Menin kutsusta käymään Yli-Iissä kokeilemassa lämppärihevosia. Kummaltakin paljastui ravitausta kuten epäilinkin. Kilttejä ja kuuliaisia olivat, mukavan reippaita ja virkeitä. Ja selät oli tosi hyvässä kunnossa tuntiratsuihin verrattuna, ei ollu satulan hankaumia.

 
Ratsastus tapahtui aidatulla nurmikentällä, jossa meni reunoilla urat mutta paikoitellen ruoho oli vähän pidempää. Toinen heppa oli koko ajan mukana vähän pienempi natiainen selässä. Kelinä oli pilvinen +5.
 
Ensin hyppäsin Anskun kyytiin. Totteli perusjutut ihan hyvin, ravi oli aika reipasta. Volteilla meinasi vähän puskea ulkopohjetta päin. Pohkeenväistöä kokeilin hitusen, toiseen suuntaan meni ihan ok, toiseen suuntaan tarvittiin työntöapua maasta. Kepukka kädessä vähän paransi tottelevaisuutta. Anskunkin kanssa meinasi välillä olla vähän nurkkaan jumitusta. Pitihän sitä testata uusi kuski.
 
Laukka nousi hyvin mutta vasen huomattavasti useammin. Oikean laukan sain nousemaan vain voltilla. Meni laukassakin mukavan rauhallisesti. Loppuun hyppäsin sillä pikkuristikkoa. Ensin piti kyllä laittaa omistaja selkään näyttämään mallia. Mun kanssa ekan loikan jälkeen näytti siltä että hepo karkaa avoimesta portista tallille ja ite horjahdin alas kyydistä. Portti kiinni ja loput hypyt meni ihan ok. Ei kieltoja eikä jättiloikkia tai muuta kummallista.
 
Sitten oli Pompun vuoro. Selvästi vähän raaempi ratsu. Aluksi se oli tosi jäykkä mutta tosi kivasti vetreytyi tunnissa. Tehtiin senkin kanssa paljon siirtymiä (seis, käyntiin, raviin) jotka toimi kivasti. Välillä Pompun piti vähän jarrutella Anskun luokse. Volteilla puski ensin ulos mutta lopulta tajusin miten hepo toimii ja päästiin tekemään kivan pyöreitä voltteja kumpaankin suuntaan. Peruutuskin toimi ok, väistöjä en kokeillut. Laukkaaminen olikin sitten vähän hankalampi juttu. Otettiin Ansku vetoavuksi ja mentiin suurimmaksi osaksi kiitoravia perässä. Ehkä 4 laukka-askelta Pompusta irtosi ja sitten oiskin voinut olla vähän enemmän tilaa ympärillä. Lopuksi hyppäsin muutaman ristikon myös Pompulla. Ravilla lähestyminen, hyytyminen ennen estettä ja loikalla yli. Välillä meidät piti taluttaa yli kun ei muuten mennyt. Lopuksi päästiin kerran suoraan ravilla yli ja siihen oli sitten hyvä lopettaa.
 
Parin vuoden lisäkoulutuksella noista saa varmasti tosi hyviä ja toimivia ratsuja. Tämmösessä tilanteessa ois kiva jos itellä ois jotain suuria kouluttajan lahjoja. Sitten kun hevosia ei pahemmin edes tunne niin menen vaan häkellyksiin "mutku tää ei mee" -tilanteissa. Estepuolikin hepoilla varmaan paranee pikkuhiljaa lisätreenillä.
 
Ongelmia:
Pompulla laukannosto
pohjetta vastaan puskemista vähän kummallakin
 
Parannusta:
Pomppu notkistui kivasti tunnin aikana
mukavan reippaita mutta silti hallittavissa