Viime viikon Nowan tunti jäi HIHSin takia välistä. Nyt pääsin kuitenkin tutustumaan Meijun opetukseen. Ratsastajia oli tunnilla 6, kelinä pilvinen ja pimeä +6, onneksi ei satanut vaikka oli uhkaillut. Kenttä oli kuitenkin melko märkä. Hepan sai taas valita itse ja tällä kertaa olin ekana paikalla. Grandiin osui taas vaikka etukäteen olin päättänyt että tänään voisin mennä vaikka millä (mutta mielellään jollain kivalla).

 
Grandi oli taas hiukka hankala kuntoon laitettaessa. Harjatessa malttoi kuitenkin olla nätisti aloillaan. Satulasta ei selvästi tykännyt. Takajalan suojaa asentaessa tallista meni valot aggregaatin vaihdon takia. Eipä haitannu mua tai hepoa. Ratsu oli saanut jo hokitkin jalkoihin.
 
Kentällä mun eka toimenpide oli kääntää jalustimet oikein päin. Eli hihnat irti, jalustimen kääntö ja takaisin vääntö. En edelleenkään tajua miten ne voi olla niin usein väärin päin. Martingaaleissakin oli kierteitä (oma ajatusvirhe), jotka piti purkaa. Selkään pääsin 13 yli vaikka pihalla olinkin lähes ajoissa. Ekaa tehtävää kuunneltiin siinä open ympärillä käyntiä pyöriessä. Meillä Grandin kanssa jäikin sitten alkuravit kokonaan välistä ja ravailtiin suoraan puomeille. Kevyt istunta puomien päällä ensin ravissa ja sitten laukassa oli eka homma. Yllättävän hankalaa itellä tänään. Lyhensin jalustimia lisää heti kun ehdin. Ope sanoi että kantapäitä paremmin alas ja se auttoi.
 
Puomeja oli siis 3, laukassa väliin piti tulla aina yksi laukka. Aluksi ennen ekaa puomia taisi olla vielä ravipuomi. Toisessa päässä linjalla piti pysäyttää. Meillä meni askeleet välillä puomeilla ihan sekasin kun yritin keskittyä lähinnä kevyeen istuntaan ja pitämään kantapäät alhaalla ja takapuolen irti satulasta. Puomeja nostettiin pikkuhiljaa ristikoiksi (n. 30 cm) ja sama homma jatkui. Kantapäiden, etenkin oikean, kanssa oli ongelmia koko tunnin.
 
Monesti Grandi oli niin lujaa menossa että pidin takamuksen penkissä ihan viime hetkeen asti ennen estettä. Yleensä oma mukana olo parani loppuesteitä kohti. Ristikoita nostettiin sitten pieniksi pystyiksi (n. 50 cm), eka pysyi ristikkona. Pysähtymiset esteiden jälkeen onnistui jotenkuten. Yleensä oltiin kuitenkin liirattu noin metri sivuun. Välillä yritin pitää harjasta kiinni hypyissä että saisin myödättyä kunnolla mutta sitten mun koko tasapainoni nojautui siihen ja meni aika kehnosti.
 
Muiden hypätessä oli tänään aika paljon odotteluaikaa. Siinä tein sitten Grandin kanssa kontrollisiirtymiä ja ne paransi hepon keskittymistä minuun ihan selvästi. Malttoi sitten jo ravata eikä säntäillyt laukalle. Laukassakin pysyi paremmin hallussa. Vikalla hyppykerralla meni itellä ihan matkustamiseksi. Ope käski ottaa harjasta kiinni ja sitten jotenkin unohdin kaiken muunkin. Pohkeet jäi irti ja selkä meni köyryyn. Onneksi Grandi oli menotuulella ja hyppäsi.
 
Loppuravitkin jäi tosi lyhyeksi kun lopetettiin suunnilleen aikataulun mukaan. En ehtiny huomata hepossa samanlaista rentoutumista kun viimeksi. Aika vauhtia mentiin meidän loppuravejakin. Yritin rauhotella mutta sitten pitikin siirtyä jo käyntiin ja mennä kaartoon. Tunnin jälkeen hepolle piti jättää kamppeet päälle.
 
Grandi hyppäsi kuuliaisesti eikä yhtään testaillut. Ite olisin välillä voinut olla vähän aktiivisemmin mukana. Ei suurempia ongelmia, ihan ok tunti. Kantapäät pitäisi vaan saada jotenkin alas. Yritin nyt ite keskittyä niiden varpaiden sojotussuuntaankin.
 
Ongelmia:
kantapäät ei meinaa pysyä hypyissä tarpeeksi alhaalla
peppu taisi käydä penkissä esteiden välissä
tuntuma/myötääminen esteillä voisi olla tasasempaa
miettimistä tuntuu olevan ihan liikaa, kaikkeen ei voi keskittyä
laukkoja en muistanu/ehtiny kattoa koko tunnilla esteiden jälkeen
 
Parannusta:
Grandi ei testaillu yhtään, ei kieltoja eikä tiputuksia
lopetti pahimman baanailunkin kun tein tarpeeksi kontrollisiirtymiä