Ekat Nowan omat estekisat, vain tallin hepoille ja asiakkaille. Luokkina perusmerkin kouluohjelma, ristikko, 60 ja 80 cm. Kelinä sadekuuroinen n. +18.

 
Remppa meni kouluohjelman ja ristikkoluokan pohjille. Vähän veltolla päällä näytti olevan. Alkuverkassa oli ihan ok, laukassa ainakin löyty vauhtia hyvin. Kannukset oli jalassa lisävauhdin toivossa. Ensin hypättiin 2 hyppyä 60 cm (este 9) sit kerran se 80 cm korkuisena. Meni ihan ok, vaikka hepan jalat osukin puomiin niin este pysy pystyssä. Sit hypättiin este numero 4 (okseri) kertaalleen ja sit 2x suhteutettu 4 ja 5 (n. 18 metriä välissä, jälkimmäinen pysty). Ekalla kerralla tais eka tippua, mentiin 5 laukalla. Tokalla kerralla tuli 4 laukkaa ja hyppäsi tosi kaukaa. Ei ehkä tyylikkäin verkan lopetus mutta osasin olla hypyssä jotenkin mukana.
 
Rata: vas. kierroksessa sisään, pysty, vasemmalle tiukahko kurvi, portti, oikealle tiukahko kurvi, sarja 3a ja b, 1 laukka väliin, vasen laukka ja päähän, tiukahko kääntö neloselle (okseri), 4-5 laukkaa vitoselle, tiukahko kurvi vasemmalle, portti (sama kun 2 mutta toiseen suuntaan), meillä erittäin tiukka kurvi vasemmalle (lähes kaikki muut kiersi oikean kautta), uraa pitkin n. sohvalle asti, u-käännös seiskalle (sama kun 5 mutta toiseen suuntaan) ja linja kasille (sama kun 4 mutta toiseen suuntaan) ja sitten usvatusta oikeaan kierrokseen ysille (sama kun 1 mutta toiseen suuntaan). Eli 10 hyppyä ja 6 erillistä estettä kentällä.
 
Oma suunnitelma oli "kaikki tai ei mitään" ja siksi kunnon riskireitti kutoselta seiskalle. Meidän rata ei ollut hirmu tyylikäs. Kakkoselle tais tulla jotenkin kummallinen hyppy, tiet ois voinu olla jyrkempiä ja vauhti lujempi. 3b:llä Remppa hyppäsi kaukaa ja ohja pääsi pidemmäksi. Tie neloselle ei ollu loistava, yritin kuitenkin vauhtia pitää yllä. Vitosen jälkeen tuli hetkellinen muistikatkos että mihin nyt. Kutonen kuitenkin löyty, mutten ollu vissiin menossa siinä tarpeeksi paljon vasemmalle. Hyppy oli hyvä mutta sitten Remppa häkeltyi että aitaako kohti pitäis mennä ja minä kyykähdin kyydistä vaikka yritin kovasti tarrata kaulasta kiinni. Hylätty. Ja komeat mustelmat käsivarteen takertumisyrityksestä. Sain kuitenkin jatkaa radan loppuun ja Krista huusi että kutonen uusiksi. Sitten Remppa jo tiesi että ollaan menossa vasemmalle ja meni tosi nätisti. Uukkari hitusen levähti ja vauhti hyytyi mutta seiskalle tuli kuitenkin ihan ok. Vasen jalustin karkasi johonkin ennen seiskaa ja hyppäsin kolme vikaa estettä yhdellä jalustimella. Usvatus kasin jälkeen jäi ehkä siksi vähän laimeaksi. Suht ok kuitenkin.
 
Heppa ei ollu tarpeeksi hallussa ja siksi kävi nyt näin. Keljuttaa tietty mutta nyt vähemmän kun viimeksi. Videolta kellotin että ilman tipahdusta ja jos kaarre kutoselta vasempaan ois onnistunut heti hyvin niin aika ois hienosti riittänyt jopa ykkössijan hätistelyyn, esteet kun pysy pystyssä.
 
Palkintojenjako pidettiin sisällä lisääntyneen vesisateen takia. Ois ehkä harmittanut vielä enemmän jos ois sijottunut ja ois jääny taas kunniakierros saamatta. Muissa luokissa hylätytkin pääsi osallistumaan. Ja sain mä kannustuspalkinnon, Polluxin Aavikkohevoset-kirjan. Ruusuke ois tietty ollut kivempi.
 
Ei sitten tullut heittäytymätöntä heinäkuuta vaikka ihan lupaavalta näytti. Kesäkuussa en vissiin tippunukaan. Tipahdin muuten ekaa kertaa Rempalta ja olin kisojen ainoa tippunut. Miksi tämmöset sattuu mulle aina kisoissa? Pitääkö laittaa nyt sen syyksi että mulla ei ollu mun turvaliivin kirousta poistavia kisahousuja jalassa? Kotimatkalla oli hyvä tajuta että olisin varmaan voinu mennä Rempalla myös 60 cm kun se ei sitä mennyt ollenkaan. Ois tehnyt erittäin hyvää mulle. 
 
 
Ongelmia:
heppa ei ihan hanskassa
kuski ei pysy kyydissä
jalustin ei pysy jalassa
 
Parannusta:
vauhti oli ihan ok