Maanantaina oli tämän vuoden ensimmäinen tallipäivä. Suunnitelmissa oli vihdoin maastolenkki. Alunperin piti saada seuraa mutta lopulta mentiin kuitenkin Easyn kanssa keskenämme. Nyt olin paremmin ajoissa (valoisalla) liikkeellä ja viritin itselleni joululahjaksi hankkimani uuden sykemittarin GPS-vermeillä varustettuna päälle. Ulutus antoi kipinän maastoreissujen karttailuun. Kelinä pilvinen -4.

 
Lunta oli satanut jo jonkin verran, joten leveä ratsastusreitin hiekkatie oli urautunut kahdeksi ratsupoluksi. Pohja ei onneksi vaikuttanut liukkaalta, joten menomatkalla uskaltauduin ravaamaan. Suuntana taas uudet polut. Tällä kertaa mentiin päättäväisesti "hylkeenpään" reitille ja koska pimeys ei uhannut niin jatkettiin suoraan. Pitkin ohjin kävellessä Easy kertaalleen pyörähti ympäri takaisinpäin mutta neuvottelun jälkeen jatkettiin matkaa kuskin määräämään suuntaan. Tarpeeksi kun sihtailee niin kartassa (alla) näkyy nämä pyörimiset. Nyt tultiin ladulle asti kuten arvelinkin. En viitsinyt tuntikausien lenkkiä lähteä ilman seuraa tekemään, joten ei ylitetty latua vaan mentiin muutama kymmenen metriä ladun vieressä penkalla ja suunnattiin sitten takaisinpäin metsään. Hepo liikkui metsän umpihangessa ihan hyvin. Ja taas kun turpa oli takaisinpäin niin ei niin pientä polkua ollut ettei siinä Easyn mielestä olisi voinut ravata.
 
Omasta mielestäni ihan hylkeenpään muotoinen lenkki. 
 
Vähän oli liikkujia, lenkin aikana nähtiin yksi hiihtäjä etäältä ja toinen ratsukko. Kun palattiin takaisin ratsastusreitille niin hepo olisi taas tahtonut takaisin metsään. Käytiin siinäkin vähän pyörimässä ja käskytin hevosen takaisin hiekkatielle. Ajattelin ottaa pätkän rauhallista laukkaa mutta ratsu oli rauhallisesta vähän eri mieltä. Kuskia vähän hirvitti että miten pysytään pystyssä kun kaarrekin mentiin melko haipakkaa. GPS sanoi reissun huippunopeudeksi 37,5 km/h. Vähän oli jarrutusongelmia, mutta sain kuitenkin nostettua kummatkin laukat ja lopulta ratsun takaisin raville. Pystyssä pysymisen kanssa ei onneksi ollut ongelmia.
 
Käytiin sitten käynnissä kävelemässä lisää metikössä. Semmoisia paikkoja, joihin en kesällä menisi. Aina ei voinut olla ihan varma että mennäänkö polulla vai ojassa. Lopulta Easy käveli hiekkareitillä ihan mielellään ja kun ohjasin syvemmälle hankeen niin hepo hakeutui itse takaisin polulle. Kerrankin näin päin.
 
Oltiin melko nopeita ja käytiin vielä pyörähtämässä lammen suunnalla. Vähän alle tunti meni koko reissuun ja GPS mittasi matkaksi 6,4 km.
 
Polarin kartat ja käyrät meidän maastoilusta.
 
Ongelmia:
kuskia vähän hirvitti vauhti lumella
 
Parannusta:
ei tarvinnut hirmuisesti keskustella suunnasta ja vauhdista
oli melko rauhallinen
ei pömelöitä