Estekurssin toisellekin päivälle ratsukseni oli merkattu Sentti kuten arvelinkin. Taas ensimmäinen homma oli hepojen hakeminen sisään. Keli lauhtui pikkupakkasesta plussan puolelle. Ratsastajia oli taas samat 6 kuin eilenkin ja ratsutkin olivat samat. Eilen mentiin Topin satulalla mutta tänään Topi oli hommissa niin otin kakkosvaihtoehdon eli Karin satulan. Olin hyvin tyytyväinen että perjantaina tein sen jalustinhihnoihin lisää reikiä, enää en tarvinnut kierteitä.

 
Ensin verkattiin hetki käynnissä ja ravissa, hitusen hankalammalta tuntui kuin eilen. Ravipuomit oli aavistuksen korotettuja ja Sentti olisi välttämättä tahtonut ylittää ne laukassa. Kolmella ensimmäisellä yrityksellä tuli aikamoinen sekamelska ravia ja laukkaa sinne väliin. Viimeinen yritys yllätti ja päästiin ravissa loppuun saakka.
 
Aika pitkään hypättiin sitten jumppasarjaa, tänään 1 laukan väleillä. Kumpaankin suuntaan mentiin ja esteitä (aluksi ihan minejä) taisi olla 5, alussa puomi. Ekalla kerralla Sentillä oli turhan paljon vauhtia ja osa hypättiin innareina, hupsista vaan. Aika pitkään eniten sai keskittyä siihen että mennään rauhassa. Mentiin niitä siis monesti. Muutaman kerran kommenttia tuli myös käsistä että yhteen ja myötää enemmän. Välillä piti kyllä myödätä vähemmänkin ja pitää tuntuma kun ratsu tahtoi mennä lujempaa kuin mitä väleihin olisi sopinut. Lopuksi löytyi rauhallinen ylitysvauhti ja ihan lopuksi meille sitten nostettiin viimeisiä pystyjä vähän enemmänkin. Ehkä 50 ja 70 cm? Taas kun este nousi niin tuli itellä ruma hyppy. Kävin aika korkealla ja jalat takana ja ope taisi jo huutaa jotain ettei tiputa. Olin kyllä sopivasti hevosen yläpuolella, joten tippumisesta ei ollut pelkoa tällä kertaa vaikka esteen jälkeen ratsu viettikin jonkin verran sivulle. Aiemmin mentiin aina nätisti suoraan ja laukatkin taisi pysyä oikeina.
 
Jälkimmäisenä tehtävänä mentiin kaarevaa linjaa. Ensin katsomosta poispäin oikeassa laukassa ihan pikkuisina esteinä ristikko, 24 metriä väliä oikealle kaartaen, toinen ristikko, suoraan ja vasemmalle kaartaen. 6 laukkaa piti ottaa väliin, meillä tuli ainakin kerran myös 7. Tykkäsin kyllä kun sai mennä tarkotuksella vähän lujempaa. Suurin ongelma tässä oli laukan vaihtamiset. Ei tainnut vaihtua kertaakaan esteillä. Sitten esteitä nostettiin n. 50 senttin, siinä meni vielä suht ok. Sitten mentiin toisinpäin. Toiseen suuntaan laukat ei vaihtuneet kuin ehkä kerran. Lopuksi muutamille vielä nostettiin niitä, arvelisin että 70 ja 80 cm oli lopuksi. Niitä saatiin mennä aika monesti että tuli hyvä ja ite silti hyppäsin melko rumasti. Sentti ei onneksi edelleenkään kyttäillyt tai tehnyt mitään muutakaan epäilyttävää. Kuski pysyi kyydissä ja esteetkin taisi pysyä suht hyvin ylhäällä. Ei kyllä kaikki tunnin aikana. Hevosen laukka tahtoi vähän hyytyä lopputuntia kohti ja sitä joutui patistelemaan liikkumaan vähän lujempaa, esteille kyllä meni ihan reippaasti.
 
Jossain vaiheessa kaarevaa hypätessä taisin reväyttää oikean jalkani jostain nivusten kohdalta. Lopputunnin tuntui aralta mutta onneksi oli silti ihan ratsastuskelpoinen. Sentti oli edelleen ihana vaikka tuntuikin hiukka hankalammalta kuin eilen. Ehkä eilen mentiin sitten niin idioottivarmoja tehtäviä? 
 
Ongelmia:
kädet karkaa kauas toisistaan hypyissä
en osaa kunnolla myödätä eteen
isommilla esteillä jalat karkasi hypyissä taakse
laukat ei vaihtunu esteillä
 
Parannusta:
heppa oli tosi ihana kuten eilenkin <3
oli helpompaa hypätä vähän reippaammin