Aamu alkoi Pallon puunauksella ja letityksellä Venlan kanssa. Jalkoja ja häntää yritettiin saada valkoisemmiksi. Harjaan lettejä tuli edelleen aika tiuhaan kun ponilla sitä harjaakin on paikoitellen aika runsaasti. Nyppiminen varmasti helpottaisi hommaa. Häntäänkin sidottiin punainen rusetti varoitukseksi takapotkuista. Kisahuovan sain Kaisalta lainaksi kun Pallon oma oli rispaantunut ja likainen.

 
Aaltiksen maneesissa alkuverkattiin Annin ja Täplän kanssa, siellä Pallo oli parempi kuin aikoihin. Mutta nyt osasin tehdä asiat kuten piti. Ensin käynnissä kuulolle ja pohkeet läpi. Vähän väistelyitä kumpaankin suuntaan. Sitten kevyttä ravia, volttien pyörittelyä ja sitten kunnolla ravia eteen. Sitten vähän laukassa pyörittelyä ja laukassakin pari pätkää kunnolla eteen. Sit poni oli kivasti kuulolla. Ite yritin keskittyä varpaiden sojottamiseen eteenpäin ja kyynärkulmiin. Satulasta kuului edelleen kummia ääniä mutta hieman hillitymmin kuin tiistaina. Mystistä.
 
Kertaalleen mentiin ohjelma läpikin maneesissa, laukasta raville taisi tiputtaa liian aikaisin ja laukasta käyntiin tuli aika monen raviaskeleen kautta. Käyntipätkä ravin välissä, keskiravi ja pysähdys meni hyvin. Sitten treenattiin sen jälkeen vielä siirtymiä laukasta käyntiin. Hankalinta oli tietää aikataulusta että paljonko on vielä aikaa. Taisin jännittää enemmän sitä että ollaanko kisapaikalla ajoissa kuin sitä että miten meillä menee.
 
Maneesissa mentiin sitten ihan pitkät tovit käyntiä pitkin ohjin kunnes mentiin Saaralle kattomaan että missä mennään. Muutama oli vielä menemättä ja Pallo rupesi heti hyytymään kun luovuin raipasta. Käytiin sitten pikku laukkapyrähdyksellä maastoonpäin. Auttoi hetkellisesti ja kentällä poni liikkui hyvin. Siinä vaiheessa Kaisa huomasi että meiltä puuttuu etuturpahihna, joka pitää kisoissa kuulemma olla. Hyvin ehdittiin semmonenkin sitten asentaa.
 
Saaran maneesissa sai olla kolme radan ulkopuolella. Pallo meni maneesiin nätisti ja käyttäytyi sielläkin hyvin. Oltiin siis luokassa III b (He B/K.N. Special) toisina lähtövuorossa. Luokan III a palkintojenjaon ajaksi päästiin aitojen sisään ja siinä Pallo liikkui vielä ihan hyvin. Seinässä ollut peili oli ihan huippu! Omalla kisavuorolla poni taas hyytyi ja liikkui melko tahmeasti muttei sentään niin pahasti kuin viimeksi.
 
Muistin radan, suoraan mennessä poni oli suora ja muistin asettaa kulmissa. Keskiravi oli sangen vaatimatonta, käynnissä madettiin kunnolla, pysähdyksessä Pallo meinasi lähteä peruuttamaan ja laukat nousi tahmeasti, vasen ei meinannut noustakaan. Laukasta ekalla kerralla tiputti omia aikojaan raville ja käyntiinsiirtymäkin tuli ravin kautta.
 
Tuomarin kommentteja oli että loivalla kiemurauralla pitää taivuttaa paremmin, kaarros oli puutteellinen, keskiravissa ei eroa, volteilla pitäisi olla paremmin sisäpohkeen ympäri ja kaatuu sisään, käynnissä jännittyy, pysähdyksessä pitäisi pitää aisat paremmin kiinni, laukassa laiska takaa, yksi kulma oikaistiin, vasen laukka nousi myöhässä ja oli tahmea ja tiputti raville ennen aikojaan. Jälkimmäisestä lävistäjästä harjoituslaukassa saatiin meidän ainoa 4 raville tiputuksen takia. Muuten numerot oli vitosta ja kutosta. Loppukommenteissa lukee että hyviä pätkiä, hienoa! Ja vielä rohkeampaa ratsastusta! Asennosta, istunnasta, apujenkäytön moitteettomuudesta ja tehokkuudesta sain kutosen. Ehkä se oma asento ei sitten niin kamala ollut. Video on vielä itellä kattomatta.
 
Tällä suorituksella yllettiin sijalle 7. Luokassa ratsukoita oli 8. Pisteitä 133 ja prosentteja 53,2. Selvä parannus edelliseen kertaan kuitenkin. Pallon kun saisi pysymään reippaana kouluaitojen sisälläkin niin paranisi kummasti. Ehkä sitten tulisi jo seiskojakin :)
 
Suuret kiitokset päivän onnistumisesta kisahoitajalleni Venlalle, Kaisalle huovan lainasta ja muista hyvistä havainnoista, Sannalle kuvaamisesta ja muille avusta ja kannustuksesta.
 
Ponin kanssa suorituksen jälkeen. Huomaa hienosti letitetty harja ja hohtava satulahuopa :)