Toukokuun viimeisin privatunti houkuttelemieni tutustujien kanssa Nowalla. Meitä oli 5 omaa joukkoa (aaltislaisia) + 1 muu. Tunti oli taas aika roimasti myöhässä. 20.30 oli virallinen alkamisaika ja vasta 22.45 lähdin tallilta kotia kohti. Aurinkoinen (laskeva) ja hyttysellinen keli, n. +11. Mentiin kentälle raviskan keskelle ja aina käynnissä hyttyset keräänty laumoittain päälle. Kovin pahasti liiottelematta saatoin liiskata 10 hyttystä yhdellä kämmeneniskulla Grandin kaulalta. Ravissa ja laukassa oli onneksi helpompaa. Takki suojasi sekä hyttysiltä että viileydeltä. Otsa, korvantaukset ja kämmenselät on purtu.

 
Aluksi mentiin hetki käyntiä ja itelle ainakin oli aikamoista tuskaa hyttysten takia. Ravissa ruvettiin asettelemaan sisään ja ulos. Välillä pääty-ympyröillä sisään ja pitkillä sivuilla ulos ja sitten toisinpäin. Oikealle asettu paljon huonommin. Aluksi tarjosi vaan peppua sisälle kun yritin asettaa ulos oikealle. Krista kommentoi että koko hevonen on kyljestä vino niin siksi on vähän hankalaa ja sitä pitää saada jumppaamaan. Kivasti kyllä välillä myötäsi kun asetus meni läpi. Yleensä aina viime metreillä.
 
Laukassa tehtiin samaa. Välillä laukka oli taas turhan tahmeaa mutta totteli pohkeista eteen. Vasen oli huomattavasti helpompi. Muutama huono kierros tuli väliin mutta sitten taas parani. Takapuolen sisään heitto väheni kovasti. Sitten ruvettiin siirtymään välillä raviin ja tehtiin laukannostoja myötä- ja vasta-asetuksella. En oo edes tajunnu että myötälaukan voi nostaa vasta-asetuksella. Mutta asetus on kuulemma alottelijoita varten ja pohkeet ja paino kertoo että mikä laukka nostetaan. Kerran tais tulla väärä. Ja sit kun vaihdettiin toisinpäin että pitkillä sivuilla ulos ja ympyröillä sisään niin menin ite ihan sekasin ja nostin vahingossa vastalaukan.
 
Välillä laukattiin uraa pitkin vähän parempaa haipakkaa. Kivasti vauhtia Grandista lähtee ihan itestäänkin pahemmin kannustamatta.
 
Lopuksi tehtiin kiemuraurat pitkille sivuille ja siinä tuntu taas kaikki kovin vaikealta. Grandin pää nousi taivaisiin ja niin nopeat asetuksen vaihdot tuotti tuskaa. Kristalta tuli vaan kunnon komennusta että miksi lopetin ratsastamasta.
 
Grandi on mainio tapaus. Sopivan hankala mutta myös palkitseva kun onnistuu. Ehdotus oli että menisin Nowan omissa koulukisoissa sillä he B:n. Sit vaan pitää sitä tasasta muotoa hakea. Nythän se aika monesti nousee ylös välillä. Ja kun ite jännittää enemmän niin hevonenkin on pystympi. Osaa privatuntilaisista jäi varmaan vähän kaihertamaan esteiden puute. Mutta kunnon kouluvääntökin oli kivaa. Tuntuu vaan että tuolla raviskan keskikentällä on raskaampaa mennä kun hiekka upottaa enemmän.
 
Ongelmia:
epätasaisuus
asetus oikealle
 
Parannusta:
istuin edelliskertaa paremmin
myötäsi välillä kaikissa askellajeissa