Tänään säätiedotus lupasi kylmää ja sateista, pieleen meni ja oli +23 ja aurinkoista. Arvelin että mennään esteitä tai puomeja, pieleen meni sekin ja lähdettiin uintireissulle. Hepona Elli ja varusteiksi mahdollisimman vähän. Ei hanskoja, ei raippaa, ei kenkiä. Naru hepon kaulan ympäri ja suitset päähän. Ratsukoita oli tunnilla n. 9. Laskin kyllä mutten muista enää. Nyt sillä ei ollut mitään väliä. Kentällä noustiin kyytiin, tai siis mut puntattiin. Käynnissä pysyin kivasti mutta ravi oli tosi epävarmaa heti jos mentiin yhtään lujempaa. Laukkaakin mentiin pieni pätkä. Elli oli vähän nahkea liikkumaan.

 
Merelle mentiin osastossa. Olin jossain puolessa välissä Ruutin takana ja Pinkin edessä. Mentiin turvallisesti käynnissä. Suurin spektaakkeli menomatkalla oli jalassani istunut paarma, joka koki äkkikuoleman. Mereen mentiin mukisematta ja siellä puljailtiin koko tunti. Tuollakin ranta oli melko matala, joten aika kauas sai mennä. Välillä Elli ei ois halunnut mennä poispäin kavereista mutta aina päästiin jonnekin. Vesi tuntu yllättävän lämpimältä ja uivan hevosen kyydissä oli hauska olla. Elli kyllä lintsali ja käveli ja yritti vissiin vähän varvistellakin. Kuulemma niin kauan kävellään kun hevosen takapuoli on veden päällä. Mutta Elli osasi kyllä seistäkin niin että vaan pää ja vähän kaulaa näkyi. Harjasta pidin tiiviisti kiinni ja pohkeilla yritin pitää itteni hevosen ympärillä. Oli aika rankkaa vedessä. Ihan loputa uskaltauduin kokeilemaan "uimisasentoa" eli makaamaan jalat yhdessä uivan hevosen päällä. Huomattavasti helpompaa ja hauskempaa muttei kovin pitkiä uintipätkiä saatu enkä kovin matalalla uskaltanut tuota testata kun pelkäsin etten pääse takas kyytiin.
 
Ennen ku lähdettiin takas niin vielä ravattiin ja laukattiin ympyrällä. Edelleen piti pitää harjasta kiinni että pysyin kyydissä. Ohjaus toimi vähän heikosti enkä saanut ravista nostettua laukkaa. Käynnistä nousi mutta pyörittiin keskellä ja hepo tiputteli raville. Paluumatkalla Elli oli vähän innokkaampi jo ja välillä mentiin reippaan käynnin sijasta pyynnöstäni pientä ravia. Nyt kyydissä pysyi jo paremmin kun en jännittänyt niin pahasti. Mennessä puristin ohjia niin että kädet hikosi.
 
Kuivalla mennessä ehti kivasti keskittyä omaan istuntaan. Ensimmäinen huomio oli että pohkeet on pakko saada kiinni jos kyydissä meinaa pysyä. Siihen tuo oli siis oiva treeni. Käsien asentoa ja istuntaa muutenkin yritin pohtia mennessä ja tullessa. Koulukuviot jäi aika vaatimattomiksi kun selässä pysyminen vaati aika paljon huomiota. Omalle tasapainollekin erittäin hyvä juttu mennä välillä ilman satulaa.
 
Tunnin jälkeen tuli vielä testattua että Elli toimii erittäin huonosti taluttaessa. Ei pysähdy oikeen millään vaan kävelee päälle vaikka kuinka huitoisin. Ilman kenkiä en viitsinyt kauheasti testailla. Letkutettiin hepo vielä puhtaaksi merivedestä ja sitten Elli pääsi boksiinsa piehtaroimaan. Ite mopoilin märillä vaatteilla kotiin. Vaihtovaatteet ois ollu aika pop jos tuosta ois etukäteen tiennyt. Tulipahan nyt ihan oikea uittaminenkin testattua kun tähänastiset vesireissut on olleet vaan kahlaamista. Olihan tuo vähän hintava tunti tuollaisesta polskimisesta mutta tuli tuokin koettua.
 
Ongelmia:
ravi oli aika pompottavaa enkä ollut kovin vakaasti kyydissä
laukka nousi aika tahmaasti
 
Parannusta:
oli tosi hauskaa
pysyin kyydissä
taas uus kokemus
 
(kuvia toivottavasti tulossa)