Perjantain ratsastusaikataulu rukattiin uusiksi että leiriläiset ehtii poistua paikalta ennen yömyöhää. Pidettiin vaan 3 tuntia: puomitunti, estetunti ja koulutunti ja jokainen sai osallistua kahdelle. Itehän olisin mennyt mieluusti vaikka kaikki 3. Alkuun oli siis puomeja klo 9-10 ja meistä 3 innokasta jatkoi esteille klo 10-11. Ratsukoita tässä puomeilla oli 5 ja sain toivomani lempiheppani Iglen.

 
Igle oli alkuun vähän pitkä. Apuohjina olleista martingaaleista ei siinä ollut apua. Lisää pohkeita ja istunnalla ja pidätteillä hepoa paremmin kasaan. Vähän huonosti silti lyheni. Alkuverkan aikana kauemman portin luona ollut turvaliivi oli Iglen mielestä tosi pelottava ja sitä piti tuijotella ja kiertää se mahdollisimman kaukaa. Ekana tehtävänä laukattiin ympyrällä, jossa oli 1 puomi ylitettävänä. Keskityin niin paljon hevosen laukan laatuun ja asettamiseen että lähestymiset ja puomin ylitykset jäi vähemmälle huomiolle. Pääsääntöisesti meni silti ihan hyvin.
 
Seuraava tehtävä oli mennä ensin kaarre ja suoristus 2 puomin yli, vasemmasta oikeaan laukkaan, päätyyn ympyrä puomin yli, sitten pitkää sivua pitkin ja kaarre ja suoristus toisille 2 puomille ja niiden jälkeen vasemmalle ja lopuksi vielä toiseen päätyyn voltti puomin yli. Kertaalleen Igle astui puomin päälle ja jouduttiin tekemään ympyrä uusiksi. Laukat ei yleensä vaihtuneet mutta usein sain laukan vaihdettua 1 - 2 raviaskeleessa eli tosi nopeasti. Ainakin kertaalleen tunnin aikana laukka vaihtui puomeilla. Igle ois varmasti osannut puomeillakin vaihtaa kun kerran esteilläkin osaa mutta jotenkin ajattelin ettei se onnistu. Siinä ei kyllä mitään 1, 2, kolmosia ehtinyt ajatella.
 
Lopuksi mentiin vielä 3-kaarista laukassa, vasemmasta kierroksesta alotettiin, vaihdot aina puomien päällä. Igle ei vaihtanut puomeilla mutta ravin kautta onnistui näppärästi. Tuo oli siitä mukavaa että sai hinkata samaa asiaa ilman taukoja useamman kierroksen putkeen. Meillä eka kaari oli kuulemma jännittynein, joten loppuun mentiin vielä muutaman kerran ekaa kaarta ja käännettiinkin takas vasemmalle. Ite pyrin tekemään nostot käynnistä ja tekemään siirtymät lyhyiden sivujen keskellä. Saatettiin sitten sen jälkeen tosin mennä pitkäkin sivu laukalla.
 
Igle ei ollut puomeilla niin kiva kuin koulutunnilla kankien kanssa. Hieman nytkin viskoi päätä ja jäkitteli muttei niin pahasti kuin viimeksi. Loppuravi ei ollut hirveän rentoa eikä hepo liikkunut kunnolla eteen. Aamuisin kyllä huomaan itsekin olevani vähän veltompi mutta olihan meidän edellinenkin tunti yhdessä aamutunti. Tämmöisen tunnin perusteella en olisi rankannut Igleä lempihepakseni vaan nyt oli ihan perusmeininkiä.
 
Ongelmia:
hepo aluksi vähän pitkä ja löysä
laukat ei vaihtuneet kunnolla
kantapäät ois voineet olla paremmin alhaalla, varsinkin oikea
 
Parannusta:
osuin kuulemma ihan ok puomeille
 
Tunnin jälkeen poseerattiin ryhmäkuvassa (josta muokkasin tähän itseni ja Iglen) ja sitten jatkettiin suorilta seuraavalle tunnille. Kuvasta kiitos Venlalle.