Iltapäivällä saatiin toivetunti laukanvaihdoista. Ratsuksi tuli Arttu, joka kuulemma taitavalla vaihtaa laukat kuin perhonen ja Viron huippuratsastajalla vaihtaa joka 4., heikommallakin kuulemma lennossa. Mentiin taas maneesissa ja Arttu treenasi vaihtoja taas jo edellisellä tunnilla. Artulle laitettiin kanget. Otin apuun myös pisimmät kannukset, jotka tallista löysin. Ratsukoita oli tunnilla taas vain 3.

 
Heti kyytiin hypättyäni olin taisteluasenteella liikkeellä. Alkuverkassa sain hepon omasta mielestäni hyvin kuulolle ja laukkaa sain lyhennettyä oikeassa kierroksessa sangen huimasti. Jonka jälkeen heti mietin että hepo raasu, mitenköhän se jaksaa. Eli ratsastelin pätkiä eteen ja pätkiä kokosin. Vasempaan kierrokseen toimi paljon huonommin. Mentiin hitusen avoakin ja meni muistaakseni ihan hyvin. Alkuverkan jälkeen oli semmonen olo että nyt oon ratsastanut kunnolla kun oli hiki päässä. Kädet oli melko kipeät siinä vaiheessa kun Arttu oli kangista huolimatta vähän raskas edestä.
 
Tehtävä alotettiin 3-kaarisella, jossa vaihdot tehtiin käynnin kautta. Siirtymissä Arttu oli etupainoinen ja sai mut monesti vedettyä vähän etukenoon pois tasapainosta. Kantapäiden kunnollinen alaslaitto auttoi tähän. Valitettavasti ne kantapäät halusi silti nousta. Vasen laukka nousi jokusen kerran väärin mutta hevosen saaminen kunnolla ulko-ohjan tuelle, asettumaan sisälle, taisteltua vasen pohje läpi ja sisältä myötääminen auttoivat. Ei mennyt ihanasti mutta vahvasti sinnepäin.
 
Sitten lähdettiin itse tehtävään eli vasen laukka ja taaemmalle pitkälle sivulle tehtiin täyskaarto. Kun palattiin uralle niin laukka olisi pitänyt vaihtaa. 1 - pidäte, 2 - apujen paikan vaihto, 3 - vaihtoapu Kyran oppien mukaan (nämä käytiin teoriatunnilla tätä ennen läpi). Arttu vaihtoi korkeintaan ristiin. Ehkä kertaalleen koko tunnilla tuli takaosakin mukaan ilman että tuli ravia välissä. Hirveää taistelua, pidättämistä, laukan kokoamista ja kannuksella potkimista. Uskon vahvasti että Arttu tiesi mitä haetaan koska vaihtoi kuitenkin edestä. Mutten ole selvästi Viron parhaimmiston tasolla kun vaihtoja ei tullut vaikka yritin kääntää kuinka jyrkästi. Raipasta Arttu pukittaa, joten sitä ei testattu. Ope sanoi ettei tahdo oppilaita tantereeseen. Jälkikäteen ajatellen se olisi voinut olla ihan hyvä keino. Siinä ainakin takajalat ois kunnolla nousseet ja ehkä jopa vaihtaneet vahingossa samalla. Aikamoista taistelua siis oli ja kaikkeni yritin. Mutta ei. Lopuksi halusin yrittää vielä toiseen kierrokseen mutta meni vielä huonommin jos se nyt on mahdollista. Olisin todellakin halunnut nähdä kun Arttu vaihtaa laukkaa lennosta. Nyt jäi nimittäin vähän epäuskoinen olo.
 
Loppuverkassa hepo rupesi vähän jo hyytymään ja meidän keskiravi oli pliisua. Tunnin aikana tuli kyllä muutama pukki ja vähän jäkittelyä ja pomppimista.
 
Jos tunnilla ei ois treenattu laukanvaihtoja niin ois mennyt tosi hyvin. Kaikki muu meni hienosti mutta missiona olleet vaihdot jäi uupumaan. Eipä tästä siis kovin hyvä mieli voi jäädä. Mutta kun pääsin Artun kyydistä pois niin taas hymyilytti. Tarpeeksi hevostelua niin ei voi vaan olla pahalla päällä. Teholeiristä huolimatta tunnit ei tunnu kovin tehoilta kun pahin hiki on päällä itsenäisen alkuverkan jälkeen.
 
Ongelmia:
vasen pohje ei mennyt kunnolla läpi
laukat ei vaihdu takaa
käyntiinsiirtymät ei niin täsmällisiä kuin olisin halunnut
keikahdin siihrtymissä eteen jos kantapäät ei ollu alhaalla ja silti vähän
kantapäät halusi nousta
hepo hitusen raskas kädelle
vasen laukka nousi jokusen kerran väärin
ulkopohje menee liian taakse
 
Parannusta:
kokosi mun mielestäni tosi hienosti
 
Vasen laukka.