Pitkästä aikaa tallille, tällä kertaa vielä hitusen lääkäriä uhmaten (rikkinäinen sormi). Ohjia pidin oikeassa kädessä nimettömän ja keskisormen välissä että pikkurilli sai olla mahdollisimman rauhassa. Ajattelin mennä "rauhallisen estetunnin", jolla vaan käynnissä odotellaan kun muut hyppää eikä itelle tuu edes kuuma. Piti alunperin toivoa jotain varmaa ja rauhallista ratsua mutta se sitten unohtui ja pääsin taas hyppäämään Lululla. Elättelin toiveita että se ois rauhallinen, kattia kanssa. Hoitaessakin oli jo oppinut pyörimään. Selkään en meinannut edes päästä kun se ei malttanut seistä aloillaan ja kun vihdoin kyytiin pääsin niin Lulu meinasi lähteä avoimesta ovesta lätkimään. Ei siis kovin rauhallista. Raipasta luovuin samantien.

 
Kelinä pihalla oli aurinkoinen miinus pari astetta ja meitä taas mukavasti vain 4 tunnilla. Esteet oli maneesissa valmiiksi. Alkuverkassa mentiin aika reippaasti ja muuten meni tosi mukavasti paitsi kaarteissa painoi ulkopohjetta vastaan kumpaankin suuntaan melko pahasti. Vauhti pysyi kuitenkin hallussa kaikissa askellajeissa, tosin laukassa istuin välillä varmaan kummallisesti, sillä vaihtoi herkästi vääräksi. Puomin yli laukkailu pääty-ympyrällä ois voinut mennä paljon siistimmin. Turpa taisi aavistuksen osottaa oikealle jos en ollut tarkkana.
 
Verkkahyppyinä hypittiin kavalettia ympyrällä. Siinäkin kiihty vähän turhan paljon, jalustin ei pysynyt päkiällä ja unohdin johtaa joten laukka ei vaihtunut. Muut jutut sain suunnilleen korjattua mutta vauhtia oli loppuun asti melko paljon. Seuraavana tehtävänä oli jumppasarja vasemmassa kierroksessa maneesin takaseinää kohti. Kavaletti, 2 laukkaa, okseri, 1 laukka (5,5 m) ja kavaletti. Ekalla kerralla mentiin samoilla väleillä kun muutkin. Ekalle kavaletille asti meni ok, sit vauhti kiihtyi, hevosen mahanalus oli täynnä jalkoja ja ennen ku kunnolla huomasinkaan niin takaseinä lähestyi kovaa vauhtia vaikka tehtävä olikin toisessa päässä maneesia. Seuraavalle yritykselle saatiin ekaan väliin puoli metriä lisää tilaa. Ei kovin hyvin edelleenkään ja ite olin ylävartalolla liikaa menossa. Ohjeeksi tuli että lyhyempi lähestyminen (sen hoksasin itekin) ja ajattele pysäyttäväsi ennen okseria. Se autto ja päästiin jo eka väli paljon paremmin. Sit piti ajatella pysäytys toiseenkin väliin. Sit meni jo rauhallisemmin mutta taidettiin kuitenkin mennä innarina edelleen se jälkimmäinen, en oo kyllä varma.
 
Seuraavaksi hypättiin linjaa: okseri, 17 metriä, pysty, 14 metriä ja pysty. Ponit 5 ja 4 laukkaa, mulle 4 ja 3. Ekalla kerralla meni ihan puihin. Lulu kiemursi ekalle ja lopulta viuhahti siitä ohi, mentiin kuitenkin niin läheltä että tolppa kaatui ja sit hepo läksi. Siinä vaiheessa olin vielä kyydissä ja ajattelin jo selvinneeni mutta sitten tuli pukkia lisäksi ja minä kaaressa alas. En taas tiedä että mitenpäin mutta pää tuli viimeisenä kunnon piiskaliikkeellä, tuntui ihan kunnolla. Jos hepo ois hiljentänyt uralle niin olisin pysynyt kyydissä. Alahuuli halkesi, sillä etuhampaat osui siihen ilmalennon aikana. Takasin kyytiin piti mennä penkiltä kun Lulu on sen verran korkea (n. 165 cm) enkä jaksanut ruveta säätämään jalustimia.
 
Seuraavalla yrityksellä päästiin yli mutta vauhti lähti ihan lapasesta. Ekaan väliin taisi tulla 4 (unohdin jo), mutta toka väli ampaistiin kahdella. Tuuli kommentoi että näyttää jo vaaralliselta. Heti perään uusi yritys ja jätettiin okseri hyppäämättä ja sihdattiin keskimmäiselle pystylle. Lulupa ei sitä tahtonut hypätä vaan kielsi. Sitten näytin esteen rauhassa hepolle ja uusi lähestyminen. Ja nyt suoristin tarkasti. Edelleen mentiin turhan vauhdilla, esteen jälkeen pysäytyskin meni parikymmentä metriä pitkäksi lyhyen sivun kulmaan. Joten uudestaan. Taas tuli ohjeeksi että ajattele pysäyttäväsi esteiden väliin ja sit jälkimmäisen esteen jälkeen pysäytät ennen seinää. Terästäydyin ja ratsastin kunnolla, rauhassa lähestyttiin, en päästänyt pitkäksi hypyssäkään. Kiemurtelua tuli väliin mutta nyt siihen tuli jopa 4 laukkaa. Ja esteen jälkeen pysähdyttiin hyvissä ajoin ennen seinää. Hienoa, Lulu!
 
Lopuksi hypättiin vielä kaksi jäljellä olevaa estettä. Pysty ja portti kahdeksikkomaisesti. Rauhallinen laukka, erittäin tarkka suoristus ja johtaminen esteellä. Kivasti yli. Portille kun suoristin niin Lulu yritti lapaliirtoa oikealle. En päästänyt vaan päästiin siitäkin yli. Johtaminen oli huomattavasti maltillisempaa ettei ajauduttu siitä okserille ja laukka jäi vaihtumatta. Muutaman askeleen jälkeen vaihtoi edestä ja ehkä 50 metriä myöhemmin epätoivoisten ulko-ohjan pidäteyritysten ja ulkopohkeen merkkien jälkeen vaihtoi myös takaosa. Se riitti meille ja sitten mentiin loppuraveja muiden vielä hypätessä. Meille estekorkeus oli tänään n. 60 cm ja riitti näemmä erittäin hyvin. Loppuverkassa hepo oli taas tosi kiva vaikka hetkittäin yrittikin juosta alta. Lopuksi sain hyvin rauhallisen ravinkin löydettyä.
 
En sitten päässyt Lululla koulutunnille, sillä se lähtee huomenna uuteen kotiin. Tunnin jälkeen hitusen hirvitti meidän meno mutta nyt kotiin päästyä oli vain hauskaa ja kerrankin kunnolla extremea. Kämpillä huomasin myös ettei rikkinäinen sormeni oikeasti tainnut tuosta menosta tykätä. Oikeasti olisi pitänyt ratsastaa kunnolla koko ajan ja ajatella sitä pysäyttämistä. Kumma juttu että vaikka tietää mitä pitäisi tehdä niin se käytännössä toteuttaminen on usein silti hyvin hankalaa.
 
Ongelmia:
painoi ulkopohjetta vastaan kaarteissa
kuski liikaa sisäohjassa kiinni
kuskin istunnassa varmasti kaikkea muutakin pielessä
hirveä vauhti
kaikista ei menty yli
kuski ei pysynyt kyydissä
en välillä kuullut open ohjeita
 
Parannusta:
nyt ei juossut alkutunnista turpa ylhäällä
kun otin hepan kunnolla haltuun niin meni superisti paremmin