Perjantaina uhmasin keliä (+28, aurinkoista) ja lähdin ratsastamaan. Tallille ajaessa tuli kunnon kaatosadekuuro niskaan, eipähän kenttä pölissyt pahasti. Ekat fiilikset päivän ratsusta eivät olleet kovin valoisia. Toka kerta Maisalla ja viimeksi se ei totellut mua yhtään. Ajattelin jo että olisinpa jäänyt kotiin. Kävin hakemassa kannukset autosta.

 
Mennen tullen taluttaessa kentälle ja talliin Maisa kävi matkalla kauravarkaissa. Mennessä en osannut aavistaa ja palatessa Maisa ei pelännyt mun auktoriteettiani. Ratsastajia oli 7 ja Tiina piti tunnin. Kevään ensimmäinen yli +15 asteen ratsastus itelle. Tajusin sentään ottaa vesipullon kentän reunalle. Tuli tarpeeseen! Iskä tuli lopputunnista hoitamaan mun vesihuoltoani. Vähän ennen selkään nousua tuli muutama sadepisara vielä ja alkutunnista ukkosti vähän.
 
Maisa yllätti positiivisesti. Meni ihan kivasti eteenpäin, ohjautu hyvin, asetukset ois voineet mennä paremminkin läpi mutta harjotusravissa oli tosi helppo istua. En ehkä koko ajan vaatinut ihan niin paljon kun olis pitänyt koska kuumuus veltostutti itteänikin. Sangen hengästyneeltä Maisa ainakin alkutunnista vaikutti.
 
Päivän ohjelmassa oli kolmikaarista kiemurauraa. Ensin kerran käynnissä, sitten harjotusravissa melko suorana, sitten asettaen ja kaarteissa taivuttaen. Mukamas asetin mutten muistanut kattoa että mitä hevosessa tapahtuu ja aina ei tapahtunut mitään. Paino myös molempiin suuntiin sisäpohjetta vasten, muutin vähän ohjaustekniikkaa ja sitten päästiin minne tahdoin. Sitten ruvettiin menemään eka ja vika kaari laukassa. Maisa nosti laukan helposti! Edellisellä kerralla oli kamala tappelu. Nyt se meni jopa reippaasti. Lopuksi mentiin kaikki kaaret laukassa ja vaihdettiin suoristaessa ravin kautta. Nosti hienosti laukat oikein, välillä vähän itsestäänkin jopa. Jarrut ois voineet toimia vähän paremminkin. Tokan ja kolmannen kaarteen jälkeen ei meinanneet pidätteet mennä läpi ja Maisa jyräsi. Hiljensi kuulemma liian töksähtäen. Mutta Tiinakin sano että Maisaksi menee tosi hyvin, ja vielä näin kuumalla.
 
Tunnin jälkeen oltiin Maisan kanssa molemmat kuumissamme, muttei se niin kamalaa ollut kun pelkäsin. Kuumempaakin kestäisi vielä olla.
 
Ongelmia:
olin käsistä liian jäykkä kuulemma
Maisa paino sisäpohjetta vasten kumpaankin suuntaan
 
Parannusta:
Maisa liikku hyvin eteen
sai asetettua kun tarpeeksi yritti