Tänään tuli taas alle vuorokauden varotusajalla vuokraheppailu omistajan sairastuttua. Mikäs siinä, kyllähän yhteen päivään mahtuu enemmänkin heppoja. Eilen oli kuulemma hyppypäivä ja tänään ohjelmassa kevyt läpiratsastus.

 
Taas osasin katsoa sadekartat kunnolla, sillä säästyttiin pahoilta sateilta ja saatiin vain tihkua niskaan. Lämpöä +8 ja menin ilman takkia. Käynnissä pitkin ohjin tuli kyllä aika viileä, varsinkin lopuksi. Kenttä oli mennyt lällyksi, noin kolmannes oli käyttökunnossa, ehkä 15 x 30 metriä. Siihen mahtui kaksi isohkoa volttia ja sivuilla vähän suoraankin. Alkuverkassa halusin hepan liikkuvan kunnolla eteen. Pienellä komentamisella onnistui ravissa, käynnissä paljon nihkeämmin. Nyt ratsu oli ihan positiivisena liikkeellä alusta asti eikä suunnitellut metkuja. Oikealle oli vaikeampi taas saada asetusta läpi. Volttailun jälkeen mentiin pätkät avoa. Käynnissä oli aika kamalaa, ravissa meni huomattavasti paremmin.
 
Pienen välikäynnin jälkeen laukattiin pätkät. Ensin vasempaan ja nostettiin käynnistä. Nostosta tuli pukki, samaten seuraavasta. Jälkimmäisellä pätkällä tuli yksi pukki ihan kesken laukkaakin. Laukka oli kyllä muuten rentoa ja rauhallista. Oikeaan nousi ilman pukkeja, lopuksi piti testata vielä vasen uudestaan ja nyt sekin nousi pukitta. Laukasta käyntiin onnistui tavallista paremmin, ravia tuli n. 3 askelta väliin vaikkei siirtymiä tehtykään kuin yhteensä 5. Laukkailun jälkeen ravi oli taas alkuun reipasta ja kipittävää. Kun yritin rauhoittaa menoa keventämällä rauhallisemmin niin sitten meno meni löysäksi. Ei hyvä näinkään. Nyt lopetettiin ennen hankaluuksia eikä siis tullut pahoja tahtirikkoja ja vauhdin heijaamista.
 
Loppukäynneissä kuskille tuli hyvin äkkiä vilu, joten jalkauduin maahan. Hepoa ei saanut reippaampaan käyntiin vaikka kuinka nostelin omia polvia. Ihan hirveästi en jaksanut yrittääkään vaan suunnattiin talliin, jossa pääsin kääriytymään takkiini. Ratsun mielestä tunti oli naurettavan kevyt, sillä nyt se ei ollut edes satulavyön kohdalta hikinen.
 
Tunnin jälkeen Easy käyttäytyi paljon kivemmin karsinassa. Annoin hepan olla irti kun harjasin sen harjaa ja toinen seisoi nätisti pää ovesta ulkona eikä meinannutkaan karata. Vesisade yltyi tässä vaiheessa, joten ajoitus oli sangen loistava.
 
Ongelmia:
pukit
asetus oikealle
märkä kenttä
 
Parannusta:
liikkui paremmin eteen