Äimiksellä oli viikot sekaisin ja mut oli merkattu perutuksi vaikka se oli viime torstain tunti, jonka peruin. Sain sitten itse valita itselleni ratsun koulutunnille. Pienen empimisen jälkeen päädyin Pinkkiin ja heti sen jälkeen rupesin murehtimaan että tulenkohan katumaan valintaani. Kyseessä siis suht uusi tulokas, oikealta nimeltään Pandora, soma kimotamma. Korkeutta sukupostin arvion mukaan 143 cm mutta leveyttä lähes yhtä paljon. Kuulemma reipas niin jätin kannukset laittamatta.

 
Pakkasta oli -18, kypärämyssyä tuli tunnilla ikävä kun korville tuli kylmä. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja teemana kouluvääntö sunnuntain koulukisoja silmällä pitäen. Nämä kisat jää kyllä iteltä väliin estevalkan takia (ja aika kalliitkin ovat). Alkuverkassa oli vähän ohjausongelmia, poni kiemursi kulmissa ja meinasi välillä karata yksäripäätyynkin. Sisälle asettaminen oli epäilyttävän hankalaa kumpaankin suuntaan. Välillä poni protestoi asetusyrityksiäni stoppaamalla ja pakittamalla. Eteenpäin löytyi hyvin vauhtia mutta ponilla oli myös erittäin tehokkaat jarrut. Ei ollut mitkään miniponiaskeleet.
 
Mentiin tehtävässä harjoitusravia, pääty- ja keskiympyrä. Sitten lisättiin keskiravia keventäen ja ensin keskiympyrä sitten pääty-ympyräkin laukassa. Pääty-ympyrällä poni meinasi tulla sisäpohjetta vasten ja Krista käski taivuttaa ulkopohkeen avulla paremmin. Tunnustan etten ihan tajunnut. Keskiympyrällä taas kaaduttiin ympyrältä ulos, varsinkin laukassa. Laukannostot oli rumia. Kertaalleen oli vähän yritystä edes, muulloin mentiin kiitoravin kautta. Raipalla muistutus vähensi pikaravin määrää ennen laukkaa. Monesti tuli myös väärä laukka. Keskiravissa kuskilla oli kuulemma liian heppoinen ohjastuntuma. Muutenkin tunnilla tuli monesti sanomista että ohjat on liian pitkät. 40 % syytän talviratsastushanskoja, loput 60 % oli ihan omaa syytä. Pohkeita ja puolipidätteitä edestä. Kuskikin joutui kunnolla hommiin. Ratsastin omasta mielestäni kuten yleensäkin mutta tänään se ei riittänyt. Tuli vähän sellainen olo että mut päästetään muualla liian helpolla. Kaipaan juuri tuollaista kunnon piiskausta. Eikä mitään sinnepäin köpöttelyä pidäkään kelpuuttaa.
 
Jalkojen nousemisesta tuli myös sanomista useamman kerran tunnin aikana. Jalustimet oli kenties aavistuksen lyhyet. En sitten tiedä olisiko pidemmillä jalustimilla tullut muunlaisia ongelmia. Loppukommentteina tuli vielä että kädet on välillä ihan ok, mutta kun tulee ongelmia niin ne menee "kahvakuula-asentoon", kyynärkulma suoristuu ja ranteet taipuu. Siinä kuskin pitäis olla nopea eikä vahva. Poni ainakin joutui töihin kun hikosi itsensä tunnilla märäksi.
 
Kiva vauhtiponi mutta tämän perusteella en kyllä hyppytunnille tahtoisi. Toivottavasti muut osaa olla sille vielä jämympiä kuin minä että oppisi esim. nostamaan laukan asiallisesti. Muutamassa kuukaudessa tulee varmasti parempi kunhan saa vähän rutiinia.
 
Ongelmia:
laukannostot
asettaminen sisään
pohkeita vasten kaatuminen
kuskin jalat nousi
kuskin kädet huonosti
ohjastuntuma ei tasainen
 
Parannusta:
hetkittäin tuli hyviä ravipätkiä
erittäin hyvät jarrutehosteet
mukavan reipas
helppo harjoitusravi istua