Taas oltiin Nowalla myöhässä kun yhtä kimppakyytiläisistä sai odottaa. Oma hevosenlaitto ei onnistunut jäljellä olevassa ajassa ja kiukutti kun tunnit jää kerta toisensa jälkeen lyhyiksi kun en ole ajoissa tallilla laittamassa hevosta kuntoon. Tänään Grandi oli varattu ja Madona ei ollut tulossa tunnille. Hyvin nopeasti valikoimista poistuivat myös Lusi ja Kari innokkaille ratsastajille, joten päädyin ite sitten Apsaan. Kuntoon laittaessa oli tosi äkäisellä päällä ja oltiin melkeen valmiita kun tuli aggregaatin vaihto ja tallista sammuivat valot. Ärsytti taas vähän lisää kun olisin halunnut olla jo pihalla. Tunnin jälkeen kuulin että Apsa oli ollut selkäkivun takia n. viikon lomalla. Tosi rauhallisesti se oli siihen nähden.

 
Tunnilla meitä oli siis 4. Kelinä oli tihkusateinen +1 ja opena taas Kati. Kun oltiin kaikki päästy kyytiin ja olin säätämässä jalustimia ja ope kehotti muita alottamaan keventämisen niin kentän valot sammui. Ehkä vartti siinä käveltiin sitten kenttää ympäri pimeydessä. Karin erotti ja Grandin naaman. Vesilätäkötkin heijasti sen verran valoa. Mutta estetolppia ei nähnyt kuin vasta kohdalla. Siinä sitten hienosti hälveni kiukku että olen jostakin myöhässä. Sain jalustimet säädettyä pimeydessä ja Apsa oli rauhallisempi kun sai kävellä muiden heppojen lähellä.
 
Ekalla kerralla kun valot tulivat niin ne myös sammui ennen kun ehdin raviin. Onneksi tämä pimeys ei ollut kovin pitkä. Seuraavalla yrityksellä ne jäivät päälle. Sitten ravia ja laukkaa. Taas tuli sanomista että oon etukenossa.
 
Laukassa mentiin puomilinjaa, 6 puomia ja aina laukka väliin. Aika haipakkaa sai aluksi mennä mutta onnistui ihan hyvin. Välejä sitten vähän lyhennettiin niin ei tarvinut baanata enää niin paljon. Silti meni ihan ok. Sitten joka toinen nostettiin pikkupystyksi. Askeleet taisi mennä joka kerta oikein vaikka välillä tultiin vähän veltosti tai lähelle tai huonolla osumisella ekalle. Kun esteet oli pienehköjä niin ite en osannut olla niin hyvin kyydissä. Kun muistin painaa kantapäät alas niin helpotti kummasti. Kun esteitä sitten vähän nostettiin niin oma mukanaolo parani.
 
Lopuksi esteitä sitten nostettiin vähän enemmänkin. Apsa meni vähän pitkäksi ja veltoksi. Jonkun verran tiputeltiinkin. Ohjautu kuitenkin hyvin esteille eikä kieltänyt. Lopulta vika este oli n. metrin. Yli päästiin ja pysy ylhäällä. Hyvä me. Oltiin sitten hieman yliaikaa valojen takia, joten tunti tuli täyteen.
 
Ongelmia:
pienillä esteillä en osannut istua hypyissä
lopuksi veltostui ja pudotteli vähän
en muistanut taaskaan katsoa laukkoja esteiden jälkeen
 
Parannusta:
kun muistin painaa kantapäät alas niin hypyt meni paljon paremmin
Apsa meni melko vaivattomasti aluksi