Torstain aamutunti oli ratsastajien toivetunti. Toivoin puomeja tai esteitä ja päädyin estetunnille. Kelinä oli n. +23 ja aurinkoista. Alkukäynnit mentiin kentän ulkopuolella ettei häiritty edellisen tunnin hyppyjä. Julio meni aika reippaasti ja ois halunnu vesiesteeseen (lampeen).

 
Alkuverkassa ravattiin puomeja ympyrällä, tehtiin puomeilta voltit ulos (taipu tosi kehnosti) ja käyntiinsiirtymiset. Julio oli vähän turhan rauhallinen.
 
Ensin tehtiin 3-kaarista ravissa ja laukassa. Toka tehtävä oli ratsastaa keskiympyrällä kavaletin ja muurilaatikon yli samassa laukassa. Esteet oli n. 30 cm. Erittäin hyvä harjoitus mulle. Kyllä se hepo osaa itekin kattoa mistä hyppää eikä pikkuhypyissä tarvi ite muuttaa sitä omaa olemista kovin paljoa. Meni yllättävän hyvin. Välillä vaihto laukan vaikkei olis saanu. Mentiin molempiin suuntiin.
 
Sit hypättiin jumppasarjaa: puomi, pysty, puomi, pysty. Ensin korkeus oli n. 40 cm. Meni ok. Sit n. 60 cm, ok. Nostikohan niitä vielä vai hypättiinköhän sit jo okseria. Ponnistuspuomi edessä. Ensin n. 60 cm. Sit 90 cm meni ongelmitta. Meille nosti vielä 110 cm ja sit meni hankalaksi. Ekalla meinasin pyllähtää satulan taakse hypyssä. Saatiin ottaa uusiksi, Julio luikahti ohi. Vikalla hyppy ei ollu mun mielestä yhtään hienompi, istuin kamalasti. Estekin tipahti. Pysyin kuitenkin kyydissä. Pituutta okserilla oli n. 40 cm. Ois pitäny tähdätä ponnistuspuomille eikä miettiä estettä, hyvä tajuta jälkikäteen. Lähestymisen miettimiset unohtu kyllä täysin kun este nousi.
 
Ongelmia:
istunta isoilla esteillä
ajan kuulemma esteelle mutten ite huomaa
vasen nyrkki ei pysy kiinni
oikea jalustin karkaa liian syvälle
laukanvaihdot ravin kautta oli hankalia
kädet meinaa painua alas
 
Parannusta:
90 cm:n okseri ei hirvittäny yhtään, 110 cm yllättävän vähän
pienet hypyt meni kivasti
 
Meidän vikat hypyt: