Koulukisat meinasi peruuntua kokonaan omalta osalta kisakaverin peruttua tulonsa (ml. hevosten kuskaus) alle 12 tuntia ennen kisojen alkua. Yöllä piti sitten lähteä hakemaan vinkkaa. Aamulla piti vaihtaa kisaratsua Rempasta Grandiin niin selvittiin vaan yhden hevosen liikuttelulla. Onneksi kaikki järjestyi lopulta hyvin vaikka aikamoista kiukkustressiä pukkasi loppuillasta.

 
Aamu lämpeni äkkiä, iltapäivällä oli jo n. +25 ja aurinkoista. He C alkoi kympiltä ja kisat pidettiin maneesissa. Kenttä oli ihan vellinä edelleen. Hevosen vaihdon takia myös lähtöjärjestys muuttui, lähtönumeroni vaihtui kasista kakkoseksi. Luokassa 1b lähtijöitä oli lopulta 22. Grandi oli verkassa kiva ja rauhallinen, aikaakin meillä oli mukavasti kun ensin meni 3 luokan 1a ratsastajaa. Olin siis yhteensä viides kisaaja kisojen alusta.
 
Verkassa laukan suunnanvaihdossa kerran vaihtui laukka, muuten onnistu. Ravi oli tosi epätahtista, välillä kiihdytteli ja välillä tippui käyntiin. Peruutukset meni välillä vinoon.
 
Kisasuorituksen aikana (he C:2 2000 (pdf)) Grandi jäykistyi eikä todellakaan mennyt rennosti eteen vaan enemmän ylös. Oma istuminen harjotusravissa oli kamalaa pomppimista ja siitä hepo varmaan jäykisty entisestään ja juoksi pää ylhäällä. Kädet oli varmaan miten sattuu ja jalustimet meni liian syvälle jalkoihin. Keskiympyrällä menin liian pitkään pitkää sivua pitkin ja Grandi ei asettunu kunnolla vaan väisti. Täyskaarto olisi pitänyt tuomarin mukaan tulla lyhyelle sivulle asti, omasta mielestä ei pitäisi. Peruutus meni aika hätäsesti, mutta suoraan kuitenkin. Askeleen pidennys keventäen ois voinu toiseen suuntaan olla parempikin, mutta 6 ja 7 olisin niistäkin antanut itelle, tuomarilta 5. Keskikäynnissä yritti rikkoa raville pari kertaa, aika onneton keskikäynti, puhdasta käyntiä kuitenkin. Molemmat laukat nousi oikein eikä vaihtunu, yritti kiihdytellä eikä ollu niin nätisti ulko-ohjan tuella kun treeneissä. Ennen ekaa laukannostoa Grandi pelästy yleisön taputuksia ja tuomarin kommentti oli että jännittynyt nosto. Meidän ainoa nelonen, muista ohjelman kohdista tuli vitosta. Laukan jälkeen ravi oli katastrofaalista. Viimeiset käännökset ei osunu ihan linjoille vaan joku puolisen metriä ohi. Pysähty kiltisti suht suoraan ja maltto seistä, mutta alussa liikkeelle lähtiessä heivasi pyllyä sivulle melko roimasti. Ainakin lopussa muistin asettaa kulmiin, hyvin mentiin kulmiin muutenkin. Ite antaisin oikeiden teiden seuraamisesta ainakin 7, tuomarilta 6. Askellaji oli 95 % ajasta oikein, istunta ei varmaan parasta mahdollista. Tuomari kommentoi lähes joka kohtaan että jännittynyttä. Pisteitä tuli 113 (max. 220) eli huimat 51,364 %. Muistin sentään radan enkä hirveästi stressannu siitä.
 
Laura A. meni mun jälkeen ja mun mielestä sillä meni nätimmän näkösesti. Grandi rauhottu ja tais pysyä koko ajan vaaditussa askellajissa. Tuomarin kommentointi oli kuitenkin samoilla linjoilla: jännittynyttä. Tuomarointi oli kyllä tiukkaa ja hylsyjä tuli 9. Onneksi ei meille :)
 
Kotona videolta arvostelin itteäni vielä lisää: varpaat sojotti ulos, kyynärkulma onneton, pomppimista ravissa, laukasta raviin liian aikasin, viimenen ravipätkä tosi hätänen ja viimenen kaarre pituushalkaisijalle meni pitkäksi ulos linjalta. Ei ne kulmatkaan niin hienoja ollu kun luulin. Mutta oon kisoihin kuitenkin ihan tyytyväinen. Nyt ainakin on vaadittavat alueluvan näytöt kasassa :)