Tänään arvasin ratsuni oikein jo tallille mennessä. Keskiviikon vääntöni Teksun kanssa sai nyt jatkoa koulutunnin muodossa. Hepo oli jo edellisellä tunnilla ja mekin jäätiin maneesiin. Pihalla oli pilvinen +15 ja ratsukoita tunnilla oli 5. Olympian leukaremmiä ei tällä kertaa näkynyt. Nyt ehdin kävellä hetken tuntumallakin ennen open tuloa. Alkuverkassa pyrittiin menemään suoraan. Kouluraippa mulla oli mukana mutten sitä kertaakaan tarvinnut.

 
Opetettu osuus alkoi ympyröille jakautumisesta. Teksu sai ympyrälle seurakseen Oskun ja Sirkan. Alkuun mentiin maneesin takapäässä. Alotettiin käynnissä ja ensin mentiin suoraan, sitten asetettiin sisälle, suoristettiin, asetettiin ulos ja taas suoristettiin. Tässä meni pidempi tovi. Teksu loksahti jo alusta pyöreäksi. Käynnissä sain sanomista liian pitkistä ohjista. Ulkopuoli pysyi suht hyvin hallussa eikä hepo painanut hirveästi kädelle. Sitten vaihdettiin ympyröitä eli kierros vaihtui samalla oikeaksi. Alkuun Teksu poikitteli eikä pysynyt kunnolla raiteillaan. Sanomista tuli ettei se enää kävele kunnolla. Onneksi meno siitä sitten parani ja helpottui vielä kun siirryttiin raville.
 
Ravissa Teksu halusi hetkittäin kiiruhtaa liikaa. Painoi jonkin verran edestä mutta ulkokäteni pysyi hyvin aloillaan ja kerrankin myös nyrkit kiinni. Meno oli suht vaivatonta ja välillä pääsin melko helpolla. Sama juttu ravissakin että asetettiin sisään ja ulos ja välillä suoristettiin, kumpaankin kierrokseen. Ratsu oli käsittämättömän hyvin turpa luotiviivalla kun peileistä vilkuilin.
 
Laukka vähän jännitti että kuinka käy mutta olin asenteella liikkeellä. Alotettiin vasempaan kierrokseen. Hirmu hyvin ei mennyt mutta hepo liikkui suht pyöreänä. Oli entistä pahemmin etupainoinen ja tiputteli muutaman kerran raville. Laukassa piti olla koko ajan mutta löytyi muutamia pätkiä kun olin viidestä ratsukosta ainoana laukassa. Rupesi käymään melko raskaaksi. Lopulta tuli kommenttia että suorista, aseta ulos, suorista taas ja aseta sisään. Tämä meni melko nopeasti, ehkä puolentoista kierroksen aikana. Omasta mielestä en jaksanut enää suoriutua kovin hyvin mutta opelle kelpasi ja saatiin siirtyä käyntiin.
 
Oikea kierros laukassa alkoi hienosti. Noin 4 ekaa kierrosta sain välillä lyhyttäkin laukkaa. Noin 6 seuraavaa kierrosta meni vielä suht siedettävästi, samaa tasoa kuin oli vasenkin kierros. Sitten rupesi pakka leviämään. Ehkä 12. kierroksen kohdalla saatiin open huomio ja siinä vaiheessa meillä meni jo suht huonosti. Hepo oli etupainoinen, itellä ohjat ei pysyneet kunnolla käsissä ja tiputtipa ratsu kertaalleen ravillekin. Ratsu kuulemma karkasi ulkoa. Noloa etten huomannut. Ulko-ohja paremmin käyttöön ja isoja pidätteitä. Istunnan yritin pitää vakaana. Laukassa yritin keskittyä jalkoihini mutta silti jalustimet tuntuivat suurimman osan ajasta liian pitkiltä. Viitisen kierrosta vielä väännettiin ja lopulta meidät armahdettiin ja saatiin siirtyä loppuraveihin.
 
Takaisin talliin mentäessä piti vielä tarkistaa Teksun kuuliaisuus tälle illalle. Heppa on talutettaessa aivan super! Ensin harpoin maneesissa menemään kunnon vauhtia ja hepo harppoi samaa vauhtia perässä. Kun hiljensin niin Teksukin hiljensi ilman että tarvi tehdä mitään. Ja kun pysähdyin niin hepo pysähtyi niille paikoilleen eikä valunut päälleni kuten niin moni muu. Toistotarkkuus oli 100 %. Huippua!
 
Ongelmia:
vähän etupainoinen hepo
karkasi ulkoa kun väsyin
ympyrällä unohdin monesti käyttää ulkopohjetta
 
Parannusta:
istuin paremmin takanojassa
kädet pysyi nyrkissä
ratsu oli lähes koko tunnin pyöreä
sain jopa pienet pätkät lyhyttä laukkaa
olin alusta asti paremmalla asenteella tekemässä hommia ja laittamassa pohkeet töihin
superihana taluttaa!