En ymmärrä Sentin selkää. Nyt yritin satuloida mahdollisimman eteen, mutta silti siirsin satulaa vielä maneesissa edemmäs ennen kuin nousin selkään. Se varmaankin valuu taaksepäin jos satulavyö ei ole tarpeeksi tiukalla. Ja ehkä silloinkin. Pihalla viimainen ja lumituiskuinen -11, samat 5 ratsastajaa kuin eilenkin.

 
Alkuraveissa testattiin vauhdinsäätely. Meni kivasti eteen, tosin turpa ylhäällä, hidastikin hyvin. Esteitä oli taas kasattu niin paljon ettei uraa pitkin mahtunut menemään. Mentiin siis kiemurauria ja voltteja. Yritin vähän taivutella alkuun. Ensin hypättiin pelkkä ristikko, sitten vissiin pystykin perään. Alkuloikkina oli vaikka minkämoista suoraa ja kaarevaa linjaa, yleensä kahdesta neljään estettä. Esteet n. 60 cm korkuisia. Porttiakaan Sentti ei kytännyt yhtään vaikka mua vähän jännittikin että mitä se siitä tuumaa. Lopuksi mentiin pystyä ja sarjaakin, sarjan väliin 2 laukkaa.
 
Laukat ei aina meillä vaihtuneet esteillä ja aika monesti en ehtinyt ja muistanut edes katsoa. Vikan esteen jälkeen sitten yritin niitä vaihdella. Yritin vaihtaa ravin kautta mutta hepo tahtoi vaihtaa askeleessa. Ei kovin sulavasti mennyt kun kerta toisensa jälkeen loikittiin lähes paikallamme, mutta tulipahan taas vähän laukanvaihtotreeniä. Siihen olisin voinut keskittyä vähän enemmänkin. Suurin ongelma oli kamalat hypyt itellä. Tänään jopa alkuverkkahypyt oli aika kamalia.
 
Sitten mentiin 9 hypyn rata. Suuria linjoja ja pitkiä lähestymisiä. Meidän ratakorkeus oli n. 80 cm. Heti ensimmäinen hyppy oli kammottava, jalustin irtosi. Kakkonen mentiin ilman toista jalustinta, yllättävän hyvin siihen nähden. Sitten vauhti kiihtyi siihen malliin että tein voltin ja kaivelin jalustimen takaisin jalkaan. Portista yli, kiihdyttelyä okserille, taidettiin hypätä se aika kaukaa, pystystä yli, vähän turhan oikaistu linja sarjalle ja siitäkin päästiin yli. Laukkaa yritin saada rullaavaksi ja säpäkäksi, taas taidettiin loikata portille kaukaa, kiihdytystä suoralla ja vikalla pystyllä kuski taisi käydä aika korkealla. Heti tuosta selvittyämme ajattelin että ois kiva saada uusintayritys ja koittaa mennä vähän siistimmin.
 
Muiden hypätessä mentiin tänään lähinnä käyntiä. Lopputunnista hepo rupesi vähän hyytymään pohkeille enkä meinannut saada reaktioita. Onneksi raipankäytöksi riitti omaan reiteen napautus niin jo rupesi ratsu nostelemaan jalkojaan rivakammin.
 
Lopuksi hypättiin vielä toisesta suunnasta sarja ja pysty. Sarjalle sain tosi hyvän lähestymisen ja sarjan eka hyppy oli varmaan päivän parhaita. Tokalla hypyllä itellä jo vähän hajosi pakka, sitten Sentti taas lähti kiihdyttämään ja puolipidätteet ei toimineet ihan toivotulla tavalla. Viimeinen hyppy oli taas kerran kaamea ja ite olin vähän jäljessä hypystä. Jospa se ei näyttäisi ihan niin pahalta kuin miltä tuntui. Loppuraveissa Sentti oli taas ihana.
 
En oikein tiedä että mikä Sentin kanssa hypätessä menee pieleen. Jompikumpi tai kumpikaan ei oikein osaa. Voisikohan laittaa sen piikkiin että se on kouluratsu? Tänään ei auttanut edes matalampi estekorkeus alkuun. Tämä tunti kiteytyy hyvin siihen että kivaa oli mutta hävetti.
 
Ongelmia:
paino ei ollut tarpeeksi jalustimilla
jalustimet ois voineet olla aavistuksen lyhemmät mutten jaksanut laittaa kierteitä
Sentti imi välillä turhankin hyvin esteille
tänään ei mennyt ihan putkeen
 
Parannusta:
pysyin edelleen kyydissä
hepo ei kytännyt erikoisempiakaan esteitä