Tänään Pallo oli vielä pihalla kun menin tallille. Kelinä oli kaunis aurinkoinen -15. Nätisti poni tuli kutsumalla luokse. Ensimmäinen ongelma oli, kun en saanut jäätynyttä porttia auki. Onneksi Jannen vasara tehosi ja sain ponin talliin.

 
Ratsastajia oli kurssilla tänään samat 6 kuin eilenkin ja keli oli viilentynyt -15 pakkasasteeseen. Heti alusta asti olin hiki päässä ponin kuntoonlaiton jäljiltä. Tunti alkoi tänään jo ennen puoltapäivää, joten taisin olla vähän unessakin. Hyydytti osin ehkä eilisenkin takia. Jos eilen tuntui hankalalta niin eipä se tänään kovin paljon paremmin mennyt. Alkuraveissa poni oli tänään eilistä tahmeampi, mutta pienen väännön jälkeen saatiin etenevää ja tahdikasta ravia, joka ei ollut kauheaa kipitystä. Asetuksiin piti taas hieman keskittyä, sillä muuten ponin turpa saattoi huomaamatta osoittaa vasemmalle.
 
Tehtävinä tehtiin ravin parantamista ja laukan kokoamista. Ensin ravista käyntiin siirtymiä. Luulin että menisi tosi helposti pelkällä ajatuksen voimalla mutta poni oli vähän hidas. Sitten ei siirrytty enää käyntiin asti vaan otettiin vaan ravia lyhyemmäksi ja sitten päästettiin se ravaamaan. Pallo ei oikein ymmärtänyt lyhyessä ravissa virittäytyä vaan sitä piti ajaa sen jälkeen reippaampaan menoon. Kertaalleen vissiin tuli hyvääkin palautetta. Muuten lähinnä korjattavaa: en ottanut tarpeeksi lyhyeksi enkä tarpeeksi pitkään, raipalla lautasille koskettelu ei sekään tänään onnistunut. Kannukset unohtui kiinni ponin kylkiin (lähinnä oikeaan, veikkaisin). Ja kun poni laiskotteli niin en raipannut tarpeeksi tarmokkaasti. En saanut ponin häntää pyörimään vaan mentiin vähän tasaisenlatteasti. Ihan ok muttei mitenkään ihanaa.
 
Lopputunnista mentiin vielä laukkatyöskentelyä. Aloitettiin itselleni mieluisalla mutta hankalalla aiheella: laukka-käynti-laukka -siirtymillä. Meni tänään sangen huonosti. En ollut kyllä itekään terävimmilläni. Olisin kaivannut paljon tiiviimpää opetusta ja patistusta, ajattelun olisin voinut skipata lähes kokonaan. Istuntaa olisi pitänyt tässäkin päästä hyödyntämään paremmin. Laukan lyhennys ei meinannut onnistua kun tiputti herkästi raviin, oli vähän löysä. Sitten jätettiin käynnit pois ja vaan koottiin laukkaa hetkittäin. Siinä piti sulkumaisesti siirtää takaosaa sisään. Ensin mentiin oikeaan kierrokseen ja se oli taas melko kamalaa. Ravirikkoja ja löysäilyä, ope huutaa että raippaa. Yllättäen tänäänkin jälkimmäinen kierros (tällä kertaa vasen) oli paljon parempi. Ainakin kuvittelen tunteneeni jonkinlaista kokoamista hetkittäin ja laukkakin eteni paremmin. Minkäänlaista kommenttia ei kyllä tähän kierrokseen saatu, joten vahvistettua tietoa ei ole. Kankiohjien pituudesta ei siitäkään tainnut tulla tänään kertaakaan sanomista.
 
Loppuravi meni tänään huomattavasti paremmin eteen alas ohjastuntumaa vasten. Eipä kovin pitkään ravattu kun meinattiin mennä jo yliajalle. Pallo lähti siitä sitten vielä maastoilemaan, toivottavasti pahimmat pöljäenergiat jo käyttäneenä. Hiki sille ainakin tuli mutta niin tuli kuskillekin. Tunnin jälkeen tuli taas hyvä muistutus siitä että nyrkit kannattaisi pitää kiinni: vasemman käden nimettömästä kankiohja hankasi ihon irti, oikeassa nimettömässä on vain vesikello. Hyvä että näpit saa nyt vähän lepoa kangista. Tämän tunnin jälkeen itellä on entistä enemmän esteratsastajaolo. Korkeat koululiikkeet on meidän menosta aika kaukana. Ehkä tämmöisen kurssin pituudeksikin sopisi paremmin 3 x 45 min kuin 2 x 1h 15min. Tässä ainakin kuskilta loppui mehut kesken. Tai sitten tarvitsisin vähän pidemmät välikäynnit.
 
Ongelmia:
kuski oli vähän veto pois eikä ajatellut itse tarpeeksi, olisi kaivannut enemmän open kommentteja
poni oli vähän nahkea
vasenta pohjetta vastaan poni yritti volteilla joskus painaa ulos
 
Parannusta:
perusratsastus meni ihan ok, asettuikin lopuksi suht helposti
tälläkin kertaa jälkimmäinen (tänään vasen) kierros laukassa meni ihan ok
lopussa meni huomattavasti paremmin eteen alas kuin eilen, paremminkin on silti joskus mennyt