Perjantain tunnille sain toivomani yksäriksi muuttuneen Tellun. Hepo oli jo edellisellä tunnilla ja jatkoi seuraavalle joten tallissa ei puuhasteltu. Satula oli kuitenkin uusi ja samalla oli lampaankarva kadonnut välistä. Pohkeet sai oikeasti hevosen kylkiin kiinni, tai olisi saanut jos olisi osannut ne siellä pitää. Tellukin rupesi tuntumaan kaidalta ratsulta. Hepo sai myös upouudet suojat. Alkuverkka jäikin sitten melko lyhyeksi kun heti kävi käsky että ohjat käteen ja kevyttä ravia. Oltaisiin taas tarvittu se käyntityöskentely alle. Heti alkuravissa tuli tosi kuuma, joten takki oli kuskilla liikaa. Pihalla oli +5, me maneesissa. Ratsukoita tunnilla 7.

 
Ravissa Tellu oli vähän löysä. Ite huomasin löysyyttä tänään huonosti. Taisin vähän jännittää katsomassa olleita omistajiakin enkä ratsastanut niin tomerasti kuin parhaimmillani. Ravissa mentiin keventäen puolikkaista kavaleteista yli ja tuli sanomista että tarmokkaammin. Hepo myös vietti vasemmalle. Jonkinlaista parannusta ainakin löytyi. Alkulaukassa tehtiin vähän omatoimisia temponmuutoksia jo ennen kun tuli käsky niitä tehdä. Plussat siitä että sain tahdin pysymään samana kun keskityin siihen. Pidennykset lähti hyvin. Lyhennykset onnistui melko huonosti ja taas tuli sanomista että liian löysää. Tellu tipautti kertaalleen itsekin raville. Siitäkin tuli kommenttia etten saa heijata kyydissä laukan mukana vaan pitäisi istua rauhassa. Kaipaisin Telluun sitä alkuaikojen reippautta takaisin.
 
Sitten nostettiin jalustimet kaulalle. Alkuun mentiin neljää kavalettia laukalla. Ensin liian löysä ja hidas, sitten liian lujaa ja lopuksi vielä liian pitkä. Muutosta kuitenkin tapahtui ja parani loppua kohti. Ponnistuspaikatkin oli välillä vähän hukassa. Paljon vääriä laukkoja tehtävän jälkeen. Saatiin kuitenkin muutama melko siisti onnistuminen ja parhaimmillaan laukkakin pysyi oikein. Tätä jokusen kerran kumpaankin suuntaan.
 
Sitten alko vaikeudet. Ravilähestymisellä maapuomi, 2 raviaskelta väliin ja ristikko. Kevyessä ravissa lähestyminen ja kevensin kyllä koko ajan. Silti tuli sanomista että kevennä. Huusin takaisin että minähän kevennän. Tellu kiihdytteli välillä kohti estettä. Välillä oli muuten vaan löysä. Muutaman kerran loikkasi laukalle jo maapuomilta. En osannut istua hypyissä vaan retkotin edessä, takana tai sivuilla. Kammottavaa. Ja lähes joka hypyn jälkeen olin tippumispisteessä. Bonuksena vielä väärät laukat. Pohkeet ei pysyneet hypyissä kiinni ja ite jotenkin kangistuin kauhusta. Tarvitsisin siis paljon lisää treeniä. Mietin että alla vielä tuttu ja helppo ratsu niin miten olisin pärjännyt jollain muulla. Sain kuitenkin roikuttua kyydissä. Aika monta sakkokierrosta saatiin.
 
Toiseen suuntaan (vasen kierros) tultiin laukkalähestymisellä. Kuvittelin että nyt helpottaa mutta pah taas. Ihan yhtä epätoivoista ei ollut muttei edelleenkään todellakaan kaunista. Ja vääriä laukkoja edelleen. Vikalla kerralla tajusin vihdoin tarrata harjasta kiinni niin sit riitti meille. Sen jälkeen halusin vielä yhden siistin laukannoston ja siirtymän siitä raviin niin että minä teen sen eikä ratsu valu. Vähän sai neuvotella mutta tulihan se sieltä.
 
Loppuraveissa oli taas mukavan vakaa olo jalustimien kanssa. Tellu pyöristyi melko vaivattomasti aina hetkittäin. Lopuksi kysyin vielä opelta että mitä se mulle niissä hypyissä oikein sanoi. Näemmä aivoni eivät tahdo tätä rekisteröidä kun taas unohdin. Kitetytettynä mulla oli monenlaisia ongelmia hyppyyn mukautumisessa. Sitten pyysin vielä viime hetken vinkit viikonlopun kisoihin. Ope vastasi että älä anna Tellun kulkea kuin muurahaiskarhu :)
 
Tämä tunti oli taas hyvä paluu maanpinnalle (onneksi ei kirjaimellisesti). Viattoman näkönen ristikkotehtävä olikin taas kunnon ratsastajien kauhu. Tuli semmonen olo että eilen Easyn kanssa meni paremmin ku tänään Tellulla. Hyvä tajuta aina välillä että paljon on treeniä vielä luvassa ennen ku ollaan hyviä. Mutta eipä huominen K.N. voi oikein tätä huonommin enää mennä. Tästä on suunta vain ylös. Se oli hauskaa että vaikka meni päin honkia niin silti ei harmittanut missään vaiheessa. Pohdin vain että mitä voisin tehdä paremmin.
 
Ongelmia:
en osaa istua
en osaa istua hypyissä
pohkeet irti hypyissä
 
Parannusta:
kaikesta mentiin yli
pysyin kyydissä (tänään se oli saavutus)
kaikki muutkin pysy kyydissä paljon vaikeammillakin ratsuilla
oma hyvä asenne