Tellukin on palannut saikulta hommiin. Vähän jännityksellä odotin että kuinka reippaana se on mutta ihan rauhassa meni. Ratsastajia tunnilla oli 9 ja oltiin taas maneesissa (pihalla +5). Ihan aluksi tein vähän omia väistöjä ja volttaamista käynnissä. Olisi pitänyt vaatia tehokkaampia väistöjä. Pohkeisiin olisin kaivannut parempia reaktioita. Käynnin ripeys vaihteli aika paljon.

 
Päivän aiheena oli johtaminen ja taivuttelu. Alkuverkassa yritin jo vähän pyöristellä hepoa ja ajattelin että ehkä se on sille helpompaa jos vähän myötään ulkoa. Kommentti tuli että ulko-ohja käteen. Ei Tellu turpa ylhäällä mennyt muttei ihan niinkään kuin olisin halunnut.
 
Tehtävänä mentiin koko kentän kokoista kahdeksikkoa, jossa maneesin katkaisevilta puomeilta vaihdettiin suuntaa ja maneesin takaosaan (vasen kierros) tehtiin pääty-ympyrät kumpaankin päähän ja oven puolelle vain puomien kohdalle. Ympyröillä ja kulmissa piti johtaa reilusti sisään. Sisäpohkeen tuli siis olla kunnolla läpi. Siitä oli Tellun kanssa vähän erimielisyyksiä. Ja harjoitusravissa mentiin. Ravissa vasen kierros oli hankalampi. Sisäpohjetta sai runnoa välillä tosissaan läpi. Kaipasin taas kannuksia. Muutaman kerran livettiin ympyrällä noin metri uralta sisään. Hupsista vaan.
 
Tuuli näytti kädestä pitäen miten toivoisi Tellun myötäävän pään ja kaulan taitteesta, siinä myötäys tietenkin onnistui kivasti kun Tuuli piti ohjista. Tiesin kyllä mitä haetaan mutta se, miten sen saan aikaiseksi onkin sitten suurempi mysteeri. Tuuli totesi myös ettei Tellu ole yhtä helppo kuin Pallo (totta!) ja että ei se mene rikki vaikka ottaisi vähän kovemminkin asetuksia läpi. Sitten yritin mutta kovemmilla otteilla käy usein vain niin että ratsu tulee tyytymättömäksi ja kuski uupuu nopeasti. Omasta mielestäni Tellu ei edes yrittänyt tarjota myötäystä, joten yritin sitten vain houkutella sitä kuolainta liikuttamalla pehmeämmäksi.
 
Sitten mentiin laukassa. Ponit laitettiin oven puolelle ja 6 muuta ratsukkoa (myös me) jäätiin takaosaan. Ensin oikeaan kierrokseen. Tellulla tuli jonkin verran ravirikkoja mutta tiet oli suht ok. Välillä meinattiin taas karata turhan sisään ja sitten ympyrän loppu lähes väistettiin takaisin alotuspisteeseen. Laukan lyhentäminen ei oikein tuntunut onnistuvan. Mutta paremmin meni kun nojasin reilusti taakse ja ajattelin istuvani takajalkojen päällä. Silloin ohjauskin toimi helpommin. Välillä piti ottaa hetki käyntiä kun kuvio meinasi kaaostua liikaa. Vasen kierros oli yllättäen helpompi. Ympyrät onnistuivat paremmin ja ravirikkoja tuli vähemmän. Kulmiin mentiin hyvin kumpaankin suuntaan. Ihan lopuksi meinattiin vaan hyytyä ja viimeinen puoli kierrosta meni ihan plörinäksi. Onneksi lopetettiin siihen. Aika ahdastahan tuolla oli laukkatehtävää tehdessä.
 
Tellu ei toiminut ihan halutulla tavalla mutta se teki selvästi töitä sillä koskaan ennen en oo saanut sitä ratsastettua yhtä hikimäräksi. Mutta oli kuskillakin kuuma. Ihan täysin tyytyväinen en voi olla. Odottelen vaan sitä läpimurtoa että joku kerta saisin Tellunkin myötäämään. Alkuun voisin vähän oikoa apuohjien avustuksella.
 
Ongelmia:
Tellu ei kuunnellut sisäpohjetta kunnolla kumpaankaan kierrokseen
ei myödännyt
 
Parannusta:
meni paremmin kun nojasin taakse ja istuin kunnolla
meni hyvin kulmiin