Aamulla oli pakkasta -5 ja aurinkoista. Auringossa oli mukavan lämmintä ja päivän edetessä lämpötilakin nousi. Tallille menin yllättävän myöhään, kisojen alkamisen jälkeen. Koska olin vikan luokan vika ratsastaja niin aikaa oli kuitenkin reilusti. Poni letitettiin edestä ja takaa sekä pahimmat likaläiskät pestiin pois. Apuna oli Sanna. Uusi valkoinen huopani pääsi vihdoin käyttöön.

 
Arvioitu luokan alkamisaika oli 10.15. Luokka oli siis päivän vika ja ohjelmana oli he B:0 2009 (pdf). Aloitin verkkaamaan ponia kello 11. Aaltiksen maneesissa oli mukavasti tilaa. Ehkä vartin verkkailin siinä, ehdin ohjelmankin ratsastaa läpi. Poni kiirehti jo siinä hitusen liikaa, keskiaskellajit rikkoi käynnistä raviin ja ravista laukkaan. Nosti lisäksi väärän laukan kun oikeaa yritin ja volteilla puski ulos. Pientä hutilointia itellä. Siitä sitten Saaralle ja siellä oli vielä sen verran menijöitä ennen meitä ettei päästy maneesiin kun sinne otettiin vaan 3 ratsukkoa kerrallaan verkkaamaan. Meitä edellinenkin oli vielä pihalla. Mentiin sitten kentällä käyntiä pitkin ohjin. Muuten ihan rauhallisesti, mutta yksi heppa näytti Pallon mielestä niin pelottavalta että olisi tehnyt mieli lähteä karkuun.
 
Maneesiin päästiin noin 10 minuutin ulkona käppäilyn jälkeen. Siellä mentiin ensin vähän työskentelyä, sitten pitkin ohjin käyntiä, taas työskentelyä ennen oman vuoron koittamista ja vielä käyntiä ennen radalle menoa. Maneesissa olisin voinut olla vielä huolellisempi tekemisissäni. Pallo kuitenkin liikkui hyvin eteen ja muutenkin totteli.
 
Kun päästiin aitojen sisään niin ravattiin kierros ympäri. Tuomaripöydän kohdalla poni kuvitteli nähneensä mörköjä ja tahtoi äkkiä pois paikalta. Pientä laukkasinkoilua siis. Sitten mentiin volttia ravissa ja käynnissä ja poni huomasi ettei pelättävää ole. Hiukka varuillaan se kuitenkin oli. Melko pian saatiin lähtömerkki eikä ehditty käydä peilipäädyssä enää uudestaan sitä ennen. Onneksi ohjelman aikana Pallo meni päätyyn nätisti eikä sinkoillut. Hieman hermostunut se taisi olla sillä mentiin koko ohjelma melko lujaa läpi. En olisi uskonut että selässä ajattelen että rauhallisemmin. Melko hyvin meni mutta pieniä virheitä tuli. Ensimmäisessä keskiravissa rikkoi laukalle, keskikäynnissä tuli lävistäjälle lähtiessä yksi raviaskel, laukassa en päässyt kunnolla kulmiin ja laukkavolteilla kaatui sisään. Laukat nousi omasta mielestä hyvin, ainakin oikein, siirtymät meni ihan ok ja siellä missä pitikin, peruutukseen olin tyytyväinen, keskilaukassa mentiin selvästi reippaammin ja käynnissä ja ravissa sain aseteltua ja taivuteltua.
 
Jos yleensä oon ite kriittinen omaa suoritustani kohtaan niin nyt tuomari oli vielä kriittisempi. Huomasi kaikki meidän mokat, jopa sellaisia, joita en ite huomannut (keskikäynnistä laukkaan tuli 1 raviaskel välissä). Peruutuksesta tuli kommenttia että huolimaton. Jotain perusteluja olisi ollut kiva siihen saada kun omasta mielestä se meni hyvin. Numerot oli neljästä kuuteen ja prosentteja tuli 53,2. Aika kauas siitä tavoitellusta kuudestakympistä jäätiin. Eikä todellakaan ollut sijoituksistakaan pelkoa. Oltiin 12./15. Mutta läpi kuitenkin eikä tuon kriittisemmin olisi oikein voinut enää arvostella. Tuomarin loppukommenteista ei valitettavasti saa selvää vaikka yritin niitä monen eri tyypin kanssa tulkita. "Kauni kiintä nemo" tai "kovin kiiviitä nenom". Lopussa taitaa olla "rauhota, tsemppiä".
 
Itellä oli kuitenkin kivaa ja poni meni ainakin lujaa. Olisin voinut olla vielä huolellisempi mutta oon kyllä ihan tyytyväinen omaan suoritukseeni.
 
Kisojen jälkeen poseerataan omalla pihalla. Huomaa hieno häntäletti (Sanna teki).