Edelleen vähän lääkäriä uhmaten tunnille. Äimiksellä oli koulua luvassa ja ratsuvalinnassa kohdalleni oli osunut tiikerinkirjava pikkuinen poni (nettisivujen mukaan n. 140 cm) Ässä. Olin sangen hämilläni että miten se jaksaa mut kantaa mutta todettiin vaan että hyvin se menee. Kuulemma reipas, joten jätin kannukset laittamatta. Poni oli muuten nätisti mutta kun maneesissa kiristin satulavyötä niin siinä se hyöri ympyrää. Näemmä sillä on muutkin pidemmät menneet, sillä jalustimet oli valmiiksi sopivan pituset. Pakkasta oli pari astetta, itellä oli taas liikaa vaatteita. Ratsukoita tunnilla oli vaan 5.

 
Alkuverkassa meni ihan mukavasti. Itellä oli vaan iso olo ponin selässä. Samanoloinen kun muutkin Äimiksen hepat että hetkittäin turpa kohti maata ja välillä taas ylhäällä. Ei oo vissiin kuskilla tarpeeksi tasanen tuntuma. Hieman kiemurtelevaa menoa toisinaan mutta sangen pienellä amplitudilla eli hyvin pieniä sivupoikkeamia. Ravi yllätti positiivisesti ettei se ollutkaan pikkuponiravia, laukka taas oli enemmän töpötystä vaikka siinä olikin eniten vauhtia. Alkuun tuntui hassulta istua ponilaukassa.
 
Päivän teemana oli vastalaukka, joten alkutunti tehtiin sitä tukevia harjoituksia. Voltit päähän myötäasetuksella ja keskiympyrä vasta-asetuksella. Ensin käynnissä, sitten harjotusravissa. Välillä ravi meinasi hyytyä. Lopuksi keskiympyrät laukassa, ensin muutaman kerran myötäasetuksella, sitten taas vasta-asetukset. Volteilla, varsinkin katsomon puoleisella mentiin välillä aikamoista kiemurtelua. Alkuvoltista ei asettunut kunnolla ja perä lensi ulos, loppuvoltista kaatui suorana sisälle sisäpohjetta vasten. Tuntuu että tänään tuli tavallista vähemmän piiskausta ja meidät päästettiin vähän helpommalla. Laukkaympyröillä tuli sanomista että poni on liian jännittynyt edestä. Kun sain ravin rauhalliseksi ennen nostoa niin laukatkin meni paljon paremmin. Toiseen suuntaan en taas malttanut lyhentää laukkaa tarpeeksi ennen raviin siirtymistä ja sitten alku oli vauhtikipittelyä. Ravissa huomasi miten kyydissä on paljon helpompi istua jos poni on rennommassa muodossa. Pään noustessa ja ponin jännittyessä kuski rupesi pomppimaan.
 
Lopuksi mentiin sitten vastalaukkoja. Pari ekaa yritystä tuli myötälaukka, joten helpotin tehtävää ja tulin noin metrin irti seinästä. Sen jälkeen kaikki paitsi 1 nousi vastalaukkana kuten pitikin. Tässäkään en malttanut lyhentää laukkaa tarpeeksi ennen ravisiirtymiä. Lopuksi käskettiin tehdä vastalaukassa puoliympyrä toiselle pitkälle sivulle. Ekalla kerralla puoliympyrä meni hyvin mutta sen jälkeen töksähti raviin omia aikojaan kun kaverin takamus tuli turhan lähelle. Jatkossa osasin ennakoida ohjauksen paremmin ja puoliympyrät onnistui hienosti ja sen jälkeen mentiin vielä toinenkin pitkä sivu loppuun. Loppua kohti poni rupesi intoilemaan laukannostoja eikä meinannut pysyä suorana ja rauhallisena nostoissa. Vastalaukat meni ponin kanssa kuitenkin tosi kivasti ja helposti :)
 
Tykkäsin Ässästä kovasti mutta on kyllä semmonen olo että oon sille vähän turhan iso. Jalat mulla ei oo kovin pitkät mutta jos olisin vähän kevyempi niin ponia kävisi vähemmän sääliksi. Joku n. 145 cm ois hyvä minimikoko mun ratsuilleni vaikka oonkin henkisesti poniratsastaja. Kipeä sormi ei tykännyt tästäkään tunnista. Ja näemmä en osaa pitää nyrkkiä kiinni, sillä nyt on keskisormeen tullut hiertymä kun ohjat oli taas väärässä välissä.
 
Ongelmia:
en saanut ponia pysymään tasaisesti ohjan ja pohkeen välissä
ravi hyytyi välillä turhan paljon
en malttanut lyhentää laukkaa tarpeeksi ennen siirtymiä raviin ja sitten ravi oli kauheaa kipitystä
 
Parannusta:
vastalaukkatehtävä onnistui tosi hyvin
 
Vähän on kuskilla polvet koukussa. Kuvasta kiitos Emmalle.