Odotin pitkään tämänkertaista ilman satulaa -tuntia. Pieleen meni eikä mentykään ilman satulaa vaan kavaletteja. Ope sanoi että saa mennä toki ilman satulaa mutta kun olin ekan tunnin aikana käynyt kurkkaamassa mitä on luvassa niin otin satulan suosiolla mukaan. Keli oli lämmennyt +2 asteeseen. Ratsukoita tunnilla oli 6.

 
Tunti ei alkanut kovin lupaavasti kun aloitin amatöörimokilla. Ensin kiepsahti satula kyljelle kun olin loikkaamassa kyytiin. Hepo otti tämän ihan rauhallisesti. Sitten tipautin hanskani, ope onneksi poimi. Sen jälkeen opelta tuli kommettia että hepo on tosi jäykän näköinen. Syyksi veikattiin lopulta aiemmin päivällä tapahtunutta kengitystä. Alkutunnista huomasin itekin miten heppa oli kummallinen. Haluton liikkumaan ja jotenkin venkoileva. Ei ollut kuulemma epäpuhdas mutta astui etusilla varoen. Sitä en selkään tuntenut. Ehkä tähän härdelliin katosi oma keskittymiseni. Viimeksi hehkutin miten kivasti hepo seisoo paikallaan selkään noustessa niin tänään ei alkuun meinannut malttaa.
 
Ratsu puski sisäpohjetta vastaan ja varsinkin käynnissä oli vielä tavallista tahmeampi. Ravissakin liikkui huonosti, myös ensimmäisten laukkapätkien jälkeen, mikä vähän yllätti. Alkuun ravattiin puomien yli ympyrällä ja suoralla, meni vielä suht ok, ainakin sinnepäin. Eka laukkatehtävä oli laukata puomien yli ympyrällä oikeaan kierrokseen. Neljänneksien välein oli 3 puomia (neljäs puuttui) ja väleihin piti saada sama määrä askelia. Kuulostaa helpolta mutta jo tässä meillä meni huonosti. Neljää tuli mutta osuttiin välillä huonosti ja hepo katseli vasemmalle. Kun yritin asettaa sisään niin tuntui että meni ohjista vetämiseksi. Pohkeista tapahtui hyvin vähän mitään. 
 
Sitten vaihdettiin suunta vasemmaksi ja nostettiin keskimmäinen puomi tuolien varaan kavaletiksi. Edelleen tosi epätasaista. Askeleet meni pieleen lähes joka kerta. Hepo tiputteli raville, liiraili ja kiihtyi. Kolmella askeleella saatiin meno hyväksi mutta meiltä kaivattiin neljää. Lopulta ope vihelsi pelin poikki ja käski pysähtyä kuuntelemaan. Useampi kierros samalla lailla pieleen eikä mitään muutosta. Omassa ratsastuksessa pitäisi tapahtua jotain. Liikaa vääriä laukkoja kun vedin sisältä. Sain tästä kommentoinnista pätkän keskittymistäni takaisin ja tämän jälkeen saatiin kaksi siistiä kierrosta kun ratsastin myös ekalle puomille kunnolla ja osuttiin siihen niin sitten passasi askeleet myös kavaletille ja pikkuhypyn jälkeen jälkimmäinenkin väli onnistui neljällä.
 
Sen jälkeen mentiin ensin suora linja, jossa oli innariväleillä puomi, kavaletti, puomi, kavaletti ja puomi. Sen jälkeen kaarre oikeaan, johon meiltä toivottiin 4 laukkaa (muilta 3) ja 2 kavalettia innariväleillä. Taas tuli monta huonoa kertaa alkuun ja kaahotettiin menemään. Saatiin sakkokierroksia. Lopulta tajusin taas rauhoittua ja tehdä oikein. Pääsin myötäämään jolloin ratsu odotti. Tuli ihan hyvä. Toiseen suuntaan alotin taas tyhmillä virheillä enkä seurannut annettua reittiä. Harvemmin tämmösiäkään mokailen. Hepo kuunteli pidätteitä hyvin kun kertaalleen tipautti juuri ennen kavaletteja ravillekin kun unohdin pohkeet. Välillä kiihdytteli toki. Taisi siihenkin tulla sakkokierros mutta päästiin lopulta ihan ok. Kommenttia tuli että käytettiin tila hyvin hyödyksi ja tehtiin iso kaarre. Hypättiin vähän reunasta mutta ei se väärin ole jos ohjaus toimii.
 
Loppuraveissa oli edelleen semmonen olo että hepo ei ole kunnolla kuulolla. Vähän aikaa pyöriteltiin voltteja ja ympyröitä ravissa, liikkui kuitenkin jo suht normaalisti itse eteen. Loppukäyntien aikana hepalle iski taas pömelövaihe päälle ja poukkaisi kahdesti. Päätin sitten tulla selästä alas taluttamaan ennen kuin tulee pahempia sinkoiluja, sillä ratsun mielentila näytti sellaiselta. Maneesin ovella hepo taas vähän pöhisi mutta muisti käyttäytyä säpsyilystä huolimatta. Matkalla talliin tehtiin kuuliaisuuspysähdyksiä ja ne rupesi sujumaan suht kivasti.
 
Tämän päivän suurin ongelma oli kuskin kadonnut keskittymiskyky. Ja näemmä se ei auta yhtään, että yrittää itselleen hokea että keskity. Ilman satulaa olisi tullut kahta pahempaa jälkeä.
 
Ongelmia:
kuskin kadonnut keskittymiskyky
tosi epätasaista menoa, välillä hyvin ja välillä hyvin huonosti
hepan arat kaviot
 
Parannusta:
kun vihdoin sain keskityttyä niin saatiin hyviäkin suorituksia