Sunnuntain ohjelmassa oli siis mun tokat aluekisani, 90 cm. Herätys aamulla iloisesti 05.15.

 
Delfi oli aamulla yllättävän rauhallinen. Meni mennen tullen vinkkaankin tokalla yrittämällä eli kun Madona oli ensin laitettu sisään. Pahiten häsläsi  kisapaikalla satuloidessa kun Madona oltiin just viety pois näkyvistä. Rataan kävin tutustumassa Kristan kanssa, se oli mun "valmentajana" siis. Ratapiirrosta en ollu siihen mennessä huomannu missään ja aikaa tutustumiseen oli n. 10 minuuttia. Sieltä ne esteet onneksi löyty ja keksittiin niille hyvät tietkin, yhden tosi ovelan vinostihypynkin Krista sinne löysi. Hieno suora linja tuli esteiden välistä kun kympin hyppäsi vinoon.
 
Ehdin kävellä Delfin kanssa pihalla jonku aikaa ennen ku pääsin maneesiin verkkaamaan. Verkassa ensin vähän ravattiin ja sit laukattiin. Kaasun toimivuuttakin piti testata. Hyvin lähti kun pyysin mutta en oo ihan varma miten sitten myöhemmin pyysin. Ensin muutama hyppy ristikolle, meni tosi kivasti. Pystylle meni muuten ihan ok mutta kerran hyppäsi kaukaa. Okserilla saatto jalat vähän heilahtaa taakse. Yritin taas laskea lähestymisiä mutten oo ihan varma miten muistin. Tänään oli ponnistuspaikat kuitenkin sangen ok. Ei pikkuaskelia.
 
Oma hyppyvuoro tuli jo vähän yllättäen kun luulin että siinä on vielä muutama välissä mutta mua edellinen olikin just lopettelemassa rataa. En siis ehtiny nähdä kenenkään menevän sitä ennen omaa vuoroa. Kun tein laukkavolttia ennen alotusta niin siinä kuuluteltiin johdossa olevia. Mietin vaan että älkää nyt mitään paineita laittako ja lakkasin kuuntelemasta. Loppujen lopuksi taisin hypätä noin kolmantenatoista, numeroinnit listoissa meni vähän hassusti.
 
Rata: vasemmassa laukassa alotus, ekana sinivalkoinen okseri, siltä oikealle, kakkonen ja kolmonen (okseri) oli pitkän sivun suuntasesti, välinä taisi olla n. 21 metriä, oikealle ja vaaleanpunainen pysty, siltä vasen laukka ja pitkä tie uran kautta sarjalle 5a ja b, jälkimmäinen oli okseri, siitä oikealle ja toisen pitkän sivun suuntaisesti oli 6 (ja 8) jolta kaareva (26 metriä?) tie seiskalle (okseri) ja mun mielestä kaikista pelottavin kohta eli tiukahko käännös vasemmalle kohti kasia, kasin ja ysin väliin n. 5 laukkaa,  uusinta alko ysistä, ysi oli kutonen toiseen suuntaan, kympille (sama kun 1) ovela suora tie esteiden välistä ja vinosti yli, oikealle 11, 12 ja 13 oli samat kun 2, 3 ja 4. Esteitä oli siis 13, yhteensä 14 hyppyä.
 
Delfi ei radalla tehnyt mitään kummallista. Kolmoselle hyppäsi vähän kauempaa kun ei menty tarpeeksi pitkää laukkaa mutta yhtään pikkuaskelia ei tullut. Kuskin ongelma oli esteellä 3 irronnut oikean jalustimen kuminauha. Loput esteet mentiin sitten n. puolellatoista jalustimella. Yllättävän hyvin sen oikean jalustimen sai välillä pysymään jalassa ilman sitä kuminauhaakin. Käännökset toimi hyvin eikä itellä ollut mitään tasapaino-ongelmia. Ainakin vika este meni yhdellä jalustimella yli. Vauhtia ei mun mielestä ollut mitenkään paljon, joten olin tosi yllättynyt kun kuulutettiin että tällä hetkellä ollaan sijoituksissa toisena. Videolta katottuna ihan siisti suoritus eikä jalustinhäröilyä pahemmin edes huomaa. Kisaleffa: http://heppajutut.kuvat.fi/kuvat/videot/Omia%20leffoja/Delfi+90cm.mpg
 
Melkeen heti meidän hyppyjen jälkeen tuli henkilökunta eläinlääkärin kanssa että saako kattoa ratsua. Delfi-paralla oli verestävä jälki kyljessä, joka jonkin verran hypätessä aukesi joko saappaan tai jalustimen osumisesta. Eläinlääkäri totesi että rupea on ollu, joten vanha haava, ei toimenpiteitä. Loppujen hypätessä oma sijoitus pysyi. Olin ihmeissäni. Huippua! Kisaajia luokassa oli lopulta 27. Ilmottautuneita oli 31.
 
Palkintojenjaossa Delfi oli levoton eikä ois malttanu seistä paikallaan. Kauttimista tuleva rohina oli jotain hirvittävän kammottavaa Delfin mielestä. Tuomarivirheen takia ensimmäinen sija oli jaettu mutta tulin ite kuitenkin toiseksi. Olin taktisesti 1 sadasosasekunnin kolmatta nopeampi. Ja pääsin vihdoinkin ratsastamaan haaveilemani rauhallisen kunniakierroksen oikeassa laukassa. Jes! Palkinnoksi haaveilin saavani normaalin aluekisojen rahapalkinnon, 20 euroa. Yllätykseksi sainkin vaaleanpunaisen riimun naruineen. Tarve niille täysi nolla.
 
Päiväkarsinassa hepo sai päiväruoat ja jalkahoidon. Takas tallille lähdettiin kisojen loputtua kun Kristakin oli saanut hypättyä luokkansa. Erityiskiitos päivän onnistumisesta kisahoitajalleni Annukalle.
 
Ongelmia:
jalustinkumi irtosi
 
Parannusta:
ponnistuspaikat osu hyvin
käänty hyvin
oikealle jalustimelle oli pakko laittaa painoa että pysyisi jalassa ilman kuminauhaa
pysyin hypyissä yhdelläkin jalustimella