Tänään estevalkassa oli yllättäen koulua. Grandi olikin sangen mieluinen ratsu tämän tiedon jälkeen. Kelinä aurinkoinen +14, ratsastajia tunnilla 5. Mentiin raviskan keskellä olevalla kentällä vähemmän pölinän takia.

 
Päivän treeninä oli vauhti ja kääntäminen. Alkuverkassa Grandi tuntu tosi kivalta. Meinasi taas vaan kulkea vähän vinossa. Tänpäiväset suoristusyritykset avolla oli aika onnettomia. Asettu ja taipu hetken tempomisen jälkeen, mutta ei kovin tasasesti. Alkuverkkalaukka oli tosi kiva ja hallittu.
 
Tehtävä oli salmiakkikuvio, jonka joka kulmaan tuli voltti, toisiin sisälle ja toisiin ulos, joka toinen eri suuntaan. Grandin grandimaisuus tuli tässä hyvin esille. Voltilla ravi (harjotusravissa kuski siis) muuttui hitaaksi ja pomppivaksi kameliraviksi ja taivutuksen kanssa oli puoli volttia neuvottelua että myötäisikö vai ei. Kun taivutus meni vihdoin läpi, olikin aika suoristaa hevonen ja mennä pätkä suoraan (siinä sitä vauhtia sitten oli liikaakin) kohti seuraavaa volttia, jossa taivutuksen kanssa sai käydä taas samanlaisen neuvottelun.
 
Salmiakkia mentiin ensin ravissa kumpaankin suuntaan. Ei mitään kovin kaunista ja ihanaa, pikemminkin vaivalloista. Sitten ruvettiin tekemään sisällepäin tulevat voltit laukassa ja homma meni entistä hankalammaksi. Grandi pääsi laukkaamisen makuun eikä ois malttanut ravata enää ollenkaan. Ravipätkät oli jotain totaalisen kammottavaa, joka kolmas askel oli laukkaa. Sitäkin tehtiin molempiin suuntiin.
 
Sitten kaikki voltit mentiin laukassa, ulospäin olevat voltit piti tehdä mahdollisimman pieniksi ja pitää ulko-ohjan tuki kunnolla kiinni, sisäänpäin olevilla volteilla piti johtaa sisäkädellä sisään. Volttien välillä aina ravin kautta vaihto. Grandi ei ois malttanut siirtyä volttien jälkeen raville ja heti raviin päästyä se ois halunnu laukata taas eikä omista laukannostoista meinannut tulla mitään. Aina välilä tuli vääriä laukkojakin. Ei kovin helppoa meille tänään.
 
Lopuksi kentällä mentiin kääntökisa salmiakilla, yksi kierros, sisältäen 4 volttia, nopein voittaa. Ensin mentiin harjotuskierros ja meni aikamoiseksi säheltämiseksi. Hetkeä aiemmin hepo oli kääntynyt volteilla huomattavasti paremmin, pienemmin ja nopeammin. Seuraava kierros mentiin aikaa vastaan, ei ollut enää yhtä pahaa sähellystä muttei kyllä ylletty parhaimpaan suoritukseemme. 36 sekuntia, porukan toiseksi nopein aika.
 
Viimeiseksi mentiin vielä raviskalla baanalaukkaa. Viimeksi Delfin kanssa vauhti tuntui hurjemmalta kaikkine ohituksineen, tänään mentiin vaan yhdestä  hepasta ohi. Hurja vauhti Grandista irtosi ja ite hirvittelin että mitä kävisi jos se pukittaisi tai kompastuisi siitä vauhdista. Mentiin 2 kierrosta Empun perässä, siitä ei päästy ohi. Välillä lenteli taas kavioista kiviä kohti. Toisessa takakaarteessa irtosi oikeasta jalustimesta turvakumi. Pysyin onneksi yhdelläkin jalustimella kyydissä. Jarruissa oli vaan vikaa ja hidastaminen ei toiminut ihan haluamallani tavalla. Sitten oli vähän häslinkiä ja lopuksi laukattiin vielä toiseen suuntaan. Sama juttu että vauhtia löytyi vaikka kuinka mutta jarrut ei ollu kovin terässä. Sitten kun piti ravata niin Grandi ei ois taas millään malttanut. Tunnin jälkeen heppa oli ihan hikimärkä.
 
Ongelmia:
tasaisuus
hankalampi asettaa oikealle
baanalaukan jälkeinen jarrutehostimen puute
 
Parannusta:
parhaimmillaan kääntyi tosi tiukasti
baanalaukassa löytyi hyvin vauhtia