Easyn luota ajoin suoraan Virpitalleille. Vesisade oli jo melko pahana, lämpöä oli edelleen alle +10 astetta. Ratsukseni oli merkattu Elmo ja luvassa radan hyppäämistä maneesissa. Kasattiin maneesiin 5 estettä: 14 metrin linja (pysty + okseri), 20 metrin kaareva linja kahdella pystyllä ja vielä yksi pysty keskelle suunnanvaihtoesteeksi. Tallissa hepo tahtoi tulla vähän turhan paljon iholle. En tykännyt kun yritin harjata ja toinen tunkee turpaansa väliin. Ei haukkaillut eikä näykkäillyt mutta en tiedä olisiko sellaiseen intoutunut.

 
Satulaan kapuamisen jälkeen huomasin taas että jalustinhihnat oli suunnattu pitkäkoipisemmille. Laitoin kumpaankin kaksi kierrettä ja kaipasin myöhemmin vielä kolmansia. Verkka mentiin itsenäisesti kisatyyliin. Vartti aikaa sileällä. Aloitin hetken käynnissä, sitten tein kuten olen kantapään kautta oppinut. Ei eteen, takas ja käännökset. Suht hyvin toimi sekä ravissa että laukassa kumpaankin suuntaan. Kivasti löyty omaa reippautta hepolta.
 
Eka verkkahyppy tultiin ravissa, sitten laukassa ensin ristikkona, sitten pikkupystynä ja sitten vähän isompana pystynä. Ponnistuspaikkojen kanssa oli vähän viilaamista mutta suht ok. Ongelmat alkoi vasta okserilla. Lähestymisessä hepo kiemursi ja hetken jo epäilin että meinaako mennä ohi. Yli päästiin mutten ite osannut istua okserihypyissä kyydissä. Hypättiin liian läheltä ja liian pitkänä, joten takapuomi putosi. Harvemmin tulee komento hypätä kauempaa mutta nyt tuli. Oma mukanaolo ois ehkä sen kolmannen kierteen kanssa ollut parempaa, päästiin kuitenkin puhtaasti yli. Hepon sai ennen esteitä laittaa reippaasti eteen ja sitten lyhentää. Monesti kuvittelin että laukka on itestään hyvää ja tarpeeksi terävää. Väärin.
 
Sitten hypättiin rataa. Ratsukoita tunnilla oli 5 ja me mentiin vikana. Perusradalla oli 7 hyppyä, estekorkeus n. 60 - 80 cm. Kolme ensimmäistä oli yksittäisiä, sitten oli kaksi linjaa lopuksi. Meidän suurin ongelma oli väärät laukat. Seuraava ongelma oli ponnistuspaikat. Tyylikkyyden puutteesta ja yhdestä vastalaukkakaarteesta huolimatta päästiin perusrata puhtaasti. Sakkona mentiin vika linja heti uudestaan, tällä kertaa tasaisemmin neljällä ja menikin paremmin. Olikohan kolme ravin kautta laukan vaihtoa meidän radalla.
 
Seuraavana oli vuorossa 5 loikan uusinta. Alku meni vähän ympyrämäisesti: pysty, okseri, suunnanvaihtopysty ja sitten kaareva linja loppuun. Esteitä nostettiin mutta melko maltillisesti. Yksikään ei tainnut olla yli 80. Taas mentiin vikoina. Alku meni suht ok, kolmosen jälkeen laukka jäi taas vaihtumatta ja vika linja oli takkuinen ja vähän hortoileva. Tuli yksi pudotuskin. Ponnistuspaikat oli taas turhan lähellä. Heti perään saatiin taas sakkokierroksena vika linja ja siihen tuli meidän tunnin parhaat hypyt. Laukka eteni muttei liikaa, meno oli sujuvaa ja olin kivasti mukana hypyissä. Mahtoikohan jopa laukkakin vaihtua vikalla, en muista.
 
Loppuravit meni kivan reippaasti ja suht pyöreästi mutta ajallisesti turhan nopeasti. Sitten olikin jo aika kasata esteet pois ja viedä hepo talliin. Paremmin meni Elmon kanssa kun viimeksi. Sitä saa näemmä ottaa aika näpäkästi lyhyemmäksi edestä ja ratsastaa sitä vauhtia ja säpäkkyyttä. Kisoihin en tuon kanssa silti lähtisi, sillä keilailun riski on ihan liian suuri. Oma katse ja johtaminen vois varmasti toimia vielä paremmin niin ehkä laukatkin vaihtuisi esteillä.
 
Ongelmia:
estevalkan ekat kiellot ja selästä suistuminen havaittu (ei me)
vääriä laukkoja
 
Parannusta:
hepo liikkui ite eteen
ei niin paljon keilausta kun viimeksi