Omalla tunnilla oli tänään vuorossa koulua. Hanna oli mulla opena muistaakseni toista kertaa. Ratsuksi osui Simpukka, porukkaa tunnilla oli yhteensä 9. Kentällä oltiin ja kelinä pilvinen +13.

 
Aluksi mentiin taas käyntiä ja siinä sain ponin suht hyvin kuulolle. Välillä meinasi lavat karata eikä pohkeet toiminu ihan niin hyvin kuin olisin halunnu, kokeilin kontrollia väistöillä. Vauhtia oli koko tunnin varsinkin käynnissä sangen hintsusti. Päivän ohjelmassa oli avoja, joten alkuverkassa piti keskittyä kääntämiseen, asetteluun ja taivutteluun. Ravissa sitten lisää alkuverkkaa, volteilla piti väistättää takaosaa ulos. Ei oikeen onnistunut. Alkuverkkaan sisältyi myös ennenkuulumaton asia: laukannosto kevyestä ravista. Jopas! Ensin nousi väärä laukka, uudella yrityksellä onnistui mutta tuntui tosi pöljältä keventää. Kevennyksessä ylhäällä ollessa piti antaa laukka-avut (eli siis sillon kun hevosen sisätakajalka on ilmassa). Kyra kirjoittaa kirjassaan että jos ratsastaja haluaa suorittaa hyvän laukannoston käynnistä tai ravista, se onnistuu ainoastaan sillä hetkellä, kun halutun laukan puoleinen takajalka on ilmassa. Olen siis ehtinyt opiskella vähän teoriaakin vihdoin. Toiseen suuntaan nostettiin laukka käynnistä (unohdin miettiä jalkoja) mutta nousi tosi hyvin. Alkuverkassa hepo ei vissiin ollut kovin kevyt edestä kun meinasi käsivarret krampata.
 
Ennen avoja Hanna piti lyhyen teoriapätkän vaikuttavista avuista ja siitä, mitä on tarkoitus tehdä. Hepo kolmelle uralle jne. Avoja tehtiin pitkillä sivuilla tavalliseen tapaan: ensin voltti ja siitä sitten muka uudelle voltille mutta sittenkin avoa suoraan. Avot meni ihan ok, vaikkei ne ihan tasaisia olleet. Välillä vähän kiemurrettiin ja lapa meinasi karata varsinkin alussa. Sitten suoristus hyvissä ajoin ennen kulmaa ja harjoitusravia. Sitten tehtiin toiselle sivulle avo edelleen käynnissä mutta toiselle sivulle harjoitusravissa. Meni ravissakin ihan ok mutta aika rauhallisesti. Käynnistäkin katosi avossa vähätkin vauhtiyritykset. Raviavosuoristuksen (eli kun avo lopetettiin ja suoristettiin hepo) jälkeen nostettiin laukka. Taidettiin olla tosi hitaita mutta ehdittiin tehdä avo ravissa vissiin vaan kahdesti kumpaankin suuntaan. Päädyissä meidän piti tehdä omia siirtymisiä vähän kontrollin takia. Itseä tympi kun poni nosti turvan raviin siirtymissä ylös. Laukasta raviin taas vyöryi tavalliseen tapaansa. Kommenttia avoissa tuli eniten jaloista, varpaat ei osottaneet eteen ja oikea kantapää ei pysynyt alhaalla. Toiveita tuli myös pehmeästä ohjastuntumasta mutten oikein tiennyt että mitä voisin tehdä toisin.
 
Tänään Simpukka oli paremmin otteessa ja vaadin siltä enemmän. Muotokin oli ihan ok suuren osan ajasta. Laukassa oli eniten hakemista. Siirtymissä olisi silti eniten parannettavaa. Laukkasiirtymiä pitäisi tehdä paljon enemmän ennen kuin niistä tulisi hyviä. Simpukaksi meni hyvin mutta perjantaisen Pallon supertunnin jälkeen tuntui aika lattealta.
 
Ongelmia:
varpaat ei osottanu eteenpäin
oikea kantapää ei pysynyt alhaalla
nyrkit ei pysy kiinni, tänään erityisesti vasen oli auki
siirtymät
tahtirikkoja
 
Parannusta:
Simpukka oli paremmin avuilla kun viimeksi
muoto suureksi osaksi ok
avot meni kivasti