Tänään menin ekaa kertaa itekseni Virpitalleille. Alekorttikin loppui jo, joten tämä tunti oli 24 euron arvoinen. Estevalkkaan sain tällä kertaa Ginan. Ihan mukava juttu, sillä odotukset oli taas korkealla tämän hepan suhteen kun kuulemma kenttääkin on kisannut. Nettisivujen mukaan tasoltaan he A ja re 110 cm, syntynyt vuonna 2000. Ihan ison hepan korkuinen tämäkin oli, jotain reilu 160 cm arvelisin. Tallissa käyttäytyi nätisti ja tuntui ettei edes huomannut mua ympärillä hääräämässä. Sama juttu kuin Madonan kanssa eli takajalkoja ei kuulemma nosta. Satuloinnin jälkeen meinasi kyllä tiivistää mut seinää vasten. Mahtoikohan olla tarkoitus? Kelinä oli pilvinen +17 ja ratsukoita tunnilla 5. Edellisen tunnin jäljiltä oli esteet valmiina, joten ei tarvinnut kasata.

 
Tämänkin kanssa tuli lyhyt olo kun värkkäsin jalustinhihnat kierteelle. Kommenttia tuli tässä vaiheessa että kannukset ois voineet olla hyvät mutta menin sitten ilman. Maanantaina näytti sen verran virkulta että ajattelin ettei tarvi. Tuli myös varoitus että laukannostossa saattaa pukittaa aran ulkojalan takia. Opena olikin maanantain ope. En ensin edes huomannut mitään erikoista.
 
Gina oli käynnissä vähän tahmea eikä ravikaan kovin vauhdikasta ollut. Pohkeita oli hankala saada läpi ja monesti varsinkin kulmissa puski sisään. Laukka ei meinannut ensin nousta. Kun avitin raipalla niin sitten tuli pienehkö pukki. Käytin raippaa heti uudestaan huomauttamaan että pukittaminen ei ole suotavaa niin enempiä pukkeja tamma ei tunnin aikana tarjonnut, ei laukannostoista eikä raipasta. Laukka nousi koko tunnin vähän huonosti, aina pienen ravikiihdytyksen kautta. Alkuverkassa laukkakin oli tahmeahkoa enkä pitkillä sivuilla kevyessä istunnassakaan saanut hepoa kunnolla eteen.
 
Ekana hypättiin kolmesta vinosta pystystä keskimmäistä. Hypyt meni kivasti ja hepo imi esteille. Sitä mentiin useampi kerta. Sitten taidettiin mennä linjaa pysty + okseri. Vinossa olevia esteitä hypättiin myös kumpaankin suuntaan. Ensin kiemuroilla ja lopuksi suoraan. Kiemuroiden kanssa oli tarkoitus saada laukka vaihtumaan välillä. 3 askelta taisi olla kaarevilla teillä hyvä määrä. Suoraan mennessä tuli 2. Kiemurat aiheutti kuskille vähän ongelmia ja tykitettiin niistä vähän turhan lujaa yli. Suoraan meni paljon paremmin. Gina oli tässä vaiheessa jo aika epätasainen. Välillä saattoi lähteä kiihdyttelemään laukassa kun laukkasin päädyssä ympyrällä. Mutta mun mielestäni se oli vaan sopivan jännää ja sain sen hyvin takas haltuun. Sitten kun pyysin eteen niin hepo oli paljon nahkeampi liikkumaan.
 
Loppuun hypättiin vielä 6 hypyn radanpätkä kahdesti. Alkuun kaksi pystyä kiemuralla, 5 laukkaa väliin ja okseri, kaarre päädyssä vasemmalle ja kolmas vino pysty, 3 laukkaa ja pysty, kaarre toisessa päässä oikealle ja portti. Estekorkeus oli ehkä 70 cm kieppeillä, hirmu isoja eivät olleet. Kierrosten välissä ei taidettu edes nostaa. Me oltiin vuorossa vikana, joten meidän jälkimmäinen hyppyvuoro oli n. 20.50 ja sillon rupesi olemaan auringon laskettua jo melko hämärää. Jälkimmäinen kierros meni kuitenkin paremmin. Olisin tarvinnut vielä enemmän muualla laukkailua ja laukan säätelyä hyppykertojen väliin. Ekalla kierroksella keilattiin kaksi ekaa pystyä alas kun tultiin kuulemma liian isolla laukalla. Portin hepo hyppäsi hyvin vaikkei sitä aiemmin tunnilla oltukaan hypätty.
 
Kentällä hyppääminen taisi varmaan loppua tähän kertaan kun ei taivasvalo enää riitä ja lamppuja ei ole. Maneesissa menee sitten ahtaammaksi. Gina oli ihan hauska heppa, joka hyppäsi tasaisesti ja oli muualla paljon epätasaisempi. Hyppyjen välissä odotellessa mentiin lähinnä pitkin ohjin. Lopputunnista kun ratsastin tuntumalla niin hepo rupesi rullaamaan itseään kuolaimen taakse. Yritin käyttää pohkeita ja nostaa ohjilla mutten usko saaneeni muotoa kunnolliseksi. Kummallista. Peilien puutteessa en päässyt tarkkailemaan että kuinka alas ja taakse hepo meni. Opelta kun kysyin että miksi se niin tekee niin kommentti oli että etulavat näyttää jäykiltä.
 
Ongelmia:
ei ihan tasainen
pohkeet ei kunnolla läpi
ei meinannut mennä kunnolla kulmiin
joko hidasteli tai kaahotti, tasainen meno oli vaikeinta
kuolaimen taakse rullaus
 
Parannusta:
kaikesta yli
hypyissä oli helppo olla mukana
tosi tasanen tallissa