Easyn jalkavamma on parempaan suuntaan ja koppilepolainen on päässyt jo tarhaan. Takanen oli edelleen lämmin ja vähän turvoksissa mutta omaan silmääni askelsi kuitenkin puhtaasti. Tänään oli kevyen liikutuksen päivä ja mentiin käyntimaastoon. Puin asiaankuluvasti paljon vaatetta vaikka keli oli mitä mainioin aurinkoinen +6. Silti tuli loppureissusta kylmä.

 
Hepo meni maastossa yllättävän rauhassa. Suurin osa ajasta mentiin pitkin ohjin. Heti alkumatkasta ratsu tuntui viehättyneen metsän pöpeliköstä enemmän kuin isommista poluista, joten sekä hepon mieliksi että turhia menohaluja hillitäkseni koluttiin maaston kaikista pienimmät kinttupolut. Aika reipasta käyntiä sielläkin edettiin ja välillä olin sitä mieltä että tamman olisi ollut parempi katsoa jalkoihinsa vähän paremmin.
 
Parinkymmenen minuutin jälkeen hepasta rupesi tuntumaan siltä että pitäisi saada lisää vauhtia ja se rikkoi muutaman kerran raville. En antanut kuitenkaan ravata. Hepo suhtautui tähän ihan hyvin. Vähän myöhemmin ratsu oli sitten sitä mieltä että nyt riittää metsässä pyöriminen ja rupesi ehdottelemaan u-käännöksiä tallia kohti. Sinnikkäästi käänsin aina takaisin ja lopulta tyytyi siihenkin. Vähän myöhemmin rupesin kyllä ihmettelemään että minne hepan oma vaisto olisi vienyt, sillä sama risteys, josta viimeksi mentiin laukalla pitkästi ohi, olisi edelleen ollut hepan mielestä hyvä paikka kääntyä takaisin tulosuuntaan (lammelle) vaikka ehdottamaani reittiä tallille on paljon lyhyempi matka.
 
Tunnissa ehdittiin koluta polkuja hyvin ristiin rastiin. Pari pienintä oli jo melko risukkoa. Ihan umpimetsään en viitsinyt lähteä samoilemaan kun ei tiedä mitä sammaleiden ja kanervien alla on. Meno oli edelleen hetkittäin niin kiireistä että parempi olla jonkinlainen näköyhteys kantavalle pohjalle.
 
Tallissa sitten hepalta varmuuden vuoksi kuumeen mittaus (ekaa kertaa elämässä mittasin, ei kuumetta) ja linimenttiä jalkaan. Kivan rauhassa heppa oli toimenpiteiden ajan. Toivottavasti jalan turvotus laskee.
 
Ongelmia:
pienet tahtotilaerot suunnan ja askellajin suhteen
 
Parannusta:
ihanan rauhassa mentiin pitkin ohjin
ei riekkunut vaikka etukäteen pelkäsin