Palloputki jatkui. Kävin selästä alhaalla sen verran että laitoin turvaliivin päälle ja poni talutettiin kentältä maneesiin. Tunnin aiheena oli nyt ne pitkään kaivatut esteet. Tälle tunnille olin saanut Pallon jo ennen kuin soitin päivällä tuosta koulukisatreenistä.

 
Ratsastajia oli tunnilla 7 ja keli pihalla pimeni ja kylmyi +1 tienoille. Esteitä maneesissa oli yhteensä 4.
 
Alkuverkka meni kivasti kun olin saanut ponin jo edellisen tunnin aikana avuille. Kannukset pidin mutta raipan vaihdoin estemalliin. Laukkapätkissä annoin kunnolla kaasua ja sitten tuli opeltakin kehotusta että menkää muutama pitkä sivu kunnolla eteen. Hyvin toimi eteen ja jarrutkin pelasi sen jälkeen.
 
Esteinä oli tallin puolen pitkän sivun vieressä kaksi suhteutettua väliä peräkkäin, 17 metriä ja olikohan toinen 21 vai 24 metriä, en muista enää. Ihan aluksi esteet oli maapuomeina ja mentiin katsomoa kohti kaksi ekaa ja pysäytettiin linjalle ennen kolmatta. Pallo yllätti ja meni 17 metrin välin 5 laukalla. Vähän kaukaa hyppäsi molemmat, joten päätin jatkossa ottaa 6 laukkaa. Jarrutus ois voinut olla tehokkaampaa ja siinä poni liirasi kohti seinää. Tuulilta tuli kommenttia että laukkaa pitää työstää kaarteessakin ennen estelinjaa. Sitten nostettiin ekat kaksi ristikoiksi ja mentiin samalla lailla pysäyttäen ennen kolmatta. Kuudella laukalla meni hyvin. Sitten hypättiin vielä viimenen okserikin pikkuristikkona, tokaan väliin tuli 7 laukkaa, ja pysäytettiin linjalle esteiden jälkeen. Siinä Pallo sitten liirasi sisäänpäin lähestyvän kulman takia. Ristikoiden korkeus oli n. 25 cm.
 
Sitten esteet nostettiin pystyiksi ja okseriksi (n. 50 cm) ja lakattiin pysähtymästä niiden jälkeen. Meni kertaalleen ihan ok ja kerran tuli ekaan väliin 5,5 laukkaa (loikkasi tosi kaukaa). Saatiin ottaa sitten uusiksi se vielä.
 
Sitten vaihdettiin suuntaa oikeaan kierrokseen. Askelmäärät oli 7 ja 6 mutta tasasuudesta ei ollut tietoakaan. Isosti sisään ja himmailua kohti seuraavaa ja sit sama juttu vikalle esteelle. Taisi jollain kerralla askelmäärä vähetäkin kun sekosin laskuissa. Vikan jälkeen tuli ainakin kertaalleen väärä laukka eikä menty niin pitkälle suoraan vikan jälkeen kuin ois pitänyt.
 
Sitten hypättiin kaarevaa linjaa. Siinä olikin sit jo niin paljon mietittävää ponnistuspaikan, kaarteen ja johtamisen kanssa etten kertaakaan saanut laskettua esteiden välin askelmäärää. Väli oli sama 7 laukan väli kuin okserilta suoraankin, nyt vaan okseri oli tokana. Mentiinköhän se kolmesti. Kertaalleen Pallo kolisteli ekaan eikä vaihtanut laukkaa kuin vasta okserilla. Kerran poni myös otti anttityyliin vielä yhden miniaskeleen ennen estettä kun ite olin jo hyppäämässä. Siinä vaihtui laukka mutta sitten askelia tuli väliin jo 8 (video paljasti). Yritin pitää laukan tarmokkaana ennen esteitä, onnistukin ihan ok.
 
Lopuksi mentiin vielä 6 hypyn rata (korkeus max. n. 70 cm): ensin kolmen esteen suora, sitten kaareva ja lopuksi vielä pitkä vino lähestyminen takapäädyn pystylle. Mentiin siinä vähän ratavauhtia ja suoralle taisi tulla ekaan väliin vaan 6 laukkaa, jälkimmäiseen väliin tuli ainakin vaan 5. Kaarevasta en muista miten meni mutta sen jälkeen tuli opelta kommenttia että hidastuu liikaa. Pistin sitten lisää kaasua ja kivasti kiihtyi. Vika meni sangen hyvin, mutta heti esteen jälkeen jostakin kuului kamala KLONKS. Luulin että satula hajosi ja hiljensin aika töksähtäen käyntiin. Syytä äänelle ei äkkiseltään löytynyt. Loppuravissa se kuului vielä muutaman kerran, häkellyin joka kerta täysin ja otin käyntiin. Tunnin jälkeen tutkin satulan mutta ei siinäkään ollut minun havaitakseni mitään kummallista. En ymmärrä. Sääli ettei ääni tallentunut videoillekaan.
 
Tosi kiva tunti oli. Taisi olla paras hyppytuntini Pallolla tähän asti. Poni kuunteli tosi kivasti eikä itseä hirvittänyt että se juonisi jotain. Plussaa myös siitä että vaikka meitä oli melko monta tunnilla niin kellään ei ollut pahempia ongelmia ja ehdittiin hypätä mukavan paljon.
 
Venla oli videoimassa tätäkin tuntia (kiitos!), joten leffoja löytyy (tuolla sekaisin siis koulu- ja esteleffat): http://heppajutut.kuvat.fi/kuvat/videot/Pallo%2026.10.2010/
 
Ongelmia:
ponnistuspaikka välillä hukassa
laukka ei vaihtunut aina kun piti
varpaat osotti sivuille eikä kukaan sanonut mitään!
 
Parannusta:
oli suora
ei kieltoja eikä pudotuksia
oli kivasti avuilla
pysyin hyvin kyydissä