Teksu ja toivoin salaa Koraa. Huonosti kävi ja tuli Ami. Tässä vaiheessa en vielä tajunnut millainen katastrofi tunnista tulisi. Hepo oli jo edellisellä tunnilla, joten piti vain suojat asentaa ennen selkään kapuamista. Kelinä -14 ja ratsukoita tunnilla mukavasti vain 6.

 
Alkuverkassa hepo oli yllättävän reipas. Ei mitenkään vauhdikas mutta liikkui tarpeeksi. Ei ympyröilläkään tahmannut. Laukannoston kanssa yritin olla täsmällisempi kuin viimeksi. Pyrin siihen että saisin sen pyynnöstä nostettua. Hitusen paremmin meni mutta koulukisoissa ei edelleenkään tulisi päänsilittelyä. Verkkalaukan perään hypättiin keskilinjalla olleet 3 kavalettia innariväleillä. Meni suht ok paitsi laukka livahti vääräksi. Ekalla kerralla vähän kiemurteli. Hypättiin vielä toiseenkin suuntaan. En kuullut mitä ope sanoi vääristä laukoista.
 
Sitten lähdettiin hyppäämään kahden portin linjaa, 1 laukka väliin. Suoristus melko pian lyhyen sivun jälkeen. Ekalla kerralla puski lavan oikealle ja kielsi, olin ite liian lepsuna. Tokalla yrityksellä puski lavan vasemmalle ja kielsi. Kolmannella päästiin vihdoin yli. Seuraavalle kierrokselle ope lisäsi väliin kolmannen portin. Ami tyssäsi taas hyvissä ajoin. Aika monta kieltoa tuli ja yritettiin vetoavunkin kanssa (joku varma hyppäämään edelle ja me melkein häntään). Kommenttia tuli että etukenotan jo 3 askelta ennen irti satulasta että mua ei voi auttaa enempää. Parhaimmillaan edettiin ekasta yli ja hepo kielsi tokalle. Ite olin menossa ja maastouduin. Ope sanoi että olin liian irti satulasta enkä hallinnut menoa tarpeeksi tms. Takas kyytiin ja uusi yritys ilman keskimmäistä porttia eli sama, mistä oltiin jo selviydytty. Liinat kiinni taas. Aika monesti. Turhautti aika pahasti ja livahtipa suusta puolikas kirosanakin. Pohkeista, kannuksista ja raipasta ei tapahtunut oikein mitään. Lopulta sain tarpeeksi "takakenoa" ja tahdonvoimaa tai hepo kyllästyi tappeluun ja päästiin yli. Käsky kävi että kiitolaukkaa ympäri ja heti uudestaan. Meni vähän sujuvammin mutta laukka oli kaukana kiitämisestä.
 
Seuraavaan koettelemukseen. Vuorossa oli pysty, jonka alla oli penkki ja toinen pysty, jonka alla oli vihreä roskis. Kummallekin piti ensin kieltää. En muista saatiinko vetoapua mutta ehkä kolmella kiellolla selvittiin kahdesta esteestä. Ope sanoi että Ami ei näytä siltä että se pelkäisi esteitä. Ne vaan on niin erikoisia että ne järkyttää sen maailmaa.
 
Töks penkkiesteelle. Ei näin. Kameran takana oli Miia.
 
Vaan näin. Oikeassa reunassa näkyy roskiseste. Kiitos tästäkin kuvasta Miialle.
 
Sitten suunnattiin vesimatolle. Ekalla yrityksellä melkeen päästiin yli mutta Ami huomasi ponnistaessa että nyt on jotain hämärää menossa. Pysähtyi ja vielä heittäytyi taaksepäin. Aika paljon sai maanitella (myös potkia ja raipata) että päästiin edes haisteluetäisyydelle. Ei auttanut haistelu eikä kaverin vetoapu eikä lisähaistelukaan. Ami oli sitä mieltä että tuommoisista on parempi pysyä tarpeeksi etäällä. Ope jätti meidät odottamaan ja sanoi että käyntityötä ohjat tuntumalla. Hepo hyytyi siinäkin ja saatiin vielä satikutia laahustamisesta.
 
Muut hyppäsi sillä aikaa trippelin, vesimaton toiseen suuntaan ja penkkiesteen. Väliin 5 tai 6 laukkaa. Me yritettiin olla liikkeessä, vaikka sitä voisi kai verrata tuntiviisarin vauhtiin. Kun muut oli valmiina niin meidän yritykset jatkuivat. Este laitettiin toiselta puolelta maahan ja piti loikata lähinnä vesimatosta yli. Tultiin ravissa. Ei Amia vieläkään huvittanut. Lopulta se pakotettiin siitä yli. Sitten uudestaan ja lopulta laukassakin kahdesti. Varmaksi meno ei muuttunut vaan kyttäsi sitä joka kerta. Lopuksi piti tulla vielä 3 kavalettia. Siihenkin sain ponnistuspaikan sössittyä mutta yli päästiin. Ope tuumasi että sekä kuski että heppa on uuvuksissa, tuskin kannattaa ruveta enää trippelin kanssa tappelemaan ja olin samaa mieltä.
 
Loppuraveissa Ami liikkui pieniä hetkiä jopa itse eteen. Välillä kyllä hyytyili omaan tapaansa. Tämä tunti yhdellä sanalla kuvattuna on argh! Hyvin taas veti kuskilta itseluottamuksen nollille. Esteet ei olleet edes korkeita. Mikä on kun hepo ei liiku eikä mene vaikka yritän mitä? Miksen osaa yrittää vielä enemmän tai paremmin?
 
Edellinen hyppykerta Amilla päästiin ilman kieltoja mutta tipahdin silti portille.
 
Ongelmia:
vauhdin puute
hepan huono reagointi apuihin
kuskin kenotus
tipahtava kuski
hepan epävarmuus
 
Parannusta:
kaikista päästiin lopulta yli
vaikka kielsi hirmu monesti niin kuski putosi vain kerran
pienenpieniä hetkiä liikkui lopuksi itse eteen