Edellisestä estevalkasta selvittyäni suuntasin heti kohti seuraavaa. Nowalla oli epäilyttävän hiljaista kun pääsin paikalle. Grandi oli vielä pihalla, joten siinä oli ensimmäinen missio. Tänään testasin Grandin kuntoonlaittoa sitomatta sitä kiinni. Harjatessa yritti vähän pyöriä mutta malttoi sitten olla paikallaan kun komensin. Arvosanaksi 8+, ei kaduttanut vaan valmista tuli melko nopeastikin vielä.

 
Alkuverkassa Grandi ei tuntunut taas hirveästi kuuntelevan. Mentiin ainakin kaikkea muuta kuin pyöreänä. Vähän kipitystä mutta silti melko hidasta. Ratsukoita tunnilla oli 3 ja pakkasta edelleen n. -4 auringon paistaessa. Takin jätin talliin, mutta lopputunnista sain sen päälle kun meinasin jäätyä. Risto oli jo lämmitellyt, joten me ravailtiin vielä sen aikaa kun poni aloitti hyppelyt.
 
Laukattu ei oltu vielä yhtään kun alotettiin jo hypyt pikku pelote-esteillä. Ympyrällä oli kaksi pystyä, toisen alla heinäpaali ja tötsiä, toisen päällä loimi. Grandille plussat siitä ettei pahemmin kyttäillyt niitä. Ensin mentiin muistaakseni vasemmassa kierroksessa niitä, kuski käskettiin kevyeen istuntaan. Grandi yritti kaahottaa, ite olin ihan liikaa sisäohjassa kiinni ja hepo liirasi kaarteissa ulos linjalta. Parani pikkuhiljaa mutta kuskin kunto loppui noin 8 kierrosta sitä ennen. Kunnon luulot pois -tehtävä. Ja kun muut oli hypänneet välissä niin sitten sama toiseen suuntaan. Oikea kierros meni paremmin, Grandi vähän rauhottui, saatiin hetkittäin kiva tasainen rytmikin. Kertaalleen tuli stoppi loimiesteelle mutta pysyin kyydissä. Taisi unohtua pohkeet irti. Sitten vähän lisäkierroksia ja meni jo ihan ok.
 
Seuraavaksi hypättiin loimipysty ja siitä loivasti oikealle kaartaen 6 laukan päässä oleva okseri. Okserin jälkeen piti mennä suoraan kohti porttia vasemmassa laukassa ja kiertää tuoli. Korkeutta esteillä oli n. 60 senttiä, taidettiin jossain vaiheessa ehkä nostaakin. Muutama ensimmäinen kerta mentiin aikamoista kaahotusta. Kuusi laukkaa taisi kuitenkin tulla joka kerta. Okserin jälkeen tuli ainakin kerran väärä laukka. Sitten tajusin saavani hevosen kaarteessa tuolin jälkeen kiinni ja seuraavalla kerralla onnistuin tulemaan jo loimipystylle rauhassa, pidättämään ja myötäämäänkin välillä ja silloin jäätiin jopa vähän kauas okserista kuudella laukalla. Hieno parannus.
 
Lopuksi mentiin vielä 5 loikan ratapätkä loppuun: loimipysty, okseri, loimipysty toiseen suuntaan, ympyrän kaarella paalipysty ja vissiin 1 laukan päässä toinen pysty. Okseri taisi olla meidän radan korkein este, ehkä 80 cm. Ei menty ihan yhtä rauhassa kuin edellisellä kerralla, mutta ei kauheaa kaahotustakaan. Okseria vähän kattoi mutta päästiin kuitenkin yli. Pitkä lähestyminen loimipystylle olisi houkutellut Grandia kiihdyttämään. Pystyn jälkeen Tiinan sanoin unohduin matkustamaan ja unohdin kääntää seuraavalle. Paalipystylle olisi voinut siis tulla paljon nätimpikin tie mutta päästiin kuitenkin linjalle, yli ja seuraavastakin yli. Ja siihen riitti meidän hypyt tältä päivältä.
 
Loppuverkassa Grandi yritti välillä kiihdytellä mutten antanut. Vauhdin sain kuriin ja rauhalliseksi mutta pyöreys oli tänään vähän hankalampi juttu. Esteiden hyppely meni kuitenkin yhdestä kiellosta huolimatta paljon paremmin kuin viimeksi, nyt mentiin hetkittäin jopa rauhassa. Loppuhoitamisetkin sujui nätisti hepo irrallaan.
 
Ongelmia:
yksi kielto
kolisteltiin muutama alas
kuski liikaa sisäohjassa kiinni aluksi
ympyrällä hepo liirasi aluksi ulos
 
Parannusta:
pysyin kyydissä vaikka kielsi
hepon tallitavat parantunu huimasti
huippukeli