Maanantain maltoin pysyä pois tallilta. Tiistaina oli sitten viikon eka vuokrapäiväni Easylla. Jälkikäteen ajateltuna olisi voinut jotain opettajahommia yrittää järkätä paikalle mutta nyt on myöhäistä murehtia. Keli oli aurinkonen +10. Alkuun harjatessa hepo oli nätisti, sitten rupesi viuhtomaan takasillaan mahan alle. Mikä lie kismittänyt tänään. Rauhottui kun en tehnyt mitään. Kentälle kun mentiin niin nopea hepo nappasi minua käsivarresta hampailla. Se tuli ihan odottamatta enkä ollut yhtään varuillani. Häkellyin niin etten ehtinyt edes torua. Kädessä on nyt vähän hyttysen puremaa isompi mustelma.

 
Alkutunnista ratsu oli taas vähän änkyrä. Menokin oli aika epätasaista ensimmäiset 30 minuuttia. Siinä siis työskenneltiin käynnissä ja ravissa, ympyröitä ja siirtymiä. Sitten palat loksahti kohdilleen ja meno helpottui. Laukassa keskityin siihen, että muoto pysyy nostossa ja laukassa ratsu on tasaisemmin pyöreä. Vasen kierros meni hienosti ja hidastikin helposti. Hidastaessa turpa tosin nousi. Mutta parissa askeleessa laukasta seis ja juurikaan vetämättä.
 
Oikea kierros oli hankalampi. Easya keljutti kun pyysin asettumaan sisälle. Siitä seurasi pään viskelyä, kiihdyttelyä ja poikitusta. Pienen taistelun jälkeen vähän parani. Oikeaa sitten työstettiin enemmän.
 
Kun myötälaukat kelpasi niin piti kokeilla vastalaukkojakin. Vasen laukka oikeaan kierrokseen meni hyvin ympyrälläkin. Vaan oikea laukka vasempaan kierrokseen oli ihan hukassa. Pari askelta ja rikko. Ei meinannut suorallakaan onnistua. Omistaja nauroi välissä että mitä tölttiä oikein mennään kun hepo asetteli jalkojaan mieleisikseen. Onnistumisen salaisuus oli tänään siinä etten yrittänyt pitää heppaa liian suorana vaan annoin sen taipua laukan suuntaan. Ei kovin tyylikästä mutta nyt oikea laukka säilyi myös kaarteen yli. Myöhemmin päivällä piti selvittää että virallisesti (esim. koulukisoissa siis) vastalaukassa ympyrällä ratsu pitäisi olla asettuneena laukan suuntaan (eli ympyrän kaarelta ulospäin). Mutta jumpatakseen hevosta sitä voi taivuttaa vastalaukassa myös ympyrän keskelle.
 
Omistaja halusi välillä käydä laukkaamassa. Mikäpä siinä. Sen jälkeen jatkoin vielä ite vähän laukassa. Pyöreä laukka ja muutamat hyvät siirtymiset kumpaankin suuntaan. Loppuraveissa ratsu olikin kivan etenevä ja tasaisen pyöreä.
 
Ongelmia:
hevonen ei ole lihansyöjä
alun epätasaisuus
oikea laukka vastalaukkana
oikeassa myötälaukassa asetus sisään
 
Parannusta:
laukat nousi hyvin, hepo pysyi loppua kohti pyöreänä
melko tarkkoja siirtymiä
vasen laukka vastalaukkana
loppuraveissa oli kivan tasainen