Keskiviikon aamutunnin sai mennä joko kangilla kouluvääntöä tai kahden tunnin kävelyissikkamaastoon. Olin tietenkin innokas kouluvääntäjä. Hevosia oli tarjolla Ilpo, Igle, Orenda ja Arttu. Ehdin jaolle toisena ja Ilpo oli mennyt joten halusin Iglen (7v tamma). Ryhmäjaot ja aikataulut meni vähän uusiksi mutta alotettiin kympiltä ja meitä oli lopulta 4. Kaikilla kanget suussa. Itselleni taputukset siitä että osasin säätää kanget Iglelle hyviksi ja auttaa uskottavasti ja oikein muitakin. Mentiin maneesiin kuten kunnon vääntäjien pitääkin (siellä on peilit). Kelin puolesta erittäin hyvä vaihtoehto sillä hetkittäin tuli vettä ihan kaatamalla. Suurimman osan ajasta oli onneksi sateetonta, joten kuuli open ohjeet. Lämmintä reilu parikymmentä, luulisin.

 
Alkutunnista Igle oli vähän hankala, viskoi päätään ja jäkitti paikallaan. Heti kun otettiin ohjat niin ruvettiin menemään pitkillä sivuilla avotaivutuksen tapaista käynnissä. Kommentoin että vähän hassua kun uusi heppa alla eikä ehtinyt mennä sen kanssa yhtään suoraan ohjastuntumalla. Vastaus oli että ehtiihän siinä lyhyen sivun aikana. Volttailtiin ja avomaiset kuviot onnistu ainakin sinnepäin. Välillä tuli hyviäkin askeleita. Sitten mentiin pitkä tovi löysin ohjin käyntiä.
 
Sen jälkeen mentiin pohkeenväistöjä käynnissä. Pitkälle halkaisijalle kohti kelloa ja estetolppien jälkeen väistätettiin uralle. Ei vissiin kertaakaan päästy väistöllä ihan uralle asti mutta siitä saatiin plussaa että mentiin etuosa edellä vaikka hepo välillä jumitteli ja veti herneitä nokkaan sielläkin. Sitten sama ravissa. Kun olin ite rauhallinen niin saatiin parhaat väistöt. Käytännössä jännityin tosi helposti ja epätasaisia kertoja tuli aika monta. Sitten vaihdettiin lennossa ravissa väistön suunta. Igle ei kuulemma osaa väistää siihen suuntaan (en enää muista kumpaan) kunnolla. Aika hankalaa se välillä olikin, vähän käynnissäkin yritettiin. Olin ite rauhallinen ja kehuin kun hepo yritti. Välillä tietysti komensin väistämään. Viimenen yritys meni tosi kivasti eikä herneitäkään mennyt hepon henkeen vaikka mentiinkin hankalampaan suuntaan. Raviväistöjen jälkeen piti nostaa laukka. Välillä nosti tosi kivasti ja laukkasi hienosti koottuna. Laukassakin taisi viskella vähän, pari ravirikkoakin tuli mutta pääosin meni kivasti.
 
Sitten käveltiin taas pitkä tovi pitkin ohjin ja otettiin loppuverkat. Loppuraveissa Igle oli aivan huippu. Viskomista ei ollut enää ollenkaan. Ravi eteni isosti ja tahdikkaasti ja ope kommentoi että muoto on semmonen että vois koska tahansa lähteä starttaamaan helppoa A:ta. Kuski oli tietenkin ihan hymy pyllyssä. Ihana heppa. Mukavan tammamainen mutta kuitenkin looginen. Puolisen tuntia sille piti opettaa että mitä tahdon milläkin tempullani. Kehuin aina kun hepo teki oikein. Sitten sille tuli valaistuminen ja päästiin harmoniaan. Nyt löyty siis suosikkiheppa tänne. Ratsastus on parasta huumetta. Pikkuhiljaa rupeaa olemaan annostukset kohdillaan.
 
Ongelmia:
alkutunnista hepo oli vähän rauhaton ja epätasainen
väistö toiseen suuntaan ei onnistu kunnolla
 
Parannusta:
osasin sovittaa ja säätää kanget hepalleni ja auttaa muitakin
meidän meno tasottui loppua kohti kovasti
olin ite koko tunnin tosi rauhallinen ja oli kivaa
 
Leirin kivoin tunti eikä yhtään valokuvaa todistusaineistona kun kaikki kuvaajat oli issikoimassa :(