Tänäänkin päädyin tallille. Salaisesti toivoin Töpöä ja koulutuntia. Toisaalta ajattelin että joku vielä testaamattomistakin ois kiva. Lähinnä Tihta oli mielessä. Hieman yllätti silti kun luin listasta että menen Ricolla. Mikäpä siinä ajattelin ja pohdin että sehän on näyttänyt sivusta ihan mukavalta. Rico on siis 2005 syntynyt n. 147 cm korkea Haflinger. Tuli tallille joskus tässä talvella. Tunnin aiheena oli puomit.

 
Harjatessa poni oli unelmakiltisti. Seistä törötti aloillaan eikä tehnyt mitään. Satulointi ja suitsiminenkin onnistui yhtä helposti. Ensimmäinen miinus tuli kun yritin selkään ja hepo louskautti hampaitaan. Pyysin sitten varmuuden vuoksi apua paikalle, lähinnä huolehtimaan että satula pysyy paikallaan. Tuntuipa Teksun jälkeen pieneltä. Matalalta Easyynkin verrattuna. Keli oli ensimmäistä kertaa kunnolla lämmin, n. +16 ja puolipilvistä. Oltiin kentällä ja ratsukoita tunnilla oli 8. Alkutunnista lisäksi yksi ylimääräinen ratsukko hyppäämässä.
 
Tunnin piti onnellisten heppojen ope. Käynnissä Rico oli vähän hidas. Ekana verkkatehtävänä mentiin avoja käynnissä. Kumpaankin kierrokseen. Sai kuulemma mennä tosi rauhallisesti ja hyvin pienellä poikituksella. Omasta mielestä oli vähän hankalaa. Ope kuitenkin kehui miten parani. Hyvin lievällä poikituksella mentiinkin. Sitten kevyessä ravissa sama. Vähän oli hankalan tuntoista taas tehdä koululiikkeitä keventäen. Rico olisi tahtonut ravata aika reippaasti mutta tehtävä piti tehdä maltillisessa vauhdissa. Ope taas kehui miten paranee. Itse vähän ihmettelin hissuttelua. Omasta mielestäni ponikaan ei juuri avoa mennyt, vähän asettui vain. Välillä meinasti luikahtaa koko ratsu uran sisäpuolelle. Hieman epäselväksi jäi myös että koska piti mennä avoa ja koska suoristaa. Mentiin sitä sitten kierrostolkulla. Tehtävän tarkoitus oli kuulemma ratsastettavuuden parantaminen.
 
Alkuverkkoihin saatiin kulumaan melko kauan. Seuraavaksi otettiin puomit mukaan ja laukassa ratsastettiin voltit pitkälle sivulle (puomin yli) ja tien puolen sivulla puomi, kavaletti ja puomi. Väleihin 3 sujuvaa laukkaa. Ensin vasen kierros. Ongelmat alkoi ihan samantien. Arvelin että laukan nosto olisi ongelma. Laukka kyllä nousi mutta hallittavuus oli aika lähellä nollaa. Vauhtia oli liikaa, poni ryysi minne tahtoo ja pudotteli raville. Ehkä viidennellä yrityksellä päästiin vihdoin voltille. Ja ehkä neljännellä voltilla saatiin vihdoin pyöreähkö kuvio ja päästiin puomin yli. Oli ihan käsittämättömän vaikeaa. Ensin ratsu ei meinannut irtaantua uralta, sitten meinattiin valua niin isolle kuviolle että hyvä jos puomin ulkoreunaan osuttiin ja heti puomin jälkeen hepo kaatui sisäpohjetta vasten. Sitten vaan kannukset käyttöön ja ensimmäinen puoli ulkojalkaa, jälkimmäinen sisäjalkaa käyttäen. Lopulta pysyttiin jopa laukassakin.
 
Oma versio meidän teistä laukkavoltilla puomin yli.
 
Melko pitkään taisteltiin volteilla ennen kun mentiin linjatehtävälle. 3 laukkaa olisi saanut meillä olla aika venyvää, sillä kavaletille ponkaistiin joka kerta tosi kaukaa. Kiemurtelujakin oli. Mentiinköhän se kahdesti vai kolmesti vasempaan kierrokseen. Oltiin kuitenkin vielä sakkokierroksella kun muut jo huilasi välissä.
 
Oikea kierros oli vähän erilailla hankala. Nyt voltit oli paremman muotoisia mutta ratsu tiputteli kahta pahemmin raville. Eikä aina suostunut nostamaan laukkaa takaisin. Välillä tikattiin useampi voltti sisälle kaatuen vauhtiravia. Ruuhkaisilla puomeilla meillä meni myös plörinäksi. Olikohan eka kerta tähän suuntaan kun poni loikkasi kavaletista oikealta ohi. Käänsin tietysti vasemmalle ja ajattelin käyttää ponin kavaletin edessä. Ope sanoi että älä suotta, tule vain uudestaan. Kauheaa kiemuraa oli edelleen ja nyt ratsu meinasi luikahtaa vasemmalta ohi. Päätin että tästähän mennään yli. Mentiinkin mutta taidettiin keilata puomi matkaan. Ratsu oli ihan hikinen ja ope totesi että taitaa riittää meille. Olin samaa mieltä. Loppuraveissa yritin vähän ratsastaa eteen alas mutta taisi mennä vain sinnepäin. Ei hirveen pitkään ravattu kun ratsu vaikutti melko hyytyneeltä. Suunnittelin jo ponin huuhtelua. Mutta sillä jatkuikin homma vielä seuraavalle tunnille.
 
Tämä oli taas näitä maan pinnalle pudottavia tunteja. En sittenkään hirveästi osaa mitään jos en saa ponia pysymään laukassa tai ohjaamaan sitä laukassa pysyen puomien yli. Valitettavasti tällä menolla Rico ei päässyt kovin korkealle suosikkilistallani. Sanoisin että Vapun alapuolelle.
 
Ongelmia:
raskas kädelle
laukka
kavaletista ohimeno
purevat ötökät
 
Parannusta:
kiltti hoitaa